Kouvot ja Bisons kasvattivat voittoputkiaan

22.3.2014 Korisliigan kevätkauden kovin nousijajoukkue Kouvolan Kouvot jatkoi kapuamistaan kohti parempia pudotuspelisijoja lauantaina peittoamalla URHOtv-ottelussa Tapiolan Hongan 88–100 (42–47). Nilan Bisons jatkoi omaa voittoputkeaan Korikobrien kustannuksella, ja Kauhajoen Karhu haki tärkeän voiton Kataja Basketista.

Ville Kauniston Kouvot haki kahdeksannen perättäisen voittonsa..

..ja Tuukka Kotin Bisonsilla perättäisvoittoja on jo yhdeksän.

Karhun Andre Williamson upotti ratkaisevan kolmosen Katajaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

 Hongan ja Kouvojen välinen URHOtv-ottelu oli tasainen ja kiihkeä runsaan kolmen jakson ajan ja aina tilanteeseen 77–77, jolloin pelikellossa oli aikaa vielä kahdeksan minuuttia.

 

Ilari Seppälän, Matt Gibsonin ja Tuomas Hirvosen korit vapauttivat kouvolalaiset kahdeksan pisteen johtoon, jota vieraat eivät enää päästäneet käsistään. Kouvot venytti loppuhetkien hurmoksellaan johtonsa parhaimmillaan 17 pisteeseen ja hiljensivät espoolaiskatsomon 12 pisteen voitolla.

 

– Honka oli alussa aktiivisempi, mutta toisella puoliskolla saimme puolustukseen otetta ja etenkin Ronnie Clarkin eteen kättä. Vaikka teimme sata pistettä, voitto tuli nimenomaan puolustuksen kautta, korosti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

 

Kentän ehdottomat ykköset oli Kouvojen Ville Kaunisto (23/16/2 blokkia) ja Matt Gibson (29/6/3 syöttöä/5 riistoa), jotka tekivät käytännössä mitä tahtoivat. Myös Ilari Seppälä (14/1) ja Justin Hawkins (13/6) pussittivat kaksinumeroiset.

 

Hongasta Ronnie Clark (28/6) pussitti kovan heiton toisensa jälkeen. Brady Morningstar (23/3/3 syöttöä), Jaraun Burrows (13/13) ja Villematti Kopio (14/1) onnistuivat myös tahoillaan.

 

Kouvot nousi voitollaan voiton päähän seitsemännen sijan Namika Lahdesta.

 

Bisonsille yhdeksäs perättäinen

 

Hallitseva mestari Nilan Bisons jatkoi perättäisten voittojensa sarjaa Loimaalla yhdeksään, kun pudotuspelisijoista kamppaileva Lapuan Korikobrat kaatui ”veräjässä” 98–85 (45–46).

 

Bisons saapui kotiotteluunsa taistelusuunnitelmanaan pakottaa lapualaisten liukas ykköstykki Kyle Fogg sekä eleettömän tehokas Lawrence Kinnard tekemään ylitöitä jokaisen korinsa eteen.

 

Fogg (33/7) ja Kinnard (16/8/3 syöttöä) kannattelivat joukkuettaan kohti yllätysvoiton mahdollisuutta kolmen jakson ajan, kunnes loimaalaisten hiillostus sai bensan loppumaan vierastankista.

 

Korikobrien 66–67-johto vaihtui neljännen jakson taitteessa Bisonsin 77–67-johdoksi, joka ratkaisi ottelun.

 

Bisonsista Tuukka Kotti (21/10) sekä Aubrey Coleman (28/4) pelasivat hienon ottelun ja saivat vahvaa tukea Matti Nuutiselta (16/4). Frank Robinson (9/5/3 syöttöä) teki myös paluun pelikentille.

 

Karhu jatkoi Katajan lamaa

 

Viime viikkoina alamaissa ollut Kauhajoen Karhu haki elintärkeän voiton liigataulukkoon aiheuttamalla joensuulaiselle Kataja Basketille neljännen perättäisen tappion. Karhu katkaisi Katajan jatkoajalla 90–86 (30–30, 78–78).

 

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan kuolinisku nähtiin vajaat minuutti ennen jatkoajan loppua, jolloin Andre Williamson sivalsi kolmosellaan Karhun 87–83-johtoon. Hetkeä myöhemmin Henri Hirvikoski sinetöi kauhajokisten voiton vapaaheittoviivalta.

 

Justin Baker (19/11) rynni Karhulle tupla-tuplan. Bojan Sarcevic (18/5/5 syöttöä/5 riistoa) pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan.

 

Katajasta Alex Wesby (29/5) ylsi kauden parhaaseensa.


(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia