Korisliigan ennakkokatsaus 2/3: Hongan nuoren joukkueen mieli pudotuspeleissä – Kouvot, Karhu ja KTP tavoittelevat Suomen mestaruutta

30.9.2014 Korisliigan alkavalla kaudella 2014/2015 Tapiolan Honka suunnittelee marssia pudotuspeleihin nuorella joukkueellaan ja debytanttivalmentaja Tuomas Iisalolla. Kouvot, Kauhajoen Karhu sekä KTP-Basket taas ovat asettaneet tavoitteensa yksinkertaisesti mestaruuteen.

Kouvojen Ville Kaunisto nauttii Kouvolassa pelaamisesta.

Alexander "MadZen" Madsen kuuluu Kouvojen nuorisomyllyn kultakimpaleisiin.

Tuomas Iisalo otti Pekka Salmisen istumapaikan Hongassa.

Hongan Anton Odabasi kuuluu Madsenin tapaan Suomi-koripallon suuriin lupauksiin...

... kuten myös Karhun Niko Mattila.

KTP:n kokenut Jukka Matinen joutuu olemaan pitkään poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia...

... mutta kotkalaisten onneksi Michael Pounds on jälleen pelikunnossa. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.


Kouvot pölytti kaudella 2013/2014 pitkään Korisliigan pohjatomuja, kunnes helmikuun puolivälin jälkeen kouvolalaiset saivat nostatuksen Matt Gibsonin ja Ville Kauniston (204 cm/ 32 vuotta) loistavan pelaamisen ja joukkueen yhteen hitsaantumisen kautta.

Kun joukkue pisti Tampereen Pyrinnön jälkeen parhaan rekordin tauluun loppukauden, niin Kouvolassa kasvoi koripallohuuma, jollaista ei ole nähty sitten 2004 mestaruuskevään jälkeen.

- Ilman muuta viime kauden lopun jälkeen tavoitteet ovat tällä kaudella korkeammalla. Meillä on erinomainen tilanne, kun pelaajat ovat tuttuja. Oikeastaan pelkästään amerikkalaiset vaihtuivat ja nuoret pelaajat ovat taas vuoden vanhempia, päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Nuoret lupaukset Alexander Madsen (207/19), Tobias Reinholt (208/19) ja Tuomas Hirvonen (180/18) huokuvat potentiaalia ja ovat jo osittain maksaneet Korisliigan opintovelkansa.

Takamies Ilari Seppälä (188/21) osoitti jo viime kaudella skorausvoimansa kotimaan kentillä, mutta avainpelaaja suomalaisissa on kuitenkin Ranskan kiertueen jälkeen takaisin Kouvoihin viime joulukuussa kotiutunut Kaunisto.

- Viihdyn Kouvoissa, koska siellä on hyvä organisaatio, hyvä valmentaja ja Kouvola on mukava kaupunki. Hieno paikka ammattilaisurheilijalle, Kaunisto kertoo.

 

Lisätietoja: Kouvot


Honka haluaa nuorella joukkueella pudotuspeleihin


Viime kauden sarjanousija Tapiolan Honka näytti välittömästi kuulumisensa Korisliiga-tasolle taistelemalla sarjasijoituksensa viidenneksi nuoresta pelaajarungostaan välittämättä. Pekka Salmisen lähdettyä Joensuuhun ohjakset siirrettiin pelaajauransa lopettaneelle 32-vuotiaalle Tuomas Iisalolle.

- Pelaajasta valmentajaksi siirtyminen on aika monimutkainen, dynaaminen prosessi. Monta asiaa tulee vastaan ensi kertaa, ja olen yrittänytkin käyttää kokeneempia apunani. Valmentamiseen liittyy paljon töitä, kun koko paletin polkaisee käytännössä nollista käyntiin, Iisalo kertoo.

- Vaikea kuvailla kuinka iloinen olen siitä, miten hienosti pelaajat ovat ottaneet heittämäni haasteet vastaan. Ne ovat kuitenkin olleet hieman erilaisia kuin aiemmin.

Honka lähtee kauteen entistä nuoremmalla joukkueella, jonka ainoa suomalaiskonkari on Tero Laitinen (201/27). Toinen ”konkari” Villematti Kopio (182/22) painottaakin joukkueen nuoruutta.

- Jotain joukkueesta kertoo se, että itse taidan olla jengin toiseksi vanhin suomalainen. Harjoituksissa meno on ollut todella kilpailuhenkistä. Nyt, kun jenkit on saatu mukaan, niin ollaan päästy keskittymään joukkueasioihinkin, Kopio kommentoi.

Kolmannen kautensa Hongassa aloittavan Ronnie Clarkin (195/33) jatko oli honkalaisille iloinen uutinen, kuten myös vuoden tulokkaan Anton Odabasin (206/19), joka ottanee taas uuden hyppäyksen pelaajaurallaan ensi kaudella.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka


Karhu ja Toiviainen ovat asettaneet tavoitteekseen mestaruudenMyös Kauhajoella tuotiin uusi mies peräsimeen, kun viime ajat Kotkassa viihtynyt Sami Toiviainen siirtyi Pohjanmaalle korvaamaan Ari Tammivaaran.

- Kolmen vuoden projekti Karhussa on alkanut hyvin. Kaikki toimii Kauhajoella erinomaisesti, kuten myös Kotkassa ja Lahdessakin, Toivianen kertoo viitaten entisiin seuroihinsa.

- Suomen mestaruus on tavoite. Aika tyhmä saisin olla, jos näillä panostuksilla sitä ei tavoittelisi. Meillä ei ole vielä Kauhajoella mitalia, joten eiköhän lähdetä saman tien tavoittelemaan sitä kultaista.

Karhu menetti paljon edelliskausien runkopelaajiaan, mutta tilalle tulivat mm. Juho Lehtoranta (195/25) ja liigan parhaimpiin heittäjiin kuuluva Antti Kanervo (192/25).

Viime kauden avainpelaajista taas Bojan Sarcevic (190/26), Aleksi Huuskonen (188/26), Niko Mattila (192/20) ja Markus Molenius (202/22) tekevät tuhojaan Karhu-paidassa myös ensi kaudella. Lisäksi Toiviainen toi mukanaan vanhan tuttunsa KTP-ajoilta eli huippuvahvistus Devonne Gilesin (203/31).

- Meillä on monien muiden joukkueiden tapaan vaihtuvuus ollut suurta, mutta tämä taitaa olla parhaimpia porukoita, joissa olen ollut mukana, ellei paras, Huuskonen kertoo.

Gilesin lisäksi Karhua vahvistaa laituri Jermont Horton (198/31) sekä järkälemäinen Gregory Mangano (205/24).

 

Lisätietoja: Kauhajoen KarhuKotkassa suomalainen kaarti pysyi samanaKTP-Basketissa Toiviainen korvattiin Saksasta takaisin Suomeen palanneella Anton Mirolybovilla, jonka curriculum vitaesta löytyy myös Suomen naisten maajoukkueen valmentaminen.

Jos muissa joukkueissa vaihtuvuus oli suurta, niin Kotkassa se pysyi maltillisena: ainoastaan vahvistuksen vaihtuivat, kun kokoonpanoon liittyivät piskuinen Brandon Jefferson (175/22), Kenneth Simms (206/28) sekä Pyrinnössä korirautoja donkeillaan turmellut LaMonte Ulmer (198/28).

- Tavoitteena on parantaa edelliskaudesta ja auttaa joukkue mestaruuteen asti. Meillä on tosi kova joukkue, jossa ei paljon muutoksia tapahtunut. Olimme viime kaudella jo lähellä, Samuli Vanttaja kommentoi.

- Homma kaatui osittain loukkaantumisiin. Jos pysytään ehjänä, niin en näe mitään syytä miksemme voisi mestaruutta saavuttaa.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaavan KTP-Basketin suomalaisrunkoon kuuluvat viime kauden tapaan Vanttaja (210/23), Timo Heinonen (198/32), Joonas Lehtoranta (194/20), Jukka Matinen (203/35) sekä loukkaantumisista kärsinyt Michael Pounds (189/26).

- Joukkueessa on hyvää energiaa. Kotimainen kaarti ei ole muuttunut ja uskon, että tuorein vahvistus Simms oli tarvittava puuttuva palanen, Mirolybov kommentoi.

 

Lisätietoja: KTP-Basket
 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia