Korisliigan ennakkokatsaus 2/3: Hongan nuoren joukkueen mieli pudotuspeleissä – Kouvot, Karhu ja KTP tavoittelevat Suomen mestaruutta

30.9.2014 Korisliigan alkavalla kaudella 2014/2015 Tapiolan Honka suunnittelee marssia pudotuspeleihin nuorella joukkueellaan ja debytanttivalmentaja Tuomas Iisalolla. Kouvot, Kauhajoen Karhu sekä KTP-Basket taas ovat asettaneet tavoitteensa yksinkertaisesti mestaruuteen.

Kouvojen Ville Kaunisto nauttii Kouvolassa pelaamisesta.

Alexander "MadZen" Madsen kuuluu Kouvojen nuorisomyllyn kultakimpaleisiin.

Tuomas Iisalo otti Pekka Salmisen istumapaikan Hongassa.

Hongan Anton Odabasi kuuluu Madsenin tapaan Suomi-koripallon suuriin lupauksiin...

... kuten myös Karhun Niko Mattila.

KTP:n kokenut Jukka Matinen joutuu olemaan pitkään poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia...

... mutta kotkalaisten onneksi Michael Pounds on jälleen pelikunnossa. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.


Kouvot pölytti kaudella 2013/2014 pitkään Korisliigan pohjatomuja, kunnes helmikuun puolivälin jälkeen kouvolalaiset saivat nostatuksen Matt Gibsonin ja Ville Kauniston (204 cm/ 32 vuotta) loistavan pelaamisen ja joukkueen yhteen hitsaantumisen kautta.

Kun joukkue pisti Tampereen Pyrinnön jälkeen parhaan rekordin tauluun loppukauden, niin Kouvolassa kasvoi koripallohuuma, jollaista ei ole nähty sitten 2004 mestaruuskevään jälkeen.

- Ilman muuta viime kauden lopun jälkeen tavoitteet ovat tällä kaudella korkeammalla. Meillä on erinomainen tilanne, kun pelaajat ovat tuttuja. Oikeastaan pelkästään amerikkalaiset vaihtuivat ja nuoret pelaajat ovat taas vuoden vanhempia, päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Nuoret lupaukset Alexander Madsen (207/19), Tobias Reinholt (208/19) ja Tuomas Hirvonen (180/18) huokuvat potentiaalia ja ovat jo osittain maksaneet Korisliigan opintovelkansa.

Takamies Ilari Seppälä (188/21) osoitti jo viime kaudella skorausvoimansa kotimaan kentillä, mutta avainpelaaja suomalaisissa on kuitenkin Ranskan kiertueen jälkeen takaisin Kouvoihin viime joulukuussa kotiutunut Kaunisto.

- Viihdyn Kouvoissa, koska siellä on hyvä organisaatio, hyvä valmentaja ja Kouvola on mukava kaupunki. Hieno paikka ammattilaisurheilijalle, Kaunisto kertoo.

 

Lisätietoja: Kouvot


Honka haluaa nuorella joukkueella pudotuspeleihin


Viime kauden sarjanousija Tapiolan Honka näytti välittömästi kuulumisensa Korisliiga-tasolle taistelemalla sarjasijoituksensa viidenneksi nuoresta pelaajarungostaan välittämättä. Pekka Salmisen lähdettyä Joensuuhun ohjakset siirrettiin pelaajauransa lopettaneelle 32-vuotiaalle Tuomas Iisalolle.

- Pelaajasta valmentajaksi siirtyminen on aika monimutkainen, dynaaminen prosessi. Monta asiaa tulee vastaan ensi kertaa, ja olen yrittänytkin käyttää kokeneempia apunani. Valmentamiseen liittyy paljon töitä, kun koko paletin polkaisee käytännössä nollista käyntiin, Iisalo kertoo.

- Vaikea kuvailla kuinka iloinen olen siitä, miten hienosti pelaajat ovat ottaneet heittämäni haasteet vastaan. Ne ovat kuitenkin olleet hieman erilaisia kuin aiemmin.

Honka lähtee kauteen entistä nuoremmalla joukkueella, jonka ainoa suomalaiskonkari on Tero Laitinen (201/27). Toinen ”konkari” Villematti Kopio (182/22) painottaakin joukkueen nuoruutta.

- Jotain joukkueesta kertoo se, että itse taidan olla jengin toiseksi vanhin suomalainen. Harjoituksissa meno on ollut todella kilpailuhenkistä. Nyt, kun jenkit on saatu mukaan, niin ollaan päästy keskittymään joukkueasioihinkin, Kopio kommentoi.

Kolmannen kautensa Hongassa aloittavan Ronnie Clarkin (195/33) jatko oli honkalaisille iloinen uutinen, kuten myös vuoden tulokkaan Anton Odabasin (206/19), joka ottanee taas uuden hyppäyksen pelaajaurallaan ensi kaudella.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka


Karhu ja Toiviainen ovat asettaneet tavoitteekseen mestaruudenMyös Kauhajoella tuotiin uusi mies peräsimeen, kun viime ajat Kotkassa viihtynyt Sami Toiviainen siirtyi Pohjanmaalle korvaamaan Ari Tammivaaran.

- Kolmen vuoden projekti Karhussa on alkanut hyvin. Kaikki toimii Kauhajoella erinomaisesti, kuten myös Kotkassa ja Lahdessakin, Toivianen kertoo viitaten entisiin seuroihinsa.

- Suomen mestaruus on tavoite. Aika tyhmä saisin olla, jos näillä panostuksilla sitä ei tavoittelisi. Meillä ei ole vielä Kauhajoella mitalia, joten eiköhän lähdetä saman tien tavoittelemaan sitä kultaista.

Karhu menetti paljon edelliskausien runkopelaajiaan, mutta tilalle tulivat mm. Juho Lehtoranta (195/25) ja liigan parhaimpiin heittäjiin kuuluva Antti Kanervo (192/25).

Viime kauden avainpelaajista taas Bojan Sarcevic (190/26), Aleksi Huuskonen (188/26), Niko Mattila (192/20) ja Markus Molenius (202/22) tekevät tuhojaan Karhu-paidassa myös ensi kaudella. Lisäksi Toiviainen toi mukanaan vanhan tuttunsa KTP-ajoilta eli huippuvahvistus Devonne Gilesin (203/31).

- Meillä on monien muiden joukkueiden tapaan vaihtuvuus ollut suurta, mutta tämä taitaa olla parhaimpia porukoita, joissa olen ollut mukana, ellei paras, Huuskonen kertoo.

Gilesin lisäksi Karhua vahvistaa laituri Jermont Horton (198/31) sekä järkälemäinen Gregory Mangano (205/24).

 

Lisätietoja: Kauhajoen KarhuKotkassa suomalainen kaarti pysyi samanaKTP-Basketissa Toiviainen korvattiin Saksasta takaisin Suomeen palanneella Anton Mirolybovilla, jonka curriculum vitaesta löytyy myös Suomen naisten maajoukkueen valmentaminen.

Jos muissa joukkueissa vaihtuvuus oli suurta, niin Kotkassa se pysyi maltillisena: ainoastaan vahvistuksen vaihtuivat, kun kokoonpanoon liittyivät piskuinen Brandon Jefferson (175/22), Kenneth Simms (206/28) sekä Pyrinnössä korirautoja donkeillaan turmellut LaMonte Ulmer (198/28).

- Tavoitteena on parantaa edelliskaudesta ja auttaa joukkue mestaruuteen asti. Meillä on tosi kova joukkue, jossa ei paljon muutoksia tapahtunut. Olimme viime kaudella jo lähellä, Samuli Vanttaja kommentoi.

- Homma kaatui osittain loukkaantumisiin. Jos pysytään ehjänä, niin en näe mitään syytä miksemme voisi mestaruutta saavuttaa.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaavan KTP-Basketin suomalaisrunkoon kuuluvat viime kauden tapaan Vanttaja (210/23), Timo Heinonen (198/32), Joonas Lehtoranta (194/20), Jukka Matinen (203/35) sekä loukkaantumisista kärsinyt Michael Pounds (189/26).

- Joukkueessa on hyvää energiaa. Kotimainen kaarti ei ole muuttunut ja uskon, että tuorein vahvistus Simms oli tarvittava puuttuva palanen, Mirolybov kommentoi.

 

Lisätietoja: KTP-Basket
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Seagulls Korisliigan välieriin

Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Näytä lisää vastaavia