Korisliigan ennakkokatsaus 2/3: Hongan nuoren joukkueen mieli pudotuspeleissä – Kouvot, Karhu ja KTP tavoittelevat Suomen mestaruutta

30.9.2014 Korisliigan alkavalla kaudella 2014/2015 Tapiolan Honka suunnittelee marssia pudotuspeleihin nuorella joukkueellaan ja debytanttivalmentaja Tuomas Iisalolla. Kouvot, Kauhajoen Karhu sekä KTP-Basket taas ovat asettaneet tavoitteensa yksinkertaisesti mestaruuteen.

Kouvojen Ville Kaunisto nauttii Kouvolassa pelaamisesta.

Alexander "MadZen" Madsen kuuluu Kouvojen nuorisomyllyn kultakimpaleisiin.

Tuomas Iisalo otti Pekka Salmisen istumapaikan Hongassa.

Hongan Anton Odabasi kuuluu Madsenin tapaan Suomi-koripallon suuriin lupauksiin...

... kuten myös Karhun Niko Mattila.

KTP:n kokenut Jukka Matinen joutuu olemaan pitkään poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia...

... mutta kotkalaisten onneksi Michael Pounds on jälleen pelikunnossa. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.


Kouvot pölytti kaudella 2013/2014 pitkään Korisliigan pohjatomuja, kunnes helmikuun puolivälin jälkeen kouvolalaiset saivat nostatuksen Matt Gibsonin ja Ville Kauniston (204 cm/ 32 vuotta) loistavan pelaamisen ja joukkueen yhteen hitsaantumisen kautta.

Kun joukkue pisti Tampereen Pyrinnön jälkeen parhaan rekordin tauluun loppukauden, niin Kouvolassa kasvoi koripallohuuma, jollaista ei ole nähty sitten 2004 mestaruuskevään jälkeen.

- Ilman muuta viime kauden lopun jälkeen tavoitteet ovat tällä kaudella korkeammalla. Meillä on erinomainen tilanne, kun pelaajat ovat tuttuja. Oikeastaan pelkästään amerikkalaiset vaihtuivat ja nuoret pelaajat ovat taas vuoden vanhempia, päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Nuoret lupaukset Alexander Madsen (207/19), Tobias Reinholt (208/19) ja Tuomas Hirvonen (180/18) huokuvat potentiaalia ja ovat jo osittain maksaneet Korisliigan opintovelkansa.

Takamies Ilari Seppälä (188/21) osoitti jo viime kaudella skorausvoimansa kotimaan kentillä, mutta avainpelaaja suomalaisissa on kuitenkin Ranskan kiertueen jälkeen takaisin Kouvoihin viime joulukuussa kotiutunut Kaunisto.

- Viihdyn Kouvoissa, koska siellä on hyvä organisaatio, hyvä valmentaja ja Kouvola on mukava kaupunki. Hieno paikka ammattilaisurheilijalle, Kaunisto kertoo.

 

Lisätietoja: Kouvot


Honka haluaa nuorella joukkueella pudotuspeleihin


Viime kauden sarjanousija Tapiolan Honka näytti välittömästi kuulumisensa Korisliiga-tasolle taistelemalla sarjasijoituksensa viidenneksi nuoresta pelaajarungostaan välittämättä. Pekka Salmisen lähdettyä Joensuuhun ohjakset siirrettiin pelaajauransa lopettaneelle 32-vuotiaalle Tuomas Iisalolle.

- Pelaajasta valmentajaksi siirtyminen on aika monimutkainen, dynaaminen prosessi. Monta asiaa tulee vastaan ensi kertaa, ja olen yrittänytkin käyttää kokeneempia apunani. Valmentamiseen liittyy paljon töitä, kun koko paletin polkaisee käytännössä nollista käyntiin, Iisalo kertoo.

- Vaikea kuvailla kuinka iloinen olen siitä, miten hienosti pelaajat ovat ottaneet heittämäni haasteet vastaan. Ne ovat kuitenkin olleet hieman erilaisia kuin aiemmin.

Honka lähtee kauteen entistä nuoremmalla joukkueella, jonka ainoa suomalaiskonkari on Tero Laitinen (201/27). Toinen ”konkari” Villematti Kopio (182/22) painottaakin joukkueen nuoruutta.

- Jotain joukkueesta kertoo se, että itse taidan olla jengin toiseksi vanhin suomalainen. Harjoituksissa meno on ollut todella kilpailuhenkistä. Nyt, kun jenkit on saatu mukaan, niin ollaan päästy keskittymään joukkueasioihinkin, Kopio kommentoi.

Kolmannen kautensa Hongassa aloittavan Ronnie Clarkin (195/33) jatko oli honkalaisille iloinen uutinen, kuten myös vuoden tulokkaan Anton Odabasin (206/19), joka ottanee taas uuden hyppäyksen pelaajaurallaan ensi kaudella.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka


Karhu ja Toiviainen ovat asettaneet tavoitteekseen mestaruudenMyös Kauhajoella tuotiin uusi mies peräsimeen, kun viime ajat Kotkassa viihtynyt Sami Toiviainen siirtyi Pohjanmaalle korvaamaan Ari Tammivaaran.

- Kolmen vuoden projekti Karhussa on alkanut hyvin. Kaikki toimii Kauhajoella erinomaisesti, kuten myös Kotkassa ja Lahdessakin, Toivianen kertoo viitaten entisiin seuroihinsa.

- Suomen mestaruus on tavoite. Aika tyhmä saisin olla, jos näillä panostuksilla sitä ei tavoittelisi. Meillä ei ole vielä Kauhajoella mitalia, joten eiköhän lähdetä saman tien tavoittelemaan sitä kultaista.

Karhu menetti paljon edelliskausien runkopelaajiaan, mutta tilalle tulivat mm. Juho Lehtoranta (195/25) ja liigan parhaimpiin heittäjiin kuuluva Antti Kanervo (192/25).

Viime kauden avainpelaajista taas Bojan Sarcevic (190/26), Aleksi Huuskonen (188/26), Niko Mattila (192/20) ja Markus Molenius (202/22) tekevät tuhojaan Karhu-paidassa myös ensi kaudella. Lisäksi Toiviainen toi mukanaan vanhan tuttunsa KTP-ajoilta eli huippuvahvistus Devonne Gilesin (203/31).

- Meillä on monien muiden joukkueiden tapaan vaihtuvuus ollut suurta, mutta tämä taitaa olla parhaimpia porukoita, joissa olen ollut mukana, ellei paras, Huuskonen kertoo.

Gilesin lisäksi Karhua vahvistaa laituri Jermont Horton (198/31) sekä järkälemäinen Gregory Mangano (205/24).

 

Lisätietoja: Kauhajoen KarhuKotkassa suomalainen kaarti pysyi samanaKTP-Basketissa Toiviainen korvattiin Saksasta takaisin Suomeen palanneella Anton Mirolybovilla, jonka curriculum vitaesta löytyy myös Suomen naisten maajoukkueen valmentaminen.

Jos muissa joukkueissa vaihtuvuus oli suurta, niin Kotkassa se pysyi maltillisena: ainoastaan vahvistuksen vaihtuivat, kun kokoonpanoon liittyivät piskuinen Brandon Jefferson (175/22), Kenneth Simms (206/28) sekä Pyrinnössä korirautoja donkeillaan turmellut LaMonte Ulmer (198/28).

- Tavoitteena on parantaa edelliskaudesta ja auttaa joukkue mestaruuteen asti. Meillä on tosi kova joukkue, jossa ei paljon muutoksia tapahtunut. Olimme viime kaudella jo lähellä, Samuli Vanttaja kommentoi.

- Homma kaatui osittain loukkaantumisiin. Jos pysytään ehjänä, niin en näe mitään syytä miksemme voisi mestaruutta saavuttaa.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaavan KTP-Basketin suomalaisrunkoon kuuluvat viime kauden tapaan Vanttaja (210/23), Timo Heinonen (198/32), Joonas Lehtoranta (194/20), Jukka Matinen (203/35) sekä loukkaantumisista kärsinyt Michael Pounds (189/26).

- Joukkueessa on hyvää energiaa. Kotimainen kaarti ei ole muuttunut ja uskon, että tuorein vahvistus Simms oli tarvittava puuttuva palanen, Mirolybov kommentoi.

 

Lisätietoja: KTP-Basket
 
14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

20.12.2019 20:49 Korisliiga

KTP tasoitti voitot kauden Kymenlaakson paikalliskohtaamisissa

Myös Seagulls, Vilpas ja BC Nokia pääsevät joulutauolle kotivoitot taskussaan.

19.12.2019 09:00 Korisliiga

Korisliigan sarjajärjestelmä muuttuu kaudelle 2020-21, ottelumäärä pienenee merkittävästi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen uudeksi kilpailujärjestelmäksi, joka astuu voimaan pelikaudella 2020-21. Tulevalla kaudella Korisliigan runkosarjassa joukkueet pelaavat 32 ottelua nykyisen 44 ottelun asemesta.

18.12.2019 20:53 Korisliiga

Pyrintö johti BC Nokiaa vastaan alusta loppuun asti Pirkanmaan derbyssä

Korihait piinasi pitkään Karhu Basketia Uudessakaupungissa.

17.12.2019 20:28 Korisliiga

Seagulls ei suostu Töölössä taipumaan edes kärkiottelun merkeissä

Helsinkiläisjoukkue murskasi Vilppaan kolmannen jakson aikana, jonka Seagulls voitti peräti 35–15.

Näytä lisää vastaavia