Kouvot ja Korihait voittoihin illan Korisliiga-kierroksella

20.10.2017 Perjantain Korisliiga-kierroksella nähtiin sarjakärki Kouvojen ilmiömäinen comeback-voitto Joensuun Katajasta lukemin 87–74 (40–52). Perjantain toisessa ottelussa Uudenkaupungin Korihait taisteli kotivoittoon KTP Basketista numeroin 97–90 (42–42).

Kouvojen James Sinclair viimeisteli 18 pisteestään 12 tauon jälkeen perjantain kamppailussa Katajaa vastaan. Kuva: Kai Kilappa

Uudenkaupungin Korihaiden Juan Pattillo nakutti 22 pistettä Korihaiden voittaessa KTP Basketin. Kuva: Ville Vuorinen

 

Keskiviikkona FIBA Europe Cupissa voiton napannut Joensuun Kataja jäi perjantaina kouvolalaisjyrän alle Korisliigassa. Kataja vei Kouvolan Kouvoja selkeästi perjantain ottelun avauspuolikkaalla, mutta ei pystynyt vastaamaan isäntien kohentuneeseen peli-ilmeeseen tauon jälkeen.

 

Ottelun alku oli Katajan pommitusta. Kun Kouvot tuskaili heittojensa kanssa, entiselle seuralleen vaikeuksia tuotti erinomaisessa vireessä ollut Ilari Seppälä, joka rankaisi hyvällä itseluottamuksella sekä kaaren takaa että sen sisältä. Toisella jaksolla isännät alkoivat osua paremmin Jamie Skeenin löytäessä jyvän, mutta Seppälän ja Damier Pittsin sihti piti vieraat hyvässä johdossa tauolle.

Kouvot aloitti kolmannen neljänneksen pirteästi 8–0-pisterallilla ja urakoi rinnalle ja ohi jakson puoliväliin mennessä. Päätösneljänneksellä pelin asetelmat kääntyivät päälaelleen ottelun alkunäkymistä. Kouvot pysäytti lähes jokaisen Katajan hyökkäyksen kun vieraiden heittovirta tyrehtyi täysin. Omassa hyökkäyksessään Kouvot onnistui laajasti Ville Kauniston, Severi Kaukiaisen sekä amerikkalaisvahistustensa James Sinclairin ja Jamie Skeenin voimin.

 

Kouvot onnistui perjantaina laajalla rintamalla. James Sinclair (18/5/6) toimi pistekärkenä Severi Kaukiaisen (13/2/2), Jamie Skeenin (14/6/1), Thomas Gipson III:n (13/9/5) ja tupla-tuplan urakoineen Ville Kauniston (13/14/2) säestäessä. Vierasjoukkueen riveistä Damier Pitts (25/4/4), Ilari Seppälä (22/5/0) ja Timothy Williams (13/9) pelasivat tehokkaasti erityisesti avauspuolikkaalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen antoi Kaukiaiselle ja Teemu Knihtiselle vastuuta Tuomas Hirvosen puuttuessa kokoonpanosta.

– Kun konsepti on tuttu, niin kaksi nuorta pelaajaa (Kaukiainen ja Knihtinen) pystyvät tulemaan helposti konseptiin sisään. Kahdella ensimmäisellä jaksolla emme olleet sillä tasolla, missä meidän pitää puolustuksessa olla. Kataja taas oli huikea ensimmäisellä puolikkaalla.
– Toisella puoliajalla Kataja meni meidän ansaan. Toisella puolikkaalla emme ottaneet edes aikalisiä, sillä konsepti on niin vahva, että pelaajat eivät tarvitse neuvoja. Lisäksi toisella puolikkaalla yksinkertaistimme hyökkäystämme, Lehtonen kuvaili taktiikkaansa ottelussa.

Severi Kaukiainen kiitti saamastaan vastuusta parketilla.

– Totta kai uskon omiin mahdollisuuksiini, mutta tietysti minua jännitti. Jännitys saattoi näkyä pelin alussa. Valmentajan ohje oli vain, että pitää pelata aggressiivisesti. Pelaaminen on kivaa eikä paina jaloissa, Kaukiainen kertoi.


Joensuun Katajan päävalmentaja Greg Gibson myönsi, että Kouvot ansaitsi voiton.
– Puoliajan jälkeen Kouvot oli joukkue, joka todella halusi voittaa koripallo-ottelun. Kouvot oli paljon intensiivisempi kuin me kahdellakymmenellä viimeisellä minuutilla.
– Alussa olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvällä temmolla. Annoimme ekstrasyöttöjä ja ekstraekstrasyöttöjä. Kolmannen jakson alusta alkaen tempo ei ollut lähelläkään sitä mitä se oli ottelun alussa.

Ottelun avauspuoliskolla hyviä otteita väläytellyt Ilari Seppälä myönsi, että ottelun käsikirjoitus sai tauolla rajun käänteen.

– Oli todella kaksijakoinen peli. Meillä oli ensimmmäisellä puoliajalla peli hyvin hallussa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Tauon jälkeen peli kääntyi ihan päälaelleen ja Kouvot pääsi dominoimaan peliä täysin. Kouvot oli keksinyt uuden setin, joka toimi hyvin. Emme keksineet lääkkeitä Kouvojen pelaamista vastaan.

 

Ottelutilastot: Kouvot–Kataja

 

Korihait vahvaan kotivoittoon

 

Uudenkaupungin Korihait isännöi perjantaina Kotkan KTP Basketia. Isäntäjoukkue venyi äärimmäisen tasaisissa merkeissä alkaneen ottelun voittoon seitsemän pisteen marginaalilla 97–90. Voitto oli Korihaille seurahistorian 600.

 

Avausjaksot juostiin Uudessakaupungissa äärimmäisen tasaisissa tunnelmissa. Kumpikaan joukkueista ei saanut nykäistyä kunnollista etumatkaa, vaikka KTP johti avauspuolikkaalla parhaillaan 7 pisteellä.
 

Taon jälkeen Korihait alkoi saamaan sai hyviä stoppeja ja kiskaisi noin 9 pisteen karkumatkalle Marius Van Andringan hyvillä heitoilla kaaren takaa viimeiselle neljännekselle. Päätösjaksolla vieraat pääsivät hätyyttelemään enää kolmen pisteen päähän, mutta Korihaiden van Andringa ja Deng Deng onnistuivat pistämään tärkeät vapaaheitot sisään ottelun lopussa.

 

Korihaiden paras pistemies oli Marius van Andringa (24/4/2). Amerikkalaisvahvistuksista Juan Pattillo (22/4/2) ja Chaz Williams (16/3/5) tukivat hyvin voittotilastoja. KTP Basketin riveistä Deon Edwin (19/10/1) urakoi tupla-tuplan. Myös Mandell Thomas (18/5/1) ja Michael Pounds (18/2/2) osallistuivat tehokkaasti.

 

Ottelutilastot: Korihait–KTP Basket
 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia