Kouvot hakee hyvitystä kevään hopealle

2.10.2008 Kouvojen kohtaloksi kevään 2008 liigafinaaleissa koitui jäädä ottavaksi osapuoleksi, kun Honka vei mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Vuoden valmentajana palkittu Jukka Toijala myöntää hopean maistuneen kitkerältä – tulivathan himmeämmät mitalit Kouvolaan vain muutaman pisteen marginaaleilla.

– Ei hirveästi lohduttanut niiden pelien jälkeen, kun oltiin niin lähellä mestaruutta. Finaalit olivat upea tapahtuma, mutta ilman muuta uuteen kauteen lähdetään sitten tavoitteena parantaa entisestä.

Kouvojen kurssinmuutos murheellisen kauden 2006-07 jälkeen oli huikea. Vuosi sitten Kouvojen iskukyky oli arvoitus, sillä joukkueeseen liitetyt pelaajat – Jukka Kataja, Roope Suonio, Matti Nuutinen ja Tero Laitinen – arvioitiin riskihankinnoiksi. Voimasuhteet muuttuvat nopeasti, sillä kyseinen kolmikko vahvistettuna maajoukkueen käyttörotaatioon nousseella Tuomas Iisalolla, täsmäpommittaja Samu Kaaresvirralla sekä BC Jyväskylästä siirtyneellä, miesten I divisioonan parhaana pelaajana palkitulla Antti Kanervolla on ennakoitu yhdeksi sarjan parhaista kotimaisista nyrkeistä.

– Periaatteessa meillä on sama paketti kasassa kuin viime vuonna, mutta jätkät ovat vielä paremmassa kunnossa ja vielä nälkäisempiä. Meillä oli hemmetin hyvä kausi, mutta siitä lähdetään parantamaan, laukaisee Kaaresvirta.

– Kieltämättä hassu juttu, että viime vuonna meidän yhteydessämme puhuttiin "riskipelaajista" ja "huonoista hankinnoista", mutta tänä vuonna meistä puhutaankin mestaruushaastajana, Toijala virnistää.

– Kaikki suomalaiset pelaajamme ovat menneet eteenpäin kesän aikana. Ulkomaalaisten osalta tässä on vielä hakemista, mutta perjantaihin mennessä meillä pitäisi olla kolme amerikkalaista Suomessa. Katsotaan sitten, onko se lopullinen kolmikko vai ei, jatkaa Toijala.

Laituri Ronny LeMelle sekä sentteri Calvin Walls ovat molemmat väläytelleet harjoituspeleissä, mutta etenkin viime kauden parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valitun Corey Smithin paikkaaminen tulee olemaan vaikeaa.

– Kokoonpano elää vielä, mutta ihan hyvässä mallissa asiat ovat.

Componentalla täydellinen muodonmuutos

Keväällä liigapaikkansa vasta karsintapelien jälkeen varmistanut Team Componenta esittelee Karkkilan Liikuntahallin fanaattiselle yleisölle lähes kokonaan uudistuneen ryhmän. Componentalla on käytössään ainoastaan kolme pelaajaa viime kaudelta - Sami Syrjälä, Turo Lehtonen sekä Kimmo Tolvanen. Kroatialainen päävalmentaja Toni Bevanda on myös astunut syrjään, hänen tilalleen Karkkilan penkin päätyyn on saapunut pelaajalegenda Bernard Harris.

– Joukkueen kokoaminen lähes kokonaan uudelleen on ollut iso haaste. Ehdottomasti lähdemme kauteen haastajina, tuskin kukaan odottaa meidän voittavan montaa ottelua, myöntää Harris liigan realiteetit.

Karkkilalla on kuitenkin kasassa ryhmä, joka etenkin kotikentällä pystyy voittamaan kenet tahansa. 21-vuotias sentterilupaus Teemu Rintala oli paikoin erinomainen viime kaudella Korihaiden paidassa ja 205-senttinen Martti Kuisma on osoittanut pystyvänsä 38-vuotiaanakin pelaamaan ehjää, tehokasta koripalloa.

Korin alla Karkkila luottaa Suomen kansalaisuutta havittelevaan 201-senttiseen Clifton Jonesiin sekä Namika Lahden paidassa viime kaudella hurjasti kehittyneeseen gambialaiseen pomppuhirmu Pierre Jallowiin. Pelinrakentaja Frank Richards ja laitahyökkääjä Marcus Watts sopivat Harrisin mukaan joukkueeseen erinomaisesti.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka osaavat oikeasti laittaa palloa koriin. Puolustus on kysymysmerkki. Niin kauan kuin jaksamme keskittyä puolustukseen, kaikki menee hyvin, tähdentää Harris.

Jallow muistaa Team Componentan viime kaudelta joukkueena, jolta ei odotettu suurta menestystä. Jallowin mukaan Componentalla on kuitenkin nyt mahdollisuus yllättää ennakkosuosikit.

– Joukkue on täysin erilainen kuin viime vuonna. Kun olen päässyt harjoittelemaan heidän kanssaan, joukkue tuntuu vahvemmalta kuin olisin ikinä uskonut. Yksittäiset pelaajat ovat menneet isoin harppauksin eteenpäin, tyytyväinen Jallow kertoo.

Harrisin mukaan Karkkilassa keskitytään yhteen otteluun kerrallaan. Joukkueen yhteinen unelma on palauttaa Team Componenta pudotuspeleihin.

– Altavastaajana meidän on helppo lähteä peleihin, koska kukaan ei odota meidän menestyvän. Vastustajamme voivat odottaa automaattisia voittoja meistä, joten meidän tehtävämme on saada heidät yllätettyä. Meillä on loistava joukkuehenki ja uskon sen kannattavan meitä pitkälle.

Nikkilä astuu Pyrinnössä suureen rooliin

Korisliigan infotilaisuuden kirjaimellisesti suurimmasta yllätyksestä vastasi Tampereen Pyrintö, joka toi joukkueensa pelaajaedustajaksi paikalle 210-senttisen, 30-vuotiaan maajoukkuesentteri Antti Nikkilän. Rahakkaampaa sopimusta mm. Kreikan ja Puolan liigoista tavoitteleva Nikkilä on omien sanojensa mukaan "99-prosenttisella todennäköisyydellä" lähdössä ulkomaille lokakuun aikana. Nikkilän lähtöön asti Pyrinnöllä on riveissään yksi sarjan parhaista kotimaisista pelaajista.

– Nyt katsotaan päivä kerrallaan mahdollisuuksia ulkomaille siirtymisen suhteen. Toivottavasti pystyn ainakin näin alkukaudesta auttamaan Pyrintöä niin paljon kuin mahdollista etenkin sisäpelin ja puolustuspelaamisen suhteen, pohdiskelee Nikkilä.

Ensimmäisen kautensa Pyrinnön päävalmentajana aloittavalle Pieti Poikolalle Nikkilä on tervetullut pelaaja - tilapäisenäkin hankintana.

– Onhan tämä tamperelaiselle korikselle todella iso asia, että saadaan "oma poika" takaisin. Yritetään tietysti ottaa kaikki hyöty irti Antin läsnäolosta ja toivotaan, että hän tuo meille alkukaudella pari ylimääräistä voittoa, sommittelee Poikola.

Poikolalla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä Nikkilän lähtiessäkin Pyrinnöllä on koossa leveähkö kotimainen runko. Varsinaisia tähtipelaajia Pyrinnöstä ei löydy, mutta vanhat tutut Jukka-Pekka Väänänen, Antero Lehto, Joni Harjula ja vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Jesse Niemi sekä uudet hankinnat Olli Ahvenniemi ja Aleksi Huuskonen antavat Poikolalle lukuisia mahdollisuuksia peluutukseen.

– Sanoisinko, että meillä on joukkueessamme mainettaan parempia suomalaisia pelaajia. Heidän kanssaan on ollut kiva tehdä työtä tähän mennessä. Meidän joukkueen vahvuutemme on se, että yhdeksäskin pelaajamme tulee saamaan kauden aikana isoja minuutteja, hymyilee Poikola.

Myös Tampereella tähdätään pitkäjänteisyyteen. Viimeisinä vuosina Pyrinnön pelillinen tulos on ollut suhteellisen vaatimatonta ja joukkue on nyt käynnistänyt uuden kolmivuotisprojektin, jonka tavoitteena on siirtää Pyrintö kansalliselle huipulle.

– Seura on antanut kolme vuotta aikaa tavoitteen toteutumiseksi. Tarkoitus olisi pitää joukkue mahdollisimman pitkään kasassa, kehittää nuoria pelaajia ja pelata mitaleista lähitulevaisuudessa. Tässä on kuitenkin vielä paljon tekemistä, että saadaan ensiksi tämän vuoden joukkue pelaamaan yhteen, pohtii elokuussa joukkueen harjoituksiin saapunut Poikola.

Viimeisinä vuosina Pyrintö on onnistunut haalimaan riveihinsä sarjan parhaita amerikkalaisvahvistuksia entisen valmentajansa Jarmo Laitisen johdolla. Nyt Pyrintö lähtee kauteen kahdella amerikkalaispelaajilla. Laitahyökkääjät Kurtis Rice ja Kevin Smith ovat ratkaisukykyisiä ja urheilullisia pelaajia, joiden pääseminen täyteen iskuun kestänee kuitenkin muutaman sarjakierroksen verran.

– Tällä mennään ja sitten kauden vanhetessa katsotaan, tarvitaanko lisää vahvistuksia, kuittaa Poikola.

Lue koko Koris.netin kausiennakkopakettiLisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
6.4.2020 09:28 Korisliiga

Greg Gibson Katajan ja Nokian toisesta puolivälierästä: ”Oli aika keskittyä uudelleen”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017, jolloin Kataja Basketin ja BC Nokian välisessä puolivälieräsarjassa joensuulaiset joutuivat uudelleenkasaamaan rivinsä edellisvuoden trauman vuoksi. Puolivälieräsarjan toisessa ottelussa Näädät kaatoi Katajan hurjan loppukirinsä myötä.

3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

30.3.2020 09:42 Korisliiga

Rautasalo ja Uotila jatkosopimukseen KTP:n kanssa

Korisliigan KTP-Basket on solminut jatkosopimukset nuorisokaartiin kuuluneiden Markus Rautasalon ja Emil Uotilan kanssa jatkosopimukset.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 21:26 Korisliiga

Stacy Davisin 29 pistettä eivät auttaneet – Kauhajoki kirkkaaseen voittoon Nokiasta

Kauhajoen Karhubasket haki Nokialta reilun voiton.

Näytä lisää vastaavia