Kouvot hakee hyvitystä kevään hopealle

2.10.2008 Kouvojen kohtaloksi kevään 2008 liigafinaaleissa koitui jäädä ottavaksi osapuoleksi, kun Honka vei mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Vuoden valmentajana palkittu Jukka Toijala myöntää hopean maistuneen kitkerältä – tulivathan himmeämmät mitalit Kouvolaan vain muutaman pisteen marginaaleilla.

– Ei hirveästi lohduttanut niiden pelien jälkeen, kun oltiin niin lähellä mestaruutta. Finaalit olivat upea tapahtuma, mutta ilman muuta uuteen kauteen lähdetään sitten tavoitteena parantaa entisestä.

Kouvojen kurssinmuutos murheellisen kauden 2006-07 jälkeen oli huikea. Vuosi sitten Kouvojen iskukyky oli arvoitus, sillä joukkueeseen liitetyt pelaajat – Jukka Kataja, Roope Suonio, Matti Nuutinen ja Tero Laitinen – arvioitiin riskihankinnoiksi. Voimasuhteet muuttuvat nopeasti, sillä kyseinen kolmikko vahvistettuna maajoukkueen käyttörotaatioon nousseella Tuomas Iisalolla, täsmäpommittaja Samu Kaaresvirralla sekä BC Jyväskylästä siirtyneellä, miesten I divisioonan parhaana pelaajana palkitulla Antti Kanervolla on ennakoitu yhdeksi sarjan parhaista kotimaisista nyrkeistä.

– Periaatteessa meillä on sama paketti kasassa kuin viime vuonna, mutta jätkät ovat vielä paremmassa kunnossa ja vielä nälkäisempiä. Meillä oli hemmetin hyvä kausi, mutta siitä lähdetään parantamaan, laukaisee Kaaresvirta.

– Kieltämättä hassu juttu, että viime vuonna meidän yhteydessämme puhuttiin "riskipelaajista" ja "huonoista hankinnoista", mutta tänä vuonna meistä puhutaankin mestaruushaastajana, Toijala virnistää.

– Kaikki suomalaiset pelaajamme ovat menneet eteenpäin kesän aikana. Ulkomaalaisten osalta tässä on vielä hakemista, mutta perjantaihin mennessä meillä pitäisi olla kolme amerikkalaista Suomessa. Katsotaan sitten, onko se lopullinen kolmikko vai ei, jatkaa Toijala.

Laituri Ronny LeMelle sekä sentteri Calvin Walls ovat molemmat väläytelleet harjoituspeleissä, mutta etenkin viime kauden parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valitun Corey Smithin paikkaaminen tulee olemaan vaikeaa.

– Kokoonpano elää vielä, mutta ihan hyvässä mallissa asiat ovat.

Componentalla täydellinen muodonmuutos

Keväällä liigapaikkansa vasta karsintapelien jälkeen varmistanut Team Componenta esittelee Karkkilan Liikuntahallin fanaattiselle yleisölle lähes kokonaan uudistuneen ryhmän. Componentalla on käytössään ainoastaan kolme pelaajaa viime kaudelta - Sami Syrjälä, Turo Lehtonen sekä Kimmo Tolvanen. Kroatialainen päävalmentaja Toni Bevanda on myös astunut syrjään, hänen tilalleen Karkkilan penkin päätyyn on saapunut pelaajalegenda Bernard Harris.

– Joukkueen kokoaminen lähes kokonaan uudelleen on ollut iso haaste. Ehdottomasti lähdemme kauteen haastajina, tuskin kukaan odottaa meidän voittavan montaa ottelua, myöntää Harris liigan realiteetit.

Karkkilalla on kuitenkin kasassa ryhmä, joka etenkin kotikentällä pystyy voittamaan kenet tahansa. 21-vuotias sentterilupaus Teemu Rintala oli paikoin erinomainen viime kaudella Korihaiden paidassa ja 205-senttinen Martti Kuisma on osoittanut pystyvänsä 38-vuotiaanakin pelaamaan ehjää, tehokasta koripalloa.

Korin alla Karkkila luottaa Suomen kansalaisuutta havittelevaan 201-senttiseen Clifton Jonesiin sekä Namika Lahden paidassa viime kaudella hurjasti kehittyneeseen gambialaiseen pomppuhirmu Pierre Jallowiin. Pelinrakentaja Frank Richards ja laitahyökkääjä Marcus Watts sopivat Harrisin mukaan joukkueeseen erinomaisesti.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka osaavat oikeasti laittaa palloa koriin. Puolustus on kysymysmerkki. Niin kauan kuin jaksamme keskittyä puolustukseen, kaikki menee hyvin, tähdentää Harris.

Jallow muistaa Team Componentan viime kaudelta joukkueena, jolta ei odotettu suurta menestystä. Jallowin mukaan Componentalla on kuitenkin nyt mahdollisuus yllättää ennakkosuosikit.

– Joukkue on täysin erilainen kuin viime vuonna. Kun olen päässyt harjoittelemaan heidän kanssaan, joukkue tuntuu vahvemmalta kuin olisin ikinä uskonut. Yksittäiset pelaajat ovat menneet isoin harppauksin eteenpäin, tyytyväinen Jallow kertoo.

Harrisin mukaan Karkkilassa keskitytään yhteen otteluun kerrallaan. Joukkueen yhteinen unelma on palauttaa Team Componenta pudotuspeleihin.

– Altavastaajana meidän on helppo lähteä peleihin, koska kukaan ei odota meidän menestyvän. Vastustajamme voivat odottaa automaattisia voittoja meistä, joten meidän tehtävämme on saada heidät yllätettyä. Meillä on loistava joukkuehenki ja uskon sen kannattavan meitä pitkälle.

Nikkilä astuu Pyrinnössä suureen rooliin

Korisliigan infotilaisuuden kirjaimellisesti suurimmasta yllätyksestä vastasi Tampereen Pyrintö, joka toi joukkueensa pelaajaedustajaksi paikalle 210-senttisen, 30-vuotiaan maajoukkuesentteri Antti Nikkilän. Rahakkaampaa sopimusta mm. Kreikan ja Puolan liigoista tavoitteleva Nikkilä on omien sanojensa mukaan "99-prosenttisella todennäköisyydellä" lähdössä ulkomaille lokakuun aikana. Nikkilän lähtöön asti Pyrinnöllä on riveissään yksi sarjan parhaista kotimaisista pelaajista.

– Nyt katsotaan päivä kerrallaan mahdollisuuksia ulkomaille siirtymisen suhteen. Toivottavasti pystyn ainakin näin alkukaudesta auttamaan Pyrintöä niin paljon kuin mahdollista etenkin sisäpelin ja puolustuspelaamisen suhteen, pohdiskelee Nikkilä.

Ensimmäisen kautensa Pyrinnön päävalmentajana aloittavalle Pieti Poikolalle Nikkilä on tervetullut pelaaja - tilapäisenäkin hankintana.

– Onhan tämä tamperelaiselle korikselle todella iso asia, että saadaan "oma poika" takaisin. Yritetään tietysti ottaa kaikki hyöty irti Antin läsnäolosta ja toivotaan, että hän tuo meille alkukaudella pari ylimääräistä voittoa, sommittelee Poikola.

Poikolalla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä Nikkilän lähtiessäkin Pyrinnöllä on koossa leveähkö kotimainen runko. Varsinaisia tähtipelaajia Pyrinnöstä ei löydy, mutta vanhat tutut Jukka-Pekka Väänänen, Antero Lehto, Joni Harjula ja vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Jesse Niemi sekä uudet hankinnat Olli Ahvenniemi ja Aleksi Huuskonen antavat Poikolalle lukuisia mahdollisuuksia peluutukseen.

– Sanoisinko, että meillä on joukkueessamme mainettaan parempia suomalaisia pelaajia. Heidän kanssaan on ollut kiva tehdä työtä tähän mennessä. Meidän joukkueen vahvuutemme on se, että yhdeksäskin pelaajamme tulee saamaan kauden aikana isoja minuutteja, hymyilee Poikola.

Myös Tampereella tähdätään pitkäjänteisyyteen. Viimeisinä vuosina Pyrinnön pelillinen tulos on ollut suhteellisen vaatimatonta ja joukkue on nyt käynnistänyt uuden kolmivuotisprojektin, jonka tavoitteena on siirtää Pyrintö kansalliselle huipulle.

– Seura on antanut kolme vuotta aikaa tavoitteen toteutumiseksi. Tarkoitus olisi pitää joukkue mahdollisimman pitkään kasassa, kehittää nuoria pelaajia ja pelata mitaleista lähitulevaisuudessa. Tässä on kuitenkin vielä paljon tekemistä, että saadaan ensiksi tämän vuoden joukkue pelaamaan yhteen, pohtii elokuussa joukkueen harjoituksiin saapunut Poikola.

Viimeisinä vuosina Pyrintö on onnistunut haalimaan riveihinsä sarjan parhaita amerikkalaisvahvistuksia entisen valmentajansa Jarmo Laitisen johdolla. Nyt Pyrintö lähtee kauteen kahdella amerikkalaispelaajilla. Laitahyökkääjät Kurtis Rice ja Kevin Smith ovat ratkaisukykyisiä ja urheilullisia pelaajia, joiden pääseminen täyteen iskuun kestänee kuitenkin muutaman sarjakierroksen verran.

– Tällä mennään ja sitten kauden vanhetessa katsotaan, tarvitaanko lisää vahvistuksia, kuittaa Poikola.

Lue koko Koris.netin kausiennakkopakettiLisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Greg Gibsonin ja Kataja Basketin tiet eroavat

Joensuulaisjoukkuetta kaksi edelliskautta valmentanut amerikkalainen Greg Gibson suuntaa seuraavaksi ulkomaille.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

Tomi Kaminen KTP-Basketin päävalmentajaksi

Tomi Kaminen, 48, on KTP-Basketin uusi päävalmentaja. Seura kertoi 1+1 -vuotisesta sopimuksesta torstaina.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Näytä lisää vastaavia