Kouvot hakee hyvitystä kevään hopealle

2.10.2008 Kouvojen kohtaloksi kevään 2008 liigafinaaleissa koitui jäädä ottavaksi osapuoleksi, kun Honka vei mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Vuoden valmentajana palkittu Jukka Toijala myöntää hopean maistuneen kitkerältä – tulivathan himmeämmät mitalit Kouvolaan vain muutaman pisteen marginaaleilla.

– Ei hirveästi lohduttanut niiden pelien jälkeen, kun oltiin niin lähellä mestaruutta. Finaalit olivat upea tapahtuma, mutta ilman muuta uuteen kauteen lähdetään sitten tavoitteena parantaa entisestä.

Kouvojen kurssinmuutos murheellisen kauden 2006-07 jälkeen oli huikea. Vuosi sitten Kouvojen iskukyky oli arvoitus, sillä joukkueeseen liitetyt pelaajat – Jukka Kataja, Roope Suonio, Matti Nuutinen ja Tero Laitinen – arvioitiin riskihankinnoiksi. Voimasuhteet muuttuvat nopeasti, sillä kyseinen kolmikko vahvistettuna maajoukkueen käyttörotaatioon nousseella Tuomas Iisalolla, täsmäpommittaja Samu Kaaresvirralla sekä BC Jyväskylästä siirtyneellä, miesten I divisioonan parhaana pelaajana palkitulla Antti Kanervolla on ennakoitu yhdeksi sarjan parhaista kotimaisista nyrkeistä.

– Periaatteessa meillä on sama paketti kasassa kuin viime vuonna, mutta jätkät ovat vielä paremmassa kunnossa ja vielä nälkäisempiä. Meillä oli hemmetin hyvä kausi, mutta siitä lähdetään parantamaan, laukaisee Kaaresvirta.

– Kieltämättä hassu juttu, että viime vuonna meidän yhteydessämme puhuttiin "riskipelaajista" ja "huonoista hankinnoista", mutta tänä vuonna meistä puhutaankin mestaruushaastajana, Toijala virnistää.

– Kaikki suomalaiset pelaajamme ovat menneet eteenpäin kesän aikana. Ulkomaalaisten osalta tässä on vielä hakemista, mutta perjantaihin mennessä meillä pitäisi olla kolme amerikkalaista Suomessa. Katsotaan sitten, onko se lopullinen kolmikko vai ei, jatkaa Toijala.

Laituri Ronny LeMelle sekä sentteri Calvin Walls ovat molemmat väläytelleet harjoituspeleissä, mutta etenkin viime kauden parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valitun Corey Smithin paikkaaminen tulee olemaan vaikeaa.

– Kokoonpano elää vielä, mutta ihan hyvässä mallissa asiat ovat.

Componentalla täydellinen muodonmuutos

Keväällä liigapaikkansa vasta karsintapelien jälkeen varmistanut Team Componenta esittelee Karkkilan Liikuntahallin fanaattiselle yleisölle lähes kokonaan uudistuneen ryhmän. Componentalla on käytössään ainoastaan kolme pelaajaa viime kaudelta - Sami Syrjälä, Turo Lehtonen sekä Kimmo Tolvanen. Kroatialainen päävalmentaja Toni Bevanda on myös astunut syrjään, hänen tilalleen Karkkilan penkin päätyyn on saapunut pelaajalegenda Bernard Harris.

– Joukkueen kokoaminen lähes kokonaan uudelleen on ollut iso haaste. Ehdottomasti lähdemme kauteen haastajina, tuskin kukaan odottaa meidän voittavan montaa ottelua, myöntää Harris liigan realiteetit.

Karkkilalla on kuitenkin kasassa ryhmä, joka etenkin kotikentällä pystyy voittamaan kenet tahansa. 21-vuotias sentterilupaus Teemu Rintala oli paikoin erinomainen viime kaudella Korihaiden paidassa ja 205-senttinen Martti Kuisma on osoittanut pystyvänsä 38-vuotiaanakin pelaamaan ehjää, tehokasta koripalloa.

Korin alla Karkkila luottaa Suomen kansalaisuutta havittelevaan 201-senttiseen Clifton Jonesiin sekä Namika Lahden paidassa viime kaudella hurjasti kehittyneeseen gambialaiseen pomppuhirmu Pierre Jallowiin. Pelinrakentaja Frank Richards ja laitahyökkääjä Marcus Watts sopivat Harrisin mukaan joukkueeseen erinomaisesti.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka osaavat oikeasti laittaa palloa koriin. Puolustus on kysymysmerkki. Niin kauan kuin jaksamme keskittyä puolustukseen, kaikki menee hyvin, tähdentää Harris.

Jallow muistaa Team Componentan viime kaudelta joukkueena, jolta ei odotettu suurta menestystä. Jallowin mukaan Componentalla on kuitenkin nyt mahdollisuus yllättää ennakkosuosikit.

– Joukkue on täysin erilainen kuin viime vuonna. Kun olen päässyt harjoittelemaan heidän kanssaan, joukkue tuntuu vahvemmalta kuin olisin ikinä uskonut. Yksittäiset pelaajat ovat menneet isoin harppauksin eteenpäin, tyytyväinen Jallow kertoo.

Harrisin mukaan Karkkilassa keskitytään yhteen otteluun kerrallaan. Joukkueen yhteinen unelma on palauttaa Team Componenta pudotuspeleihin.

– Altavastaajana meidän on helppo lähteä peleihin, koska kukaan ei odota meidän menestyvän. Vastustajamme voivat odottaa automaattisia voittoja meistä, joten meidän tehtävämme on saada heidät yllätettyä. Meillä on loistava joukkuehenki ja uskon sen kannattavan meitä pitkälle.

Nikkilä astuu Pyrinnössä suureen rooliin

Korisliigan infotilaisuuden kirjaimellisesti suurimmasta yllätyksestä vastasi Tampereen Pyrintö, joka toi joukkueensa pelaajaedustajaksi paikalle 210-senttisen, 30-vuotiaan maajoukkuesentteri Antti Nikkilän. Rahakkaampaa sopimusta mm. Kreikan ja Puolan liigoista tavoitteleva Nikkilä on omien sanojensa mukaan "99-prosenttisella todennäköisyydellä" lähdössä ulkomaille lokakuun aikana. Nikkilän lähtöön asti Pyrinnöllä on riveissään yksi sarjan parhaista kotimaisista pelaajista.

– Nyt katsotaan päivä kerrallaan mahdollisuuksia ulkomaille siirtymisen suhteen. Toivottavasti pystyn ainakin näin alkukaudesta auttamaan Pyrintöä niin paljon kuin mahdollista etenkin sisäpelin ja puolustuspelaamisen suhteen, pohdiskelee Nikkilä.

Ensimmäisen kautensa Pyrinnön päävalmentajana aloittavalle Pieti Poikolalle Nikkilä on tervetullut pelaaja - tilapäisenäkin hankintana.

– Onhan tämä tamperelaiselle korikselle todella iso asia, että saadaan "oma poika" takaisin. Yritetään tietysti ottaa kaikki hyöty irti Antin läsnäolosta ja toivotaan, että hän tuo meille alkukaudella pari ylimääräistä voittoa, sommittelee Poikola.

Poikolalla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä Nikkilän lähtiessäkin Pyrinnöllä on koossa leveähkö kotimainen runko. Varsinaisia tähtipelaajia Pyrinnöstä ei löydy, mutta vanhat tutut Jukka-Pekka Väänänen, Antero Lehto, Joni Harjula ja vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Jesse Niemi sekä uudet hankinnat Olli Ahvenniemi ja Aleksi Huuskonen antavat Poikolalle lukuisia mahdollisuuksia peluutukseen.

– Sanoisinko, että meillä on joukkueessamme mainettaan parempia suomalaisia pelaajia. Heidän kanssaan on ollut kiva tehdä työtä tähän mennessä. Meidän joukkueen vahvuutemme on se, että yhdeksäskin pelaajamme tulee saamaan kauden aikana isoja minuutteja, hymyilee Poikola.

Myös Tampereella tähdätään pitkäjänteisyyteen. Viimeisinä vuosina Pyrinnön pelillinen tulos on ollut suhteellisen vaatimatonta ja joukkue on nyt käynnistänyt uuden kolmivuotisprojektin, jonka tavoitteena on siirtää Pyrintö kansalliselle huipulle.

– Seura on antanut kolme vuotta aikaa tavoitteen toteutumiseksi. Tarkoitus olisi pitää joukkue mahdollisimman pitkään kasassa, kehittää nuoria pelaajia ja pelata mitaleista lähitulevaisuudessa. Tässä on kuitenkin vielä paljon tekemistä, että saadaan ensiksi tämän vuoden joukkue pelaamaan yhteen, pohtii elokuussa joukkueen harjoituksiin saapunut Poikola.

Viimeisinä vuosina Pyrintö on onnistunut haalimaan riveihinsä sarjan parhaita amerikkalaisvahvistuksia entisen valmentajansa Jarmo Laitisen johdolla. Nyt Pyrintö lähtee kauteen kahdella amerikkalaispelaajilla. Laitahyökkääjät Kurtis Rice ja Kevin Smith ovat ratkaisukykyisiä ja urheilullisia pelaajia, joiden pääseminen täyteen iskuun kestänee kuitenkin muutaman sarjakierroksen verran.

– Tällä mennään ja sitten kauden vanhetessa katsotaan, tarvitaanko lisää vahvistuksia, kuittaa Poikola.

Lue koko Koris.netin kausiennakkopakettiLisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
6.9.2021 09:22 Korisliiga

Zach Thomas Bisonsin isoon päätyyn

Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Zach Thomasin kanssa. 201-senttinen ja 103-kiloinen Thomas siirtyy Loimaalle kolmen Euroopassa vietetyn kauden jälkeen.

6.9.2021 08:50 Korisliiga

Puertoricolainen Arnaldo Toro BC Nokian paitaan

Kesällä Puerto Ricon olympiakarsintajoukkueeseen kuulunut Arnaldo Toro, 23, ja BC Nokia ovat tehneet pelaajasopimuksen. 203-senttiselle Torolle tuleva kausi on hänen ensimmäisensä ammattilaisena.

3.9.2021 09:49 Korisliiga

Deshon Taylor viimeistelee Kouvojen ulkomaalaisosaston

Kouvojen palapelin viimeinen palanen on 188-senttinen takamies Deshon Taylor, joka on viimeksi pelannut Uudessa-Seelannissa.

2.9.2021 10:16 Korisliiga

Rhamel Brown täydentää Kataja Basketin kokoonpanon

Korisliiga-kauteen valmistautuva joensuulainen Kataja Basket on solminut sopimuksen 201-senttisen Rhamel Brownin, 29, kanssa.

31.8.2021 08:40 Korisliiga

Lee Skinner Kauhajoelle

Karhu Basket on solminut sopimuksen viime kaudella Tšekissä pelanneen 29-vuotiaan, nelospaikalla viihtyvän Lee Skinnerin kanssa.

30.8.2021 08:18 Korisliiga

Amir Hinton ja Makuach Maluach Kouvoihin

Kouvolan Kouvot on vahvistanut tulevan kauden kokoonpanoaan Amir Hintonilla sekä Makuach Maluachilla.

27.8.2021 09:02 Korisliiga

203-senttinen Devin Thomas täydentää Seagullsin kokoonpanon

Helsinki Seagullsin on solminut sopimuksen yhdysvaltaisen Devin Thomasin kanssa. Viime kaudella Thomas pelasi Tanskan liigassa.

25.8.2021 10:03 Korisliiga

Brandon Sherrod Seagullsin korin alle

Helsinki Seagulls on solminut sopimuksen edelliset viisi kautta Italian Serie A2 -liigassa pelanneen Brandon Sherrodin kanssa.

23.8.2021 08:47 Korisliiga

Robert Bärlund palaa Lahti Basketballiin

Lahtelaisseura on solminut kaksivuotisen sopimuksen 23-vuotiaan Bärlundin kanssa. Kaksi edellistä kautta seuran oma kasvatti vietti Augustan yliopistossa.

20.8.2021 10:41 Korisliiga

Elisa Hakanen Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajaksi

Pitkäaikaisen toiminnanjohtajan, Liikuntaneuvos Jarmo Hakasen siirtyessä eläkkeelle seuran hallitus on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajaksi Elisa Hakasen.

20.8.2021 10:31 Korisliiga

Mestaruuden NBA:n G-liigassa voittanut Tim Bond Seagullsiin

Korisliiga-kauteen valmistautuvan Helsinki Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys tulevalle kaudelle on 201-senttinen Tim Bond.

20.8.2021 09:27 Korisliiga

201-senttinen Andre Norris vahvistamaan Bisonsia

Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Andre Norrisin, 27, kanssa.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

11.8.2021 16:50 Korisliiga

Urald King täydentää KTP-Basketin kokoonpanon

Kotkalaisseura solmi sopimuksen 31-vuotiaan Urald Kingin kanssa. Sentteri-laitahyökkääjän myötä joukkueen kokoonpano on valmis lokakuun alussa alkavaan kauteen.

9.8.2021 09:07 Korisliiga

Kokenut Benjamin Raymond Kobrien haaviin, Wesson ja Lutete vahvistamaan joukkuetta

Kobrat on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen meritoituneen ja Suomessa kahteen otteeseen pelanneen Raymondin kanssa. Lisäksi joukkue solmi sopimukset Andre Wessonin ja Christian Luteten kanssa.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

4.8.2021 13:46 Korisliiga

Serbialainen Balsa Dragovic Korihaiden testiin

Korisliiga-kauteen valmistautuva Uudenkaupungin Korihait testaa neljänneksi ulkomaalaisvahvistukseksi serbialaista sentteriä Balsa Dragovicia. Koeaika on kahden viikon mittainen

31.7.2021 09:00 Korisliiga

Cortez Edwards on Bisonsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys

Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yhden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan Cortez Edwardsin kanssa. Edwards on 186-senttinen takamies, joka saapuu Loimaalle Iso-Britannian pääsarjasta.

Näytä lisää vastaavia