Korismaanantai: Korihailla ja Uralla täysin sama tavoite – "Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto"

7.10.2019 09:33 Korisliigassa on illan ottelun jälkeen enää yksi voitoton joukkue.

Uran takamies Trey Niemi on aloittanut kauden pirteästi. Kuva: Ville Vuorinen

Kauden toinen Korismaanantai-lähetys tarjoaa tärkeän ottelun Uudestakaupungista, jossa kotijoukkue Korihait ja Kaarinan Ura Basket eGameStars metsästävät kauden avausvoittojaan. Kumpikaan joukkue ei varmasti halua jäädä kauden alussa sarjataulukon viimeiseksi ja toistaiseksi Korisliigan ainoaksi voitottamaksi joukkueeksi. 

Korihait on avannut kautensa kahdella lupauksia antaneella ottelulla. Joukkue pisti Pyrinnön ahtaalle Tampereella ja oli pitkään voitossa kiinni kotiparketillaan Lapuan Kobria vastaan. 

– Hyviä esityksiä osittain tähän asti. Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto ja hyvä täydet 40 minuuttia, Korihaiden espanjalainen päävalmentaja Jordi Juste toivoo.

Juste on kauden alla linjannut, että Korihait haluaa pelata runsaasti nopeita hyökkäyksiä ja puolustaa hyvin aggressiivisesti. Nuoren joukkueen tavoite on kärjistettynä juosta vastustajalta jalat alta. 

Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen Korihaiden kokoonpanosta löytyy kuusi pelaaja, joilla on yli kymmenen pisteen keskiarvo. Anton Cook ja Casey Benson ovat pelintekijöinä pyörittäneet Korihaiden hyökkäyksiä mallikkaasti. Luke Meikle on puolestaan ulottuva heittäjä ja Andre Berry iso sentteri. Suomalaispelaajista kaksinumeroiseen pistekeskiarvoon ovat yltäneet Vesa Heinonen ja 207-senttinen Henri Ventoniemi. 

– Ventoniemeltä odotan isoa roolia kauden aikana. Uskon, että hän auttaa meitä paljon. Samalle haluamme tarjota hänelle paikan kehittyä, Juste on linjannut.

Uran kausi on siis alkanut niin ikään kahdella tappiolla. Avausottelussaan Helsingissä kaarinalaisjoukkue hävisi lopulta selkein lukemin Seagullsille. Turussa taas Tampereen Pyrintö oli Uraa vahvempi vain niukasti. 

– Kaksi joukkuetta, jotka haluavat avata voittotilinsä. Korihait on pelannut erittäin laadukasta koripalloa ensimmäisissä otteluissaan ja heidän tarjoama haaste on todella kova, Uran luotsi Kristian Palotie toteaa.

– Meidän täytyy parantaa omaa puolustamistamme avauspeleistä ja pelata hyökkäyspäässä kollektiivisemmin. 

Uran alkukauden valopilkku on ollut monipuolinen ja urheilullinen Stephaun Branch. Branch on tehoillut peräti 21,5 pistettä, 12 levypalloa, 5,5 syöttöä ja 3,0 riistoa ottelua kohden. 

Uran suomalaisista katseet kääntyvät etenkin Trey Niemeen (14,5/2,0/2,0s) ja viime kaudella vielä Korihaissa pelanneeseen Marius Van Andringaan (11,5/4,5/4,5s).

Korismaanantai-lähetys 7.10. kello 18.00 Elisa Viihde: Korihait–Ura Basket eGameStars

  • Eero Siivonen selostaa, Mikko Jalonen kommentaattorina
  • Studiossa Toni Flink, Saku Mäkynen ja Esa Mäkynen
  • Studiovieraana Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen
  • Suurennuslasin alla Korihaiden Henri Ventoniemi ja Uran Marius Van Andringa
  • Lähetyksessä kuullaan lisäksi Bundesliigan kahdella voitolla startanneen Crailsheimin apuvalmentaja Joonas Iisalon kuulumiset 

Tulevat Korismaanantai-lähetykset:

  • 7.10. Korihait – Ura Basket
  • 14.10. Kataja Basket - Korihait
  • 21.10. BC Nokia – Salon Vilpas
  • 28.10. Lahti Basketball - Kouvot
  • 4.11. Salon Vilpas - Korihait
  • 11.11. Lahti Basketball - Kauhajoki
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia