Kotimaisten pistetykkien ilta – Järvi ja Palmi johtivat joukkueensa voittoihin

16.12.2023 20:26 Miesten Korisliigassa sarjakärki Helsinki Seagulls vahvisti johtoasemaansa, ja haastajat Kauhajoki ja Kataja Basket jatkavat kipuamistaan.

Seagullsin Okko Järvi ajaa ruuhkassa korille. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Sarjakärki Helsinki Seagulls haki vierasvoiton Lapualta. Kobrat pysyi erinomaisesti kyydissä ja kävi useaan kertaan johdossa, mutta neljännen jakson loppusuoralla isäntien kiri hyytyi ja he kärsivät tappion luvuin 78–84.

Ottelun korisankari oli Seagullsin suomalaistähti Okko Järvi, joka pussitti 19 pistettä sekä poimi kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

– Annoimme Kobrien toteuttaa liikaa omia juttujaan ensimmäisellä puoliskolla, ja meillä tuli liikaa nukahduksia puolustuksessa. Tiesimme, että heillä on korin alla sarjan pahin blokkiuhka ja silti jatkoimme koko ajan sinne ajamista. Todella hyvin kuitenkin keräsimme itsemme. Hieman jännitti loppu, koska meillä ei ole ollut aikoihin näin tiukkaa peliä, mutta saimme pidettyä pakan kasassa, kommentoi Järvi.

Kobrien kovin pistesaldo oli KJ Buffenin 17.

Ottelutilastot

Kauhajoella nähtiin niin ikään vahvaa suomalaishyökkäämistä, kun isäntäjoukkue päihitti vieraansa Salon Vilppaan 89–79.

Viime aikoina erinomaisessa vedossa ollut Kauhajoen Topias Palmi nimittäin takoi tauluun 24 pistettä ja viisi levypalloa ainoastaan reilun 18 minuutin peliajalla. Ottelu jäi häneltä kuitenkin valitettavasti kesken sormivamman takia. Hänen jättämäänsä aukkoa kentällä paikkasi tehokkaasti joukkueen toinen kotimainen koritykki Shawn Hopkins, jolle merkittiin ottelusta 18 pistettä.

Kauhajoki onkin saanut pahasti hukassa ollutta kurssiaan korjattua huomattavasti viime aikoina ja lähestyy jo uhkaavasti ylemmän jatkosarjan rajapyykkiä.

– Tässä muutaman viime pelin aikana meillä ei ole muuttunut mikään muu kuin asenne. Se näkyy niin meille kuin varmasti kaikille yleisössäkin. Heti ensimmäisestä korista lähtien tuntui tänäänkin siltä, että olimme yksi iso yhteisö, ja silloin on helppo pelata, Hopkins totesi pelin jälkeen.

Vilppaan isoimman pistemäärän, 19, kirjautti Jamison Overton.

Ottelutilastot

Kataja haki vieraspisteet Tampereelta ja nousi kolmen kärkeen

Kataja Basket nousi tänään miesten Korisliigan sarjataulukossa kolmannelle sijalle kaadettuaan Tampereen Pyrinnön. Tampereella pelattu ottelu päättyi luvuin 68–79.

Pelin pistenikkariksi nousi Katajan laituri Amanze Egekeze, joka pussitti 21 pistettä. Joukkuetoveri Tuomas Hirvonen tuki työtä tilastoiden kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Meillä oli tänään selkeänä teemana nopea päätöksenteko. Ensimmäisellä puoliajalla se ei kovin hyvin toteutunut, ja osan lukuisista vapaaheitoistammekin ansaitsimme hieman onnekkaasti. Puolustuspäässä teimme jopa odotuksia parempaa työtä, vaikka jo ennakkoon arvelinkin, että tällä kokoonpanolla tulemme puolustamaan hyvin.

Pyrinnön parhaat piste-esitykset nähtiin Luther Muhammadilta, 17, ja Antero Lehdolta, 14.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia