Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

3.2.2021 20:30 Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

Severi Kaukainen johti Kouvot voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kaarinassa nähtiin jännitysnäytelmä, kun Ura Basket kamppaili Kouvojen kanssa kentän herruudesta jatkoerään asti. Kotijoukkue taipui lopulta vain yhden korin erolla 122–124, ja Kouvot pääsi juhlimaan voittoa.

Voittajien riveissä nähtiin hämmästyttävän hyviä esityksiä koko kotimaiselta kolmikolta Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen ja Tuomas Hirvonen. Laitahyökkäjä Knihtinen viihdytti yleisöä 19 pisteen ja kymmenen levypallon edestä, kun taas pelinjohtaja Hirvonen pussitti samat 19 pistettä ja lisäsi kylkeen huikeat 14 koriin johtavaa syöttöä. Isoimman saaliin korinteossa keräsi kuitenkin 24 pistettä tehnyt heittävä takamies Kaukiainen, joka jakoi lisäksi myös kymmenen syöttöä.

Uran kapteeni Matti Nuutinen pääsi myös vauhtiin ja vei Uran todella lähelle kauden toista voittoa. Nuutinen sai aikaan 23 pistettä huikealla 82 prosentin pelitilannetarkkuudella ja sai näppeihinsä lisäksi yhdeksän levypalloa. Uran unelma eli viimeiseen hyökkäykseen asti, mutta valitettavasti kahdeksan syöttöä jakaneen Trey Niemen yritys kaaren takaa kolahti rautaan.

Ottelutilastot

Korisliigassa nähtiin jatkoerävääntöjä toinenkin samaan iltaan, kun Tampereen Pyrintö taivutti Pyynikillä Kataja Basketin 109–105.

Kotijoukkueen pistetehtailua johti paikallistähti Osku Heinonen, joka tilastoi niitä 23. Katajalla puolestaan parhaassa vedossa oli Susijengi-sankari Jamar Wilson, joka keräsi komean rivin 30 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Pyrintö on runkosarjan toisella sijalla yhdeksän ottelun voittoputkessa. Kataja puolestaan pitää kuudetta paikkaa.

Ottelutilastot

Seagullsin ja Karhun voitot sovittiin varsinaisella peliajalla

Helsinki Seagulls palasi voittojen tielle yhden tappionsa jälkeen ja selvitti tiensä BC Nokian ohi maaliin luvuin 83–72. Seagulls pitää yhä visusti kiinni Korisliigan kärkipaikasta.

Ottelun säväyttäjä oli aiemmin kaudella Kuukauden Valopilkkunakin palkittu Kendale McCullum, joka esitteli taitojaan triplatuplan arvoisesti. McCullum tilastoi 15 pistettä, kymmenen levypalloa ja kymmenen syöttöä.

– Otimme tänään askeleen eteenpäin puolustuksellisesti. Jos puolustamme näin, tiukat ottelut kääntyvät meidän hyväksemme, McCullum kommentoi.

Erinomaisesti pelasi myös joukkuetoveri Shawn Huff, joka rekisteröi 17 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Nokian parhaat tilastonikkarit olivat Gokul Natesan 19 pisteellä ja Lauri Toivonen, joka jäi vain kuuteen pisteeseen mutta onnistui ottamaan 11 levypalloa ja antamaan kuusi syöttöä.

Ottelutilastot

Debyyttikauttaan Korisliigassa pelaava Erik Sajantila heilutti korisukkaa 20 pisteen arvoisesti, mutta hänen edustamansa Lahti Basketball taipui silti vieraana käyneelle Karhu Basketille 81–89.

Kauhajoen voitonparaatia johti kokenut takamies Bojan Sarcevic, joka ilotteli 19 pisteen ja yhdeksän syötön arvoisesti. Lahden riveissä Sajantilan ohella oli vedossa myös Brandon Peel, jolle merkittiin 13 pistettä ja 14 levypalloa.

– Tämä oli turhauttava tappio. Pelasimme paremmin kuin viime matsissa, ja pelaajat uskalsivat pelata vapaammin. Yritämme kasvattaa tästä ryhmästä pelaajia, jotka nousevat esiin ratkaisuhetkillä. Maksamme kovia oppirahoja siitä, että teemme pieniä virheitä, kommentoi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Ottelutilastot

 
3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

6.11.2021 19:38 Korisliiga

Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

5.11.2021 20:59 Korisliiga

Pyrinnöllä huippuilta – uusi vahvistus näytti heti kyntensä

Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket juhlivat tänään voittoja miesten Korisliigassa.

Näytä lisää vastaavia