Kouvojen Ville Kaunisto: ”Tehdään tästä kaikkien aikojen kausi”

30.9.2014 Korisliigan kausi 2014/15 on ovella ja joukkueet hiovat viimeisiä kuvioitaan ennen keskiviikkoista käyntiin pyörähtävää avauskierrosta. Haastajan asemasta ennakkosuosikkien joukkoon liittyneiden Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto, 32, uskoo, että alkavassa kaudessa on aineksia Korisliigan historian kaikkien aikojen parhaaksi.

Ville Kauniston Kouvot lähtee kauteen 2014/15 ennakkosuosikkien joukosta.

Kouvot on joukkueena täynnä nuoruuden lupausta (Tuomas Hirvonen)...

..sekä rautaista kokemusta (Jason Conley).

Kauniston mukaan 2014/15 saattaa olla Korisliigan kaikkien aikojen kovin kausi. Kuvat: Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Kouvot luuttusi Korisliigan lattioita syyskaudella 2014 ennen Kauniston palaamista Ranskasta kotimaahansa, ja parin kuukauden ryhtiliikkeen seurauksena Kouvot ilmoittautui Korisliigan kuntopuntarin kärkeen.

Vaikka Kouvojen kausi päättyi Bisonsia vastaan kärsittyyn puolivälierätappioon, joukkue piti kotimaisen palettinsa kasassa seuraavaan kauteen ja kuuluukin uuden kauden kynnyksellä kirkkaimpien ennakkosuosikkien kastiin.

– Minun mielestäni mestaruus on sellainen päämäärä, joka jokaisen joukkueen pitäisi ottaa tavoitteekseen. Sikälikin kiva lähteä kauteen välillä ennakkosuosikkien joukossa, Kaunisto kiittelee.

– Ennakkosuosikin asema omalla tasollaan osoittaa, että jos teemme asioita omalla tasollamme, pärjäämme kyllä. Päivästä toiseen ylisuorittaminen on aika kuluttavaa. Tämä on paljon parempi asema.

Nuoruutta ja kokemusta

Kouvot lähti viime kauteen Korisliigan ylivoimaisesti nuorimmalla rotaatiolla. Joukkue väläytteli potentiaaliaan useaan otteeseen ennen Kauniston saapumista, mutta vasta veteraanin saavuttua Mansikka-aholle palaset loksahtivat kohdilleen:

Alexander Madsen osoitti pystyvänsä pelaamaan parhaimmillaan Korisliigan parhaiden laiturien joukossa. Ilari Seppälä ilmoittautui liigan kaukoheittäjien kärkeen. Tuomas Hirvonen yllätti kaikki kypsyydellään pelinrakentajan paikalla, Daniel Dolencin heittopeli ja puolustus toivat ryhmälle entistä enemmän leveyttä.

– Kyllä jätkät ovat ihan itse tehneet työn sen eteen, että niistä on tullut noin kovia pelaajia, ja kehitys jatkuu vielä, Kaunisto jakaa tunnustusta.

– Kun palasin kuitenkin Suomeen, selvää oli alusta asti, että minä otan suurimmat menestyspaineet niskoilleni ja pojat voivat keskittyä pelaamaan hyvin. Uskon, että joukkueen tekemistä helpotti se, että kun peli ei kulje, minä olen se, joka sai ottaa palautteen vastaan.

Kouvojen ulkomaalaiskolmikko on Kauniston mukaan osunut myös täysin nappiin kokonaisuutta ajatellen – muutenkin kuin taitojen puolesta.

– Jos nyt ajattelee vaikka Jonathan Jonesia ja Jason Conleyta, heilläkin alkaa olla ikää sen verran, että heistä näkee voittamisen merkityksen kasvaneen valtavaksi, Kaunisto analysoi.

– Kun joukkueessa on monta pelaajaa, jotka suostuvat antamaan omista tehoistaan pois, jos se auttaa joukkuetta voittamaan, silloin ollaan aika hyvissä asemissa.

Koriksesta kokemus

Kaunisto on innostunut myös kuhinasta, joka Kouvoihin on syyskesän ja syksyn aikana kohdistunut. Viime vuosina Kouvot on lähtenyt Korisliigaan ”sympaattisena, nuorena kiusaajana” – nyt resursseja on paljon enempään.

– Seura on tehnyt hirveästi työtä kehittämään ottelutapahtumaa nimenomaan tapahtumaksi, eikä vain otteluksi. Kouvoilla on hyvä draivi päällä ja haluamme antaa ihmisille entistä kokonaisvaltaisemman kokemuksen koriksen parista.

Alkavan kauden kenties suurempana avuna Kaunisto pitää tasaisuutta. Mitaleille realistisesti hamuavia joukkueita on yli puolet osallistujista.

– Parasta on se, että kausi tulee olemaan hyvin tasainen. Kun jokainen joukkue on hyvä, silloin jokaisella matsilla tulee olemaan merkitystä, Kaunisto sanailee.

– Haluan suunnatonta yleisön tukea niin kotikatsomoihin kuin vieraskentille. Tehdään tästä kaikkien aikojen kausi!

Lisätietoja: Ville Kaunisto
 
29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

12.5.2020 08:42 Korisliiga

Aapeli Alanen: Itseluottamusta, kovapäisyyttä ja kosolti taitoa Lahest

Kataja Basketin Aapeli Alanen, 24, on oppinut ammattilaisena hillitsemään kiivaan mielensä. Korisliiga-kauden 2018/19 kehittynein pelaaja vietti juniorivuotensa älyttömän kovassa Namika Lahden ’96-ikäluokassa, josta hän ponnisti Korihaiden ja BC Nokian kautta Susijengin porteille.

8.5.2020 09:13 Korisliiga

Shawn Hopkins: Minun valmentajani

Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

1.5.2020 09:44 Haastattelu

Justus Kilpinen: Minun valmentajani

Tampereen Pyrinnön Justus Kilpinen, 26, on raatanut itsensä pitkäjänteisen työn kautta Korisliigan runkopelaajaksi kasvattajaseurassaan. Kilpisen uran merkittävimmät valmentajat ovat Kari Kilpinen, Tero Vasell, Juha-Petri Nieminen, Miikka Sopanen sekä Jarno Nikula.

24.4.2020 10:04 Haastattelu

Vesa Mäkäläinen: Minun valmentajani

Lahti Basketballin Vesa Mäkäläinen, 33, kolmentoista kauden mittaisen Korisliiga-uransa aikana jättänyt puumerkkinsä sekä kotimaiseen pääsarjaan että lahtelaiseen koripalloidentiteettiin. Mäkäläinen nostaa uransa merkittävimmiksi valmentajiksi Lars Ekströmin, Sami Toiviaisen ja Ari Tammivaaran.

3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

22.11.2019 09:55 Korisliiga

Vilppaan läpimurtaja Henri Kantonen: ”Pyrkimys on parantaa peli peliltä”

Kun ToPon kasvatti Henri Kantonen, 22, rankaisi edellisessä liigaottelussaan Kataja Basketia kahta syöttöä vaille tripla-tuplan tilastosarakkeella, moni kotimaista koripalloa viime vuosina seurannut totesi Kantosen ottaneen viimein odotetun kehitysloikan. Toisella kaudellaan Salon Vilppaassa on Kantonen kohonnut määrätietoisesti Korisliigan parhaiden kotimaisten pelaajien joukkoon.

20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

22.1.2019 12:37 Korisliiga

Joulukuun pelaaja Tyrell Nelson luottaa ahkeruuteen: "Aina kun lepään, joku toinen tekee töitä"

Kotkassa vaadittiin aikaa ennen kuin peli alkoi sujua.

5.1.2018 21:25 Haastattelu

Syöttötilaston kärkeen noussut Teemu Rannikko: ”Pitää vain tietää kenelle pallo pelataan”

Kotimaisessa pääsarjakoripallossa tehtiin loppiaisaattoiltana 2018 historiaa, kun ensimmäistä kauttaan Salon Vilppaassa pelaava Turun NMKY:n kasvatti ja kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Rannikko, 37, nousi Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko on jakanut yhdeksänvuotisella liigaurallaan nyt hurjat 2287 syöttöä.

22.11.2017 Haastattelu

Vilppaan Aaron Jones: ”En koe, että meidän kehityksellemme on olemassa kattoa”

Salon Vilpas siirtyi maajoukkueiden karsintatauolle Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalta, seilaten parhaillaan yhdeksän ottelun voittoputkessa. Yksi iso syy tuohon voittoputkeen on ollut joukkueen sentteri, järisyttävän vahvan alkukauden pelannut Aaron Jones.

25.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juho Nenonen: ”Mitä paremmin onnistumme pitämään vauhtia, sitä vahvemmilla olemme”

Salon Vilpas on selvittänyt Korisliigan kevään pudotuspeleissä tiensä voiton päähän sen seurahistorian ensimmäisestä SM-tason mitalista, Vilppaan johtaessa välieräsarjaa Kauhajoen Karhua vastaan voitoin 3-2 ennen keskiviikon kuudetta ottelua Kauhajoella. Karhu-sarjan onnistujiin lukeutuu comebackin Vilppaaseen Argentiinan reissulta palattuaan tehnyt Juho Nenonen.

13.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juwan Staten: ”Otan sen mitä puolustus minulle antaa”

Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas eteni välieriin Kauhajoen Karhua vastaan voittamalla Tampereen Pyrinnön puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0. Kevään kenties kuumin joukkue on siis enemmän kuin valmis taistelemaan seurahistoriansa ensimmäisestä mitalista. Joukkueen menestyksen ytimestä löytyy räjähtävä 185-senttinen takamies Juwan Staten.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

19.1.2017 Haastattelu

Ville Kaunisto: ”On etuoikeus saada pelata koripalloa ammatikseen”

Kouvot-ikoni Ville Kauniston, 34, syyskausi sai marraskuussa äkkilopun akillesjänteen katkeamisen myötä. Kaunisto ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan. Talven aikana Susijengi-laituri on jatkanut yliopisto-opintojaan, ilmoittautunut kuntavaaliehdokkaaksi Kouvolassa ja aloittanut kuntoutuksensa tähtäimessään paluu liigatohinoihin syksyllä 2017.

7.1.2017 Haastattelu

Vilppaan Desmond Williams: ”Fanimme saavat jokaisen hallin tuntumaan kotikentältä”

Salon Vilppaan Desmond Williams, 25, on tehnyt nimensä tunnetuksi Suomen koripalloympyröissä jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu Southern Connecticut -yliopiston kasvatti kertoo, että hänen ja joukkueensa runkosarjassa saavuttama menestys on tullut hänelle hienoisena yllätyksenä.

12.12.2016 Haastattelu

Teemu Rannikko: ”Näissä peleissä kyse on koko joukkueen panoksesta”

Kataja Basket on voittanut pelaamistaan Mestarien liigan otteluista puolet ja hakenut vierasvoitot muun muassa Israelista ja Turkista. Joensuulaiset ovat viime vuosina kaataneet useita Euroopan huippujoukkueita, mutta Teemu Rannikko ei suostu pitämään joukkuetta yllättäjänä.

11.11.2016 Haastattelu

Matias Ojala: ”Saatiin heti alkukaudesta itseluottamus kohdilleen”

Moni ennakoi Salon Vilppaalle vaikeaa uudelleenrakennuskautta sen jälkeen, kun kevään 2016 menestysryhmä hajosi yhtä rotaatiopelaajaa lukuun ottamatta kokonaan. Syöksyyn sijaan Vilpas viihtyy marraskuun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen runkosarjan kakkossijalla. Suurimpia syitä salolaisten vahvaan syksyyn on parasta kauttaan pelaava Matias Ojala, 27.

2.11.2016 Haastattelu

Raymond Cowels: ”Olemme määrätietoinen, epäitsekäs ja yhtenäinen joukkue”

Korisliiga-kausi 2016-17 on alkanut kaikki kuusi otteluaan voittaneen Helsinki Seagullsin merkeissä. Nimivahvan, iskukykyisen ”lokkiparven” johtohahmoksi on noussut ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Raymond Cowels III, 25, joka löytää lukuisia loogisia syitä joukkueensa vahvalle alkukaudelle.

Näytä lisää vastaavia