Kouvot ja Korihait voittoihin illan Korisliiga-kierroksella

20.10.2017 Perjantain Korisliiga-kierroksella nähtiin sarjakärki Kouvojen ilmiömäinen comeback-voitto Joensuun Katajasta lukemin 87–74 (40–52). Perjantain toisessa ottelussa Uudenkaupungin Korihait taisteli kotivoittoon KTP Basketista numeroin 97–90 (42–42).

Kouvojen James Sinclair viimeisteli 18 pisteestään 12 tauon jälkeen perjantain kamppailussa Katajaa vastaan. Kuva: Kai Kilappa

Uudenkaupungin Korihaiden Juan Pattillo nakutti 22 pistettä Korihaiden voittaessa KTP Basketin. Kuva: Ville Vuorinen

 

Keskiviikkona FIBA Europe Cupissa voiton napannut Joensuun Kataja jäi perjantaina kouvolalaisjyrän alle Korisliigassa. Kataja vei Kouvolan Kouvoja selkeästi perjantain ottelun avauspuolikkaalla, mutta ei pystynyt vastaamaan isäntien kohentuneeseen peli-ilmeeseen tauon jälkeen.

 

Ottelun alku oli Katajan pommitusta. Kun Kouvot tuskaili heittojensa kanssa, entiselle seuralleen vaikeuksia tuotti erinomaisessa vireessä ollut Ilari Seppälä, joka rankaisi hyvällä itseluottamuksella sekä kaaren takaa että sen sisältä. Toisella jaksolla isännät alkoivat osua paremmin Jamie Skeenin löytäessä jyvän, mutta Seppälän ja Damier Pittsin sihti piti vieraat hyvässä johdossa tauolle.

Kouvot aloitti kolmannen neljänneksen pirteästi 8–0-pisterallilla ja urakoi rinnalle ja ohi jakson puoliväliin mennessä. Päätösneljänneksellä pelin asetelmat kääntyivät päälaelleen ottelun alkunäkymistä. Kouvot pysäytti lähes jokaisen Katajan hyökkäyksen kun vieraiden heittovirta tyrehtyi täysin. Omassa hyökkäyksessään Kouvot onnistui laajasti Ville Kauniston, Severi Kaukiaisen sekä amerikkalaisvahistustensa James Sinclairin ja Jamie Skeenin voimin.

 

Kouvot onnistui perjantaina laajalla rintamalla. James Sinclair (18/5/6) toimi pistekärkenä Severi Kaukiaisen (13/2/2), Jamie Skeenin (14/6/1), Thomas Gipson III:n (13/9/5) ja tupla-tuplan urakoineen Ville Kauniston (13/14/2) säestäessä. Vierasjoukkueen riveistä Damier Pitts (25/4/4), Ilari Seppälä (22/5/0) ja Timothy Williams (13/9) pelasivat tehokkaasti erityisesti avauspuolikkaalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen antoi Kaukiaiselle ja Teemu Knihtiselle vastuuta Tuomas Hirvosen puuttuessa kokoonpanosta.

– Kun konsepti on tuttu, niin kaksi nuorta pelaajaa (Kaukiainen ja Knihtinen) pystyvät tulemaan helposti konseptiin sisään. Kahdella ensimmäisellä jaksolla emme olleet sillä tasolla, missä meidän pitää puolustuksessa olla. Kataja taas oli huikea ensimmäisellä puolikkaalla.
– Toisella puoliajalla Kataja meni meidän ansaan. Toisella puolikkaalla emme ottaneet edes aikalisiä, sillä konsepti on niin vahva, että pelaajat eivät tarvitse neuvoja. Lisäksi toisella puolikkaalla yksinkertaistimme hyökkäystämme, Lehtonen kuvaili taktiikkaansa ottelussa.

Severi Kaukiainen kiitti saamastaan vastuusta parketilla.

– Totta kai uskon omiin mahdollisuuksiini, mutta tietysti minua jännitti. Jännitys saattoi näkyä pelin alussa. Valmentajan ohje oli vain, että pitää pelata aggressiivisesti. Pelaaminen on kivaa eikä paina jaloissa, Kaukiainen kertoi.


Joensuun Katajan päävalmentaja Greg Gibson myönsi, että Kouvot ansaitsi voiton.
– Puoliajan jälkeen Kouvot oli joukkue, joka todella halusi voittaa koripallo-ottelun. Kouvot oli paljon intensiivisempi kuin me kahdellakymmenellä viimeisellä minuutilla.
– Alussa olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvällä temmolla. Annoimme ekstrasyöttöjä ja ekstraekstrasyöttöjä. Kolmannen jakson alusta alkaen tempo ei ollut lähelläkään sitä mitä se oli ottelun alussa.

Ottelun avauspuoliskolla hyviä otteita väläytellyt Ilari Seppälä myönsi, että ottelun käsikirjoitus sai tauolla rajun käänteen.

– Oli todella kaksijakoinen peli. Meillä oli ensimmmäisellä puoliajalla peli hyvin hallussa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Tauon jälkeen peli kääntyi ihan päälaelleen ja Kouvot pääsi dominoimaan peliä täysin. Kouvot oli keksinyt uuden setin, joka toimi hyvin. Emme keksineet lääkkeitä Kouvojen pelaamista vastaan.

 

Ottelutilastot: Kouvot–Kataja

 

Korihait vahvaan kotivoittoon

 

Uudenkaupungin Korihait isännöi perjantaina Kotkan KTP Basketia. Isäntäjoukkue venyi äärimmäisen tasaisissa merkeissä alkaneen ottelun voittoon seitsemän pisteen marginaalilla 97–90. Voitto oli Korihaille seurahistorian 600.

 

Avausjaksot juostiin Uudessakaupungissa äärimmäisen tasaisissa tunnelmissa. Kumpikaan joukkueista ei saanut nykäistyä kunnollista etumatkaa, vaikka KTP johti avauspuolikkaalla parhaillaan 7 pisteellä.
 

Taon jälkeen Korihait alkoi saamaan sai hyviä stoppeja ja kiskaisi noin 9 pisteen karkumatkalle Marius Van Andringan hyvillä heitoilla kaaren takaa viimeiselle neljännekselle. Päätösjaksolla vieraat pääsivät hätyyttelemään enää kolmen pisteen päähän, mutta Korihaiden van Andringa ja Deng Deng onnistuivat pistämään tärkeät vapaaheitot sisään ottelun lopussa.

 

Korihaiden paras pistemies oli Marius van Andringa (24/4/2). Amerikkalaisvahvistuksista Juan Pattillo (22/4/2) ja Chaz Williams (16/3/5) tukivat hyvin voittotilastoja. KTP Basketin riveistä Deon Edwin (19/10/1) urakoi tupla-tuplan. Myös Mandell Thomas (18/5/1) ja Michael Pounds (18/2/2) osallistuivat tehokkaasti.

 

Ottelutilastot: Korihait–KTP Basket
 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia