Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

14.4.2021 14:45 Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Salon Vilpas. Ensimmäinen on hallitseva kaksinkertainen mestari, mutta jälkimmäinen järjesti välierissä yllätyksen pudottamalla kauden ennakkosuosikin.

Joukkueet ovat tulossa keskenään hyvin erilaisilta pudotuspelikierroksilta. Siinä missä Kauhajoki taisteli tiensä jatkoon läpi vajaasta miehityksestä kärsivän BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön täysin omintakeisen paikkapelaamisen, Vilpas taas on ottanut iskuja vastaan toinen toistaan fyysisemmissä sarjoissa ensin Lahti Basketballia ja sen jälkeen runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsia vastaan.

Eroavaisuutta joukkueiden kulkemassa polussa korostaa myös Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

– Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi pelanneet sellaista joukkuetta vastaan, mitä Vilpas nyt edustaa. Me olemme joukkueena paljon lähempänä Seagullsia kuin mitä Vilpas on meidän aiempia vastustajiamme. Lisäksi näillä täysillä kokoonpanoillamme emme ole kohdanneet toisiamme vielä ollenkaan.

Takkia ei kannata heittää kellon käynnistyessä auki, vaikka Kauhajoella finaalikaksikosta korkeampi sarjasijoitus onkin. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin kaataneet juuri sarjataulukossa ylempänä olleen joukkueen pois tieltään.

– Itselleni ei ollut mikään ihan valtava yllätys, että Vilpas pystyi siihen, vaikka Seagulls olikin myös omissa ajatuksissani ennakkosuosikki mestariksi. Vilppaan taistelukestävyys on tämän playoff-kevään aikaan testattu meitä kovemmin.

Keinot Kauhajoella ovat kuitenkin olemassa. Sen todistaa erityisesti se, että viime kerrat Pantteri-patsas on noussut ilmaan juuri heidän käsissään.

– Meidän vahvuutemme löytyvät esimerkiksi siitä, että isot pelaajamme ovat monipuolisia, liikkuvia ja pystyvät heittämään kaukaa. Vilpasta vastaan pitää saada liikutettua palloa, laitettua painetta ja hyökättyä korille. Meillä on kuitenkin ratkaisuvoimaisia pelaajia kuten Okko Järvi ja Anthony Hilliard, ja pääsemme ottelusarjaan täydellä miehityksellä, toteaa Koskimies.

 

Koskimiehen kommenttiin siitä, että Vilppaan taistelukestävyyttä on mitattu, ei löydy vastalauseita ainakaan salolaisten päävalmentajalta Sami Toiviaiselta. Kaksi aiempaa kierrosta ovat ottaneet veronsa, ja joukkuetta on nähty kentällä teippausten peitossa jo tähänkin asti.

– Olemme pelanneet kymmenen todella fyysistä pudotuspeliä. Kauhajoki ei ole vielä joutunut samanlaiseen paineeseen ja vääntöön. Meillä sellaiseen vastaaminen tulee jo selkäytimestä, ja uskon, että kykymme nousta vaikeista paikoista kantaa finaaleissa aika pitkälle, Toiviainen toteaa.

Tilanne on kuitenkin verrattain hyvä, sillä Toiviainen kertoo, että Deondre Parks Jr:ia lukuun ottamatta joukkue pääsee ensimmäiseen peliin täydellä miehityksellä, ja Parkskin palannee rivistöön pian. Täyttä kokoonpanoa tarvitaan finaaleissa, sillä vaikka Vilpas onkin jo kaatanut kauden ennakkosuosikin, edessä on toinen Korisliigan parhaimmistoon kuuluva joukkue.

– Kauhajoki on taktisesti erittäin haastava vastus. Heillä on paljon erilaisia keinoja hyökkäyspäässä ja paljon laadukkaita pelaajia. Bojan Sarcevicin palloskriinipelaaminen ja johtaminen on ydin heidän hyökkäyksessään, vaikkakaan ei heidän ainoa vahvuutensa.

Pöytä on katettu. Korisliigan finaalit käynnistyvät torstaina 15. huhtikuuta klo 18.00.

 

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia