Korisliigan lokakuun pelaaja Duke Shelton: "En osannut odottaa voittavani tätä titteliä"

5.11.2019 14:28 Kouvojen sentteri tilastoi lokakuun aikana keskiarvoikseen 22,6 pistettä, 10,0 levypalloa ja 3,2 syöttöä.

Kouvojen sentteri Duke Shelton on osoittautunut todella monipuoliseksi taistelijaksi. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvojen 208-senttinen Duke Shelton on aloittanut kautensa aivan kuin joukkueensa: ennakoitua paremmin, jopa erinomaisesti.

Moni oli valmis laskemaan Kouvojen osakkeita, kun muun muassa pelintekijä Tuomas Hirvonen, kapteeni Ville Kaunisto ja päävalmentaja Jyri Lehtonen lähtivät eri syistä joukkueen vahvuudesta. Viime kauden hopeamitaleihin päättänyt Kouvot on kuitenkin luonut nahkansa kiiltäväksi. Kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta kouvolalaisjoukkueella on voittoja jo kuusi.

Tässä kuussa 24 vuotta täyttävä Shelton on ollut uudistuneen Kouvojen kenties kirkkain tähti. Alkukauden 20,9 pisteen ja 10,4 levypallon keskiarvoilla pelannut sentteri on ollut monessa ottelussa joukkueensa sytyttäjä periksiantamattomalla pelityylillään.

Viime kaudella Slovakian pääsarjassa MBK Lucenicin riveissä pelannut Shelton ei hyvästä startista huolimatta osannut odottaa, että Korisliigan lokakuun pelaaja -valinta osuu hänen kohdalleen.

– Olen todella iloinen ollessani kauden ensimmäinen kuukauden pelaaja. En osannut odottaa voittavani tätä titteliä. Olen vaan keskittynyt antamaan faneille hyvän show’n, voittamaan otteluita ja pitämään kentällä hauskaa, yllättynyt Shelton kuvailee.

Shelton on ollut tyytyväinen myös koripallon ulkopuoliseen elämään Kouvolassa.

– Suomi on ollut minulle mahtava. Tuntuu, että tämä on täydellinen paikka minulle juuri täksi kaudeksi. Tunnen, että tämä on paikka, missä voin tulla paremmaksi niin henkilönä kuin pelaajanakin.

– Ja oikeasti nautin Suomessa tästä säästäkin, Shelton naurahtaa orastavan talven tunnelmiaan.

Nöyrin mielin illasta toiseen

Kouvojen voitokas alkutaival kaudelle ei ole poistanut Sheltonilta nöyrää asennetta. Hän tietää, ettei Korisliigassa saa yhtään voittoa ilmaiseksi, vaan joka ilta on annettava parastaan.

– Mielestäni Korisliigan on erittäin kova sarja, on etuoikeus olla nyt täällä.

Shelton ja Kouvot eivät ole vielä kohdanneet Korisliigan kaikkia joukkueita. Siksi Tampan yliopiston kasvatti ei vielä uskalla arvioida Kouvojen tai muiden joukkueiden lopullista iskukykyä.

– Kausi on pitkä. Odotukseni tuleville viikoille ja loppukaudelle on, että jatkamme kehitystämme joka päivä. Se on ainut keino päästä lähelle absoluuttista parastamme joukkueena, Shelton linjaa.

Keskiviikkona Kouvot matkaa Kauhajoelle hallitsevan mestarin kotiluolaan. Sheltonille ja kumppaneille reissu on erityinen, sillä Karhu Basket on toistaiseksi ainut joukkue, joka on ehtinyt jo tällä kaudella hakemaan sarjapisteet Kouvolasta. Vierasvoitto on siis lokakuun pelaajan ehdottomana tavoitteena keskiviikolle.

Duke Sheltonin tilastot

Henkilöt

 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia