Korisliigan puolivälieräennakko 1/4: Seagulls kohtaa hallitsevan mestarin

31.3.2017 Korisliigan kauden 2016/17 hienoimmat pelit ovat vihdoin täällä. Pudotuspelit alkavat lauantaina ja joukkueet valmistautuvat puolivälieräsarjoihinsa kuumeisesti. Sarjakolmonen ja sarjataulukon piikkipaikalla pitkään viihtynyt Helsinki Seagulls saa vastaansa hallitsevan mestarin, loppukautta kohden kuntokäyräänsä kohentaneen Kouvolan Kouvot. Ottelusarja käynnistyy lauantaina 1.4.

Antto Nikkarisen takana tärkeitä minuutteja helsinkiläisille tarjoava ja peliä esimerkillisesti johtava Alex Vaenerberg...

...saa tehdä täyden päivätyön pitääkseen Kouvojen Tuomas Hirvosen pihdeissään puolivälieräsarjan edetessä.

Susijengin "Junnu" Lee tuo omalla panoksellaan ongelmia Kouvojen korin alustalle...

...mutta kokeneella kehäketulla Pieti Poikolalla on varmasti suunnitelma valmiina Junnun hidastamiseksi. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls oli pitkään Korisliigan kuumin joukkue. Helsinkiläisryhmä repäisi kauden alusta 11 ottelun mittaisen voittoputken ja piti sarjataulukon piikkipaikkaa hallussaan pitkälle vuoden 2017 puolelle.

Loukkaantumishuolet kuitenkin hidastivat lokkiparven liitoa kevättalven aikana ja niin vain Salon Vilpas sekä Joensuun Kataja onnistuivat hivuttautumaan vielä Seagullsin edelle sarjataulukossa. Ennakkosuosikin asema puolivälieräsarjassa on silti selkeästi pääkaupunkiseudulla, niin vahva ja rutinoitunut materiaali Seagullsilla on heittää Kouvoja vastaan.

Runkosarjan kohtaamiset menivät joukkueiden välillä Seagullsille voitoin 3-1, helsinkiläisten viedessä kohtaamiset Helsingissä ja Kouvolassa. Espoon Metro Areenalla pelattu kamppailu kääntyi Kouvoilla tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Altavastaajana sarjaan lähtevä Kouvot on kuitenkin kevään lähestyessä parantanut otteitaan jatkuvasti ja maaliskuinen voitto Seagullsista kuvastaa kouvolalaisten nykytasoa paremmin kuin alkukauden kolme tappiota. Erityisesti kotihallissaan Kouvot on aina vaarallinen, eikä Manskari ole vierasjoukkueelle koskaan helppo paikka pelata.

Kouvojen kokoonpanon suhteen suurin kysymysmerkki on, nähdäänkö ex-Seagulls –takamies James Sinclair (13,2/3,6/1,2 syöttöä/2,4 riistoa) ottelusarjan aikana merkittävässä roolissa? Raheem Appleby (14,7/4,2 syöttöä) huilasi runkosarjan päättäneen Vilpas-ottelun ja mies on todennäköisesti tutulla paikallaan viisikossa kun pudotuspelit alkavat. Mikäli kutsu kuitenkin käy, on Sinclair varmasti valmis kohtaamaan viime kauden joukkueensa.

Joukkueiden etukenttien kamppailu tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa ottelusarjan edetessä. Susijengi-sentteri Gerald Lee Jr. (12,9/3,6) ja energinen Devonte Upson (8,3/4,6) mylvivät korirenkaiden lähistöllä lokkipaitojen riveissä ja saavat vastaansa monipuolisen sekä sulavasti liikkuvan Rakeem Bucklesin (14,6/9,5) ja Manskarin suosikin Miikka Luosmaan (4,7/3,3). Mitä enemmän Kouvojen etukenttä onnistuu aiheuttamaan ongelmia Seagullsin vastaavalle, sitä enemmän hallitsevien mestareiden liukas takakenttä saa tilaa operoida parketilla.

- Seagulls-scoutit on tehty jo valmiiksi. Aloitamme vieraissa, joten haastavaa on, mutta hyvin täytyy pelata joka tapauksessa jos jatkoon haluaa, toteaa Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola.

- Meidän pelaamisemme on kuitenkin mennyt eteenpäin helmi-maaliskuussa ja terveystilanteemme on hyvä.

Takakentän osalta koripalloyleisö saa seurata kenties mielenkiintoisinta taisteluparia puolivälierien osalta. Korisliigan syöttötilaston voittanut ja itsensä jälleen Susijengi-spekulaatioihin pelannut Seagulls-pointti Antto Nikkarinen (10,1/7,3 syöttöä) saa vastaansa syksyn U20 EM-kisoissa Suomen hyökkäystä johtaneen Tuomas Hirvosen (8,8/4,1 syöttöä) ja molemmat hakevat ensimmäistä isoa kevättään hyökkäyksen alfauroksen roolissa.

Carl Lindbom (11,3/5,1) tuo Seagullsille sen ripauksen monipuolisuutta ja leveyttä, mitä Kouvot jäävät kaipaamaan Ville Kauniston muodossa. Ennakkosuosikin asema on sarjaa pitkään johtaneella lokkiparvella, mutta Poikolan puolustusliemet ovat omiaan tasoittamaan pelikenttää.

- Kouvot on parantanut otteitaan ja pelannut viime aikoina hyvin. Joukkue on vaarallinen ja korintekovoimaa löytyy jokaiselta pelipaikalta. Sarja alkaa kotiavauksella ja peli peliltä pitää pystyä parantamaan omaa pelaamista, pyörittelee Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

 Tämän, sekä kaikki muut puolivälieräsarjat näet Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

30.10.2020 20:32 Korisliiga

Seagulls ja Pyrintö taistelivat kärkipaikasta ennennäkemättömän ailahtelevassa ottelussa

Seagulls ja Pyrintö ottivat toisistaan mittaa tappiottomina joukkueina, ja Seagulls säilytti puhtaan tilinsä. Ottelun kruunasi voittajien 26–0-pisteputki. Kotkassa KTP taipui Nokialle.

Näytä lisää vastaavia