Korisliigan marraskuun pelaaja Mar’Qualen Grant: ”Koripallo on sama peli riippumatta siitä, missä päin maailmaa sitä pelataan”

22.12.2023 10:57 Helsinki Seagullsin Mar’Qualen Grant johti marraskuussa 2023 joukkueensa voittoon kaikissa viidessä ottelussa. Joulukuussa joukkueen lento on jatkunut samanlaisena.

Korisliigan kuukauden pelaajaksi marraskuun 2023 osalta valittu Helsinki Seagullsin Mar’Qualen Grant kokee sopeutuneensa tämänhetkiseen asuinkaupunkiinsa hyvin. Vaikka ilmasto onkin loppuvuodesta melkoisen erilainen kuin hänen kotikonnuillaan Teksasissa, takamies on tyytyväinen saamaansa vastaanottoon.

– Olin aluksi vähän huolissani, mutta kun pääsin paikalle, huomasin, että täällähän kaikki puhuvat englantia ja ovat hyvin innokkaita auttamaan. Säätilaa lukuun ottamatta olen asettunut tänne erittäin sulavasti, hän naurahtaa.

Kouluvuosinaan Grant pelasi high school -tasolla Waxahachiessa sekä yliopistoajastaan suurimman osan West Texas A&M:ssä ja Sam Houstonissa. Yhtä ainoaa Kansasin Wichita Statessa vietettyä kautta lukuun ottamatta hänen koko peliuransa on siis toistaiseksi keskittynyt Teksasiin.

Suomalaisessa Korisliigassa hän on ottanut ammattilaisuuden haasteet vastaan ilman sen kummempia kriisejä.

– Minulta on kyselty todella paljon sitä, että millä tavoin pelaaminen täällä ja amerikkalaisessa yliopistossa eroavat toisistaan, mutta minusta koripallo on sama peli aina riippumatta siitä, missä päin maailmaa sitä pelataan. Toki ammattipeleissä täytyy tottua fyysisempään peliin ja hieman erilaisiin vihellyksiin, mutta pohjimmiltaan tarkoitus on aina pysäyttää vastustajan hyökkäykset ja pistää itse palloa koriin.

Kaikesta itseluottamuksestakin huolimatta Mar’Qualen Grant suhtautuu omaan pelaamiseensa hiljaisella vaatimattomuudella. Kuukauden pelaajan palkintokin aiheuttaa hänessä hieman hämmentyneen kuuloisen reaktion:

– Tämä vähän yllätti minut. Keskityin hetkeen enkä tullut yhtään ajatelleeksi, että pelaan niin hyvin, että siitä saa palkinnon.

Tunnustus on silti ansaittu. Grantin tilastokeskiarvot marraskuun aikana olivat 20,4 pistettä, 6,4 levypalloa ja 4,8 koriin johtavaa syöttöä. Lisäksi Seagullsin onnistumiset joukkueena tuona samana aikana puhuvat puolestaan: viisi ottelua, viisi voittoa.

– Tämä kaudenalku on ollut toistaiseksi positiivinen kokemus. Varsinkin kun olemme voittaneet otteluita. Olemme ottaneet valmentajan ohjeet vastaan, valmistautuneet hyvin peleihin ja olen päässyt nauttimaan hyvien joukkuetovereiden kanssa pelaamisesta.

Eikä menestys ole rajoittunut pelkkään marraskuuhun. Seagulls on nimittäin koko kaudella hävinnyt tähän mennessä ainoastaan yhden ottelun, ja Grant tietää, ettei sellainen saavutus tule ilman työtä.

– Täytyy pysyä valmiudessa eikä saa rentoutua liikaa. Peleissä tulee aina ylä- ja alamäkiä. Mielestäni meillä on erinomainen joukkue, jossa useimmat pelaajat pystyvät ottamaan vastuuta. Puolustus ja levypallopeli tietysti ovat sellaisia asioita, joita voi ja pitää kehittää aina, koska jos ne eivät toimi, niin siihen kaatuu hyökkäyspääkin.

Henkilöt

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia