Korisliigassa tipahteli pommeja: Lahti ja Lapua kukistivat kärkijoukkueet

29.1.2014 Korisliigan kärkisijat keskenään jakaneet Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö joutuivat keskiviikkona poistumaan kentältä tappiot niskassaan, kun Namika Lahti löylytti Bisonsia 90–68 (41–32) ja Lapuan Korikobrat nitisti Pyrinnön 92–89 (45–49). Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu kohentelivat myös voittotilejään.

Robert Arnoldin Namika kohteli Bisonsia kaltoin.

Kyle Foggin Korikobrat haki taas päänahan yhdeltä kärkijoukkueelta.

Eero Lehtisen Vilpas nujersi Kouvot ylivoimaisesti.

Jussi Eskola onnistui Lappeenrannassa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Ilman loukkaantuneita Antto Nikkarista, Mikko Koivistoa ja John Williamsonia pelannut Bisons ei pystynyt vastaamaan Lahdessa alkuunkaan kotijoukkue Namikan aggressiivisuuteen.

 

Lahtelaiset torppasivat Biisonit tyystin ärhäkällä puolustuspelaamisellaan ja saivat loimaalaiset kärsimään hätää nopealla vastahyökkäyspelillään, pallonliikkeellään ja kaukoheitoillaan. Bisons sinnitteli vielä tauolla yhdeksän pisteen päässä, mutta Namika vei kolmannen jakson alun 9-1 eikä antanut hallitsevalle mestarille vielä pienintäkään mahdollisuutta palata mukaan peliin.

 

– Alku oli sekava, mutta kolmannella jaksolla onnistuimme etenkin puolustuksessa. Meiltä löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltäkin enemmän virtaa kuin Bisonsilta, kertoi Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

 

Namikan amerikkalaistrio oli totutun vahva. Robert Arnold (24/6), yleisöä donkeillaan hemmotellut Storm Warren (22/9/3 syöttöä/3 riistoa/4 blokkia) sekä Dan Oppland (15/8) olivat erinomaisia.

 

Bisonsista Tuukka Kotti (16/9) ja Ilpo Pehkonen (11/2) olivat miehiä paikallaan. Tappio oli Bisonsille runkosarjakauden kolmas.

 

Korikobrat jatkoi vakuuttavia kotipelejään

 

Lapuan urheilutalosta on kehkeytynyt Korisliigan kärkikaartille tukala paikka, sillä Tampereen Pyrinnöstä tuli nyt kärkinelikon kolmas joukkue, joka on käynyt kuukauden kuluessa lakeuksilla häviämässä.

 

Lapuan run and gun -pelityyli aiheutti alusta asti vaikeuksia Pyrinnön Punakoneelle, mutta ennakkosuosikkina peliin lähteneet vieraat pysyttelivät kotijoukkueen tuntumassa tai hienoisessa johdossa Damon Williamsin, BJ Raymondin ja Antero Lehdon mainioiden suoritusten ansiosta.

 

Tasainen peli ratkesi lopulta kalkkiviivoilla. Pyrinnön lamauttaneet korit sivalsi lopulta Cedric Latimer, joka toi kaaren takaa Korikobrat tasoihin (83–83) kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ja räjäytti kotiyleisön viemällä lapualaiset viiden pisteen johtoon (92–87) vain 14 sekuntia ennen loppua.

 

Korikobrat nousi yksinoikeudella liigataulukon yhdeksännelle sijalle 92–89 (45–49)-voitolla.

 

Peräti 14 kertaa kolmoskaaren takaa onnistuneista lapualaisista Kyle Fogg (24/8/7 syöttöä), Jesse Perry (23/11/3 syöttöä), Lawrence Kinnard (21/5/3 syöttöä) ja Cedric Latimer (16/8) paiskivat ylitöitä voitossa.

 

Pyrinnöstä Damon Williams (32/14), BJ Raymond (19/15/3 riistoa/2 blokkia) ja Antero Lehto (19/3) elättelivät pisimpään toiveita vierasvoitosta. Antti Nikkilä oli edelleen sivussa.

 

Vilpas taas vahva kotonaan

Yhtä vaille kaikki kauden voittonsa kotikentällään Salohallissa hakenut Vilpas jatkoi hyvää kotivirettään kukistamalla Kouvolan Kouvot vakuuttavasti 96–71 (48–27).

 

Edelleen pahasti vajaamiehisenä pelannut Kouvot jäi jälkeen Vilppaan energiatasosta ja ajautui toisen neljänneksen myötä 21 pisteen tappioasemaan. Tauon jälkeen vieraat saivat hyökkäyspäässä paremmin juonesta kiinni, mutta Vilppaan haastajaksi Kouvoista ei ollut.

 

Shawn Atupem (23/7/3 riistoa), Marcus Relphorde (19/5/4 syöttöä), Eero Lehtinen (14/6/5 syöttöä) ja Joseph Harris (12/11/3 syöttöä) olivat salolaisittain vahvimmat.

 

Kouvoista Alexander Madsen (18/3) sekä Matthew Gibson (15/2/3 syöttöä) esiintyivät pirteimmin.

 

Karhu karjui Lappeenrannassa

 

Kauhajoen Karhu lähti pitkälle kotimatkalle Lappeenrannasta hyvillä mielin, kun kotijoukkue Namika kaatui pohjanmaalaisille pistein 73–80 (34–41).

 

Karhu näytti ratkaisevan pelin piinkovalla puolustuspelillään neljännen jakson alussa siirtymällä 56–67-johtoon. Namikalta löytyi kuitenkin vielä ylimääräinen vaihde. Kotijoukkue lukitsi Karhun puolustuspelillään ja nousi Brandon McKnightin ja Todd Brownin johdolla 73–72-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

 

Pelin viime hetket kuuluivat kuitenkin Karhulle. Quincy Hankins-Cole upotti epäurheilijamaisen virheen jälkeen Karhun pisteen johtoon ja Andre Williamson donkkasi vierasjohdon kolmeen. Namika ei enää onnistunut korinteossa ja Karhu pääsi kotimatkalle voitto mukanaan.

 

Andre Williamson (22/10), Jussi Eskola (17/5/3 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (13/15/5 syöttöä) olivat Karhun parhaat.


Namikasta Todd Brown (24/8) oli elementissään ja Clifton Jones (5/9) pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

 

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia