Korisliigan puolivälieräennakko 3/4: Pohjanmaan herruus ratkaistaan puolivälierissä

31.3.2017 Korisliigan kauden 2016/17 hienoimmat pelit ovat vihdoin täällä. Pudotuspelit alkavat lauantaina ja joukkueet valmistautuvat puolivälieräsarjoihinsa kuumeisesti. Ennakkoasetelmiltaan kuumin sarja pelataan Pohjanmaalla, jossa Kauhajoen Karhu ja Lapuan Kobrat ottavat mittaa toisistaan. Ottelusarja alkaa lauantaina 1.4.

Karhun Joonas Lehtoranta on tuonut Kauhajoelle sitä takakentän leveyttä, jota joukkue on pitkään kaivannut.

Tuomas Viertola tarjoaa Kobrille tinkimätöntä taistelua ja yleisön sytyttävää pelaamista, jonka merkitys kasvaa mitä pidemmälle ottelusarja etenee.

Karhun sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta suorittaa juuri sitä työtehtävää, mitä päävalmentaja Toiviainen mieheltä milloinkin toivoo. Pudotuspeleissä Lehtorannan rooli kasvanee entisestään.

Pysyykö Jamal Jones Karhun puolustuksen pihdeissä? Kuinka kauan Karhu-luotsi Toiviainen on harjoittanut itämaisia taistelulajeja otteluiden aikana? Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoella ja Lapualla saatiin varmasti mieluisa uutinen runkosarjan päätökseksi, kun puolivälierien otteluparit saatiin varmistettua. Paikalliskamppailu kevään kuumimmissa peleissä on jotain, mistä jokainen organisaatio unelmoi.

Joukkueet ovat etukäteen ajateltuna juuri niin tasaisia kuin runkosarjan nelosen ja vitosen voisi olettaakin olevan. Karhun koriero koko kauden ajalta on +62, Kobrien +59.  Karhu on voittanut kotonaan 13 ottelua, Kobrat 12, runkosarjan eron tullessa Karhun tasaisemmasta vieraspelaamisesta.

Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset menivät joukkueiden välillä voitoin 2-2, molempien joukkueiden voittaessa omat kotiottelunsa. Ennakkoon kyseessä onkin sarja, joka venyy todennäköisimmin aina viidenteen otteluun asti.

Karhun kohdalla kevät tulee olemaan päävalmentaja Sami Toiviaisen viimeinen Karhun peräsimessä, ainakin tällä erää. Tuntuukin, että Toiviainen on saanut pudotuspelejä silmällä pitäen joukkonsa kenties valmiimmaksi kuin yhtenäkään aikaisempana keväänä. Runkosarjan loppupuolen yskimiset selittyvät paljolti Bojan Sarcevicin (11,1/3,0/5,8 syöttöä) loukkaantumisella, mutta mies teki paluunsa pelikentille juuri sopivasti runkosarjan päätösottelussa Lapualla.

Karhun takakentälle leveyttä tuovat jenkki Tate Unruh (14,6/4,1/2,0 syöttöä) sekä KTP-kasvatti Joonas Lehtoranta (6,8/2,2 syöttöä). Tämä leveys on asia, jota Karhu on ainakin jossain määrin jäänyt kaipaamaan menneinä vuosina. Kobrat voivat edelleen koittaa keskittyä Bojanin hidastamiseen, mutta erityisesti aktiivisesti korille pyrkivä Lehtoranta tulee kiittämään vapautuneesta tilasta ja ajasta. Tarkkakätinen Unruh (44,4% 3p) levittää kenttää jatkuvasti parketilla ollessaan vaikka ei koskisi palloon moneen hyökkäykseen, niin suuri miehen heittouhka on.

Kobrien takakentällä tulee olemaan Mario Edwardsin (9,7/4,0/4,2 syöttöä) Marius Van Andringan (7,6/2,2) ja Aubrey Conerlyn (6,8/2,6/2,7 syöttöä) johdolla pitämään kiirettä Karhun kanssa, mutta erityisesti Van Andringan tarjoama energia noussee todelliseen arvoonsa, mitä lähemmäs viidettä ottelua ottelusarja venyy.

Lisämielenkiintoa Karhun osalta ottelusarjaan tuo se, että etukentän rotaatioon olisi tarjolla niin DeVaugh Washington (13,1/6,8), Kammeon Holsey (16,1/6,5) kuin myös härkämäinen Devonne Giles (12,2/6,3). Laituri Austin Hollins (17,9/4,8/2,6 syöttöä) sekä takamies Unruh pelannevat jokaisen ottelun terveinä pysyessään, joten etukentän rotaation pelaavat vahvistukset tuovat oman lisämausteensa kauhajokisten pelaamiseen.

- Varmasti erittäin tiukka ottelusarja tiedossa. Toivottavasti sali on heti täynnä erityisesti meidän fanejamme, jotta saamme kaiken sen tuen jonka mahtavasta kotiyleisöstämme voimme saada, Karhun päävalmentaja Toiviainen toteaa.

- Lopullisen kokoonpanon päätän perjantain valmistavan harjoituksen jälkeen. ”Love, Passion, Effort”, siinä ovat ne asiat, joilla me voimme mennä tästä sarjasta jatkoon.

Joukkueet ovat hyvin eri tavalla kootut kaikin puolin, mutta suurin filosofinen ero löytyy etukentältä. Kobrien ikinuori Damon Williams (11,8/8,2/4,4 syöttöä) pystyy edelleen pelaamaan nelospaikalla kovalla tasolla ja tarjoamaan Kobrille pienissä viisikoissa vitospaikalla minuutteja. Dom Morrisin (17,4/7,5) ja kokeneen Lawrence Kinnardin (9,5/5,1) täyttäessä loput Kobrien etukentän isommista ruuduista, ei lapualaisten joukkueesta löydy varsinaisesti eliittitason riman suojelijaa tai edes täysin perinteistä vitospaikan pelaajaa.

Karhun etukentän jenkkikolmikosta yksi huilannee jokaisen ottelun, mutta silti kokoonpanosta tulee löytymään yksi kolmikosta Washington-Holsey-Giles. Holsey on kolmikosta kenties monipuolisin, mutta kävi miten kävi, yksi sentteri Karhun kokoonpanosta jokaiseen otteluun löytyy. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten etukenttien taistelu lähtee muovautumaan ottelusarjan edetessä.

Yksittäisistä taistelupareista on nostettava esiin Kobrien Korisliigan pistekuninkuuden voittaneen Jamal Jonesin (22,2/5,7) ja Karhun Hollinsin välienselvittely. Urheilullinen, ulottuva ja monipuolinen korintekijä Jones saa todellisen haasteen tielleen, kun Karhun niin ikään urheilullinen, ulottuva, monipuolinen ja fiksu laituri Hollins asettuu pysäyttämään miehen. Vastaavasti puolustuspäässä Jonesin täytyy myös olla hereillä, sillä Hollins on puolustusosaamisensa lisäksi Karhun vaarallisin yksittäinen ase korinteossa. Ja heti kun Karhun laivassa näkyy joko Jonesin, Williamsin tai Kinnardin kokoinen reikä, tulee sitä reikää paikkaamaan Karhun sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta (8,1/3,4/1,5 syöttöä).

- Lauantaina starttaa Kobrien liigataipaleen ensimmäiset pudotuspelit ja vastassa paikallisvastustaja Karhu. Karhulta löytyy kaikkea, niin voimaa korin alle kuin myös heittäjiä levittämään kenttää, mikä tarkoittaa sitä, että meidän täytyy pystyä keskittymään täydet 40 minuuttia oman pelisuunnitelmamme kasassa pitämiseen, pyörittelee Kobrat-luotsi Damion Dantzler.

- Olemme saaneet viimeisissä otteluissa omaa pelaamistamme parempaan suuntaan ja niinhän sen pitää ollakin, että tulevissa peleissä joukkue on parhaimmillaan. Terveystilanteemme on myös kohtuullisen hyvä ja meillä on täysi rosteri pelikykyisenä.

Tämä, sekä kaikki muut pudotuspelisarjat ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
3.3.2021 20:20 Korisliiga

Kataja kiipesi pudotuspeliviivan päälle – Pyrintö kiilasi Kauhajoen ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa käy kova kamppailu niin kärkisijoista kuin viimeisistä playoff-paikoistakin. Illan voittajia olivat Kataja Basket ja Tampereen Pyrintö.

2.3.2021 20:13 Korisliiga

Vilpas taisteli, mutta Seagulls piti pintansa – Shawn Huff johti korintekoa

Salon Vilpas antoi kotikentällään kovan vastuksen Helsinki Seagullsille, mutta sarjakärki ei suostunut taipumaan.

1.3.2021 20:06 Korisliiga

Sisuuntunut KTP kynsi tiensä takaisin viivan päälle – Lahden heitot satoivat rautoihin

KTP-Basket haki pisteet Lahdesta ja pitää playoff-haaveensa yhä hengissä.

27.2.2021 18:35 Korisliiga

Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

26.2.2021 10:16 Korisliiga

Pekka Saros viheltää lauantaina 1200. liigaottelunsa

Erotuomari Pekka Saros saavuttaa jälleen huiman rajapyykin, kun lauantaina hän viheltää erotuomariuransa 1200. pääsarjaottelun. Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987–88.

24.2.2021 19:55 Korisliiga

Pyrinnön Shawn Hopkins hassutti kasvattajaseuraansa Pirkanmaan derbyssä – Antero Lehdon 16 syöttöäkään eivät kamppailussa riittäneet

Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

10.2.2021 21:00 Korisliiga

Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

8.2.2021 08:30 Korisliiga

Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

5.2.2021 20:15 Korisliiga

Kobrat ryöväsi pisteet Mansikka-aholta – Grimes syttyi toisella puolikkaalla

Kouvojen ja Kobrien kohtaaminen miesten Korisliigassa päättyi isäntien 85–95-tappioon.

5.2.2021 13:39 Korisliiga

Rajapyykkeihin yltänyt Sami Toiviainen nauttii päivittäisestä valmentajan työstä ja jatkuvasta oppimisesta

Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen tuuletti kahta merkkipaalua tammikuussa, kun hän saavutti 600 Korisliiga-ottelun sekä 300 runkosarjavoiton rajapyykit päävalmentajana - molemmat vasta historian neljäntenä valmentajana.

5.2.2021 10:25 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Seagulls-Pyrintö lauantaina ilmaiskanavalla – Jim näyttää ottelun suorana

Korisliigan huippuottelu on nähtävissä vapaalla kanavalla tulevana lauantaina, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Ennakkostudio käynnistyy klo 16.00 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.

3.2.2021 20:30 Korisliiga

Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

2.2.2021 20:09 Korisliiga

Kobrien putki jatkuu – Vilpas kaadettiin varmoin ottein

Kobrat otti neljännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kaatamalla kotikentällään Salon Vilppaan 98–74.

2.2.2021 13:15 Korisliiga

Antto Nikkarisesta tammikuun Valopilkku

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi.

Näytä lisää vastaavia