Korisliigassa vierasvoittojen perjantai

27.10.2017 Korisliigassa siirryttiin viikonlopun viettoon vierasvoittojen merkeissä. Pohitullissa Kauhajoen Karhu oli ikävä vieras Korihaille, hakien 105-98 (58-52) –vierasvoiton ja KTP suoritti samanlaisen ryöstöretken Lapualle, voittaen Kobrat 92-75 (50-34).

Stephen Maxwell operoi tupla-tuplan, kun Karhu haki sarjapisteet Pohitullista.

Kauhajoen Karhu ja Uudenkaupungin Korihait tarjoilivat Pohitullin yleisölle hyökkäyspelaamisen merkkistä ilotulitusta perjantai-illan ratoksi. Kotiyleisön harmiksi voittajaksi iskujenvaihdossa selvisi lopulta Karhu, lukemin 105-98 (58-52).

Voitto oli Karhulle jo kolmas perättäinen ja kauhajokiset näyttävät jättäneen vaikean alkukauden (3 tappiota, 1 voitto) taakseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösjaksolla. Isäntien energinen sisäpelaaja Juan Pattillo toi vapaaheittoviivalta Korihait tasatilanteeseen 85-85, mutta tämän jälkeen Karhu onnistui kolmesti kori-pysäytys-kori –sekvenssin suorittamisessa ja venytti vierasjohdon neljässä minuutissa kymmeneen pisteeseen.

Korihait antoi kirille vielä kaikkensa, mutta Karhun kypsä pelaaminen piti huolen siitä, että sarjapisteet lähtivät Kauhajoelle.

- Ei aina niin valmentajan mieleen kun vastustaja tekee yli 90 pinnaa, mutta yleisö varmaan tykkää. Ja jos itse tehdään enemmän ja voitetaan niin mikäs siinä sitten, turisi Karhun päävalmentaja Jussi Laakso.

Karhun takakentän kapellimestari Bojan Sarcevic pyöritteli vierailijoille 24 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä, saaden vahvaa tukea tupla-tuplan operoineelta Stephen Maxwellilta (26/11). Flenard Whitfield oli myös vakuuttava virhevaikeuksista huolimatta, kirjauttaen 23 minuutissa 16 pistettä ja 8 levypalloa.

Isäntien riveistä kovinta jälkeä teki ehdottomasti Pattillo, joka oli 32 pisteellä, 7 levypallolla, 3 syötöllä ja 2 riistolla ajoittain täysin pitelemätön luonnonvoima Karhulle. Vahvoja otteita esittivät myös päävalmentaja Jarno Nikulan monitoimityökalu Sean O’Brien (20/11/4 syöttöä) sekä 19 pistettä nakuttanut Marius van Andringa.

Ottelutilastot: Korihait - Karhu

KTP haki sarjapisteet Lapualta

KTP oli ikävä vieras Lapuan Kobrille, perjantai-illan lämmittämässä Lapuan urheilutalossa. Tasaisten avausminuuttien jälkeen KTP suoritti irtioton, eikä katsellut enää taakseen matkalla 92-75 (50-34) –vierasvoittoon.

Kobrat nousi Christopher Ortizin vapaaheitolla kahden pisteen kosketusetäisyydelle kamppailun neljännellä minuutilla, mutta KTP:n polkaistua 11-0 –pisteputken ja karattua 13 pisteen karkumatkalle, ei Kobrat koko ottelun aikana saanut kurottua eroa enää yksinumeroisiin. KTP hallitsi ottelun tempoa kypsällä hyökkäyspelaamisellaan ja seilasi lopulta vakuuttavaan vierasvoittoon.

- Olen ehdottomasti tyytyväinen voitosta. Hyökkäys toimi ja saimme petrattua puolustuspelaamistamme. Kaikkinensa pelasimme hyvän pelin tänään, iloitsi vierailijoiden päävalmentaja Ray Ailus.

Vierailijoiden vahvimpia suorittajia perjantaina olivat tupla-tuplaa lähennelleet Kenneth Simms (18/9/5 syöttöä) ja Jermont Horton (19/8). Kapteeni Michael Pounds maalaili tilastolakanalleen 18 pistettä, 4 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

Kobrien kokoonpanosta itsensä esille nostivat silkkisen heiton omaava Maurice Creek (24/8/5 syöttöä) ja pätevät 34 minuuttia parketilla viettänyt Lucas Woodhouse (15/3/6 syöttöä).

Ottelutilastot: Kobrat - KTP
 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia