Korisliigan puolivälieräennakko 2/4: Pyrintö haastaa runkosarjan voittaneen Vilppaan

31.3.2017 Korisliigan kauden 2016/17 hienoimmat pelit ovat vihdoin täällä. Pudotuspelit alkavat lauantaina ja joukkueet valmistautuvat puolivälieräsarjoihinsa kuumeisesti. Runkosarjan seurahistoriansa ensimmäisen kerran voittanut Salon Vilpas saa vastaansa päätöskierroksella pudotuspelipaikkansa varmistaneen Tampereen Pyrinnön. Ottelusarja alkaa lauantaina 1.4.

Ricky Minard ja kokenut Pyrintö lähtevät haastajan asemasta puolivälieräsarjaan Vilpasta vastaan.

Onko viime kevään Vilppaan johtohahmo Juho Nenonen täydessä pelikunnossa pudotuspeleissä?

Joonas Cavénin kausi ei ole ollut tasaisimmasta päästä, mutta mies pystyy omakätisesti heilauttamaan ottelusarjan voimasuhteita merkittävästi.

Debyyttikausi Korisliiga-joukkueen päävalmentajana, runkosarjan voitto ja ennakkosuosikkina puolivälieriin. Se laittaa miettimään. Kuvat: Erkki Hautaviita

Runkosarja oli Salon Vilppaan kannattajille ennenkuulumatonta juhlaa ja lähes loppumaton määrä onnistumisia. Kauden vahvasti aloittanut viikinkiryhmä yskähteli talven kynnyksellä, mutta on jo pitkään ollut koko sarjan kovakuntoisimpia joukkueita.

Vastaansa Vilpas saa viime kevään hopeamitalistin, kokeneen ja viimeisistä viidestä runkosarjan kamppailustaan neljä voittaneen Pyrinnön. Kuntokäyriä mittaillessa Vilpas vie kuitenkin pidemmän korren, salolaisten lähtiessä pudotuspeleihin kahdeksan ottelun voittoputkessa ja viimeisistä 11 ottelustaan 10 voittaneena.

Pudotuspelit ovat oma maailmansa ja kuten viime keväinen BC Nokian puolivälieräsarjan voitto Joensuun Katajasta osoittaa, ei yksikään joukkue voi olettaa olevansa välierissä vain vahvan runkosarjansa ansiosta. Pyrinnön kokenut materiaali on Antero Lehdon (12,1/3,7 syöttöä), Ricky Minardin (13,5/5,7/4,0 syöttöä) sekä J’Nathan Bullockin (16,1/7,6) johdolla varmasti valmis toteuttamaan paikallisvastustajansa viime keväänä suorittaman tempun, eikä Pyynikiltä ole tänäkään keväänä tarjolla yhtään ilmaista voittoa.

- Vilpas voitti ansaitusti runkosarjan ja oli tasaisin suorittaja läpi kauden. Heidän puolustuspelaamisensa on sarjan eliittiä ja laadukas hyökkäysarsenaali tasapainottaa pelaamista toisessa päässä parkettia. Näistä ymmärrettävistä syistä Vilpas lähtee ottelusarjaan suurena ennakkosuosikkina ja me vastaavasti nöyrinä haastajina, toteaa Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Toisaalta näistä syistä myös Vilppaalla on kaikki paineet tässä otteluparissa. Me voimme lähteä vapautuneemmin pelaamaan ja tekemään omaa juttuamme. Pelaamisemme on ollut nousujohteista viime aikoina ja olemme kasvaneet joukkueena pala palalta viimeisen reilun kuukauden aikana.

Lähtöasetelmia puntaroidessa ennakkosuosikin viitta on tosiaankin helppo asettaa Vilppaan ylle, sillä kenties koko sarjan leveimmän materiaalin omaava ryhmä on myös ollut sarjan tasaisin suorittaja läpi kauden. Kotonaan Vilpas pelannut voittosaldolla 15/3, eikä vierassaldo 13/5 jää tuosta järin kauas. Runkosarjan päättäneeseen kokoonpanoon Vilppaalla on vielä lisätä viime kevään Vilppaan johtaja, Juho Nenonen (7,9/3,7).

Vilppaan materiaalin leveydestä kertoo paljon se, ettei yksikään pelaaja ole kirjauttanut puolen tunnin peliaikakeskiarvoa. Liukkaan takamiehen Juwan Statenin (14,0/2,9/4,1 syöttöä) vajaat 29 minuuttia on joukkueen korkein lukema ja yhteensä seitsemän pelaajaa mahtuu 20-30 –minuutin peliaikahaarukkaan.

Staten toimii Vilppaan hyökkäyksen moottorina takamiehen paikalta, mutta joukkueelta löytyy lukuisia pelaajia jotka pystyvät luomaan lähes tyhjästä edun itselleen tai joukkuekaverilleen. Räjähtävä laituri Desmond Williams (14,7/7,7) on kunnostautunut otteluiden ratkaisijana, monipuolinen sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (11,9/8,4/3,2 syöttöä) on ongelma puolustukselle kuin puolustukselle, sentteri Brandon Edwards (10,0/7,6) tuo syvyyssuunnan sekä korirenkaan yläpuolista uhkaa ja Mikko Koivisto (9,5 pistettä, 41% 3p) sekä Okko Järvi (8,6/2,6/1,5 syöttöä) tuovat tulivoimaa takakentältä.

Leveän materiaalin joukkue ei kuitenkaan omaa liikaa pelaajia, jotka olisivat taistelleet itsensä pudotuspeleissä päätyyn asti. Viime kevään joukkue on suurilta osin uusiutunut, mutta edellisen kevään puolivälierätappio Kouvoille muistuttaa varmasti olemassaolostaan niin kauan, kunnes ottelusarjan voittaja on selvillä.

Ottelusarjan aikana seurattaviin pelillisiin seikkoihin lukeutuu, pystyykö Pyrintö aiheuttamaan kokonsa avulla ongelmia Vilppaan hieman senttimetreissä tasoitusta antavalle etukentälle. Vastaavasti Vilppaan urheilullisuus ja erityisesti takamies Statenin vauhti avoimella kentällä ja palloskriinitilanteissa tulee aiheuttamaan paljon harmaita hiuksia tamperelaisille.

- Vihdoin päästään playoffien makuun. Vastaan asettuu Pyrintö, jolta löytyy kokemusta, taitoa, kokoa ja laadukas valmennus. Molemmat joukkueet puolustavat parhaimmillaan erinomaisesti ja avainasemassa onkin, kumpi pystyy ottamaan toiselta enemmän vahvuuksia pois, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

- Me olemme atleettisempi ja nopeampi joukkue, joten meidän tulee päästä hyökkäyksessä avoimelle kentälle mahdollisimman paljon. Odotettavissa on fyysinen, mutta rehti ottelusarja.

Tämän, sekä kaikki muut puolivälieräsarjat näet Elisa Viihteen Fanseat.com -palvelun kautta.

 
23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

Näytä lisää vastaavia