Kouvot keräsi kokoon uuden kokoonpanon ja vanhan valmentajan – pelinjohtaja Tuomas Hirvonen näkee nuoressa joukkueessa potentiaalia

28.9.2021 09:23 Kouvot on uudistunut kovalla kädellä, mutta tahtipuikon heiluttamisesta vastaavat vanhat tutut, pelinjohtaja Tuomas Hirvonen ja päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Tuomas Hirvonen pelasi viime kaudella pisteiden valossa uransa parhaan kauden, kun hän viimeisteli 15,5 pistettä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen

Avausviisikon pelinjohtaja Tuomas Hirvonen on valmis uuteen kauteen. Viime keväänä Kouvojen tie katkesi ennen pudotuspelien alkamista, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet.

Neljän viime kauden ajan Hirvosen ympärillä on häärännyt tuttu nippu kotimaisia verrattain nuoria lahjakkuuksia, joihin kuuluivat hänen lisäkseen Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen ja Vili Nyman. Nyt kuitenkin koko konkkaronkka on hajonnut eri suuntiin, ja Hirvonen on remmin ainoa jäljellä.

– Meillä on selkeästi erilainen kuin kokoonpano nyt kuin viime vuonna. Löytyy todella nuoria ja urheilullisia kavereita, ja nuori joukkue mahdollistaa aina sen, että pääsemme treenaamaan oikein kunnolla, Hirvonen toteaa.

Hänen on vaikea sanoa vielä mitään pelaajien varsinaisista rooleista, kun naamat ovat uusia eikä tosipaikka ole koittanut. Joukkueen tasapainoisuus tai sen puute valkenee vasta hiljalleen, kun pelit alkavat ja tulokset alkavat näkyä. Mutta hänen tehtävänsä on selkeä: jakaa palloa ja ajaa vimmatusti korille. Viime vuonna hänen keskiarvoikseen kertyikin huimat 15,5 pistettä ja 6,2 syöttöä. Jatkossa hän kertoo kehittävänsä erityisesti kolmen pisteen heittoaan.

Kuviot ovat tutut. Aivan kuten edelliselläkin kaudella joukkue aikoo pelata siinä mielessä perinteistä koripalloa, että koko viisikko ei ole niin sanotusti pieni, vaan korin alta löytyy aito vanhan koulukunnan sentteri.

Tällaista roolia toimittavat 207-senttinen Ilmari Toikkanen sekä joukkueen uusi huomiota herättänyt kiinnitys Hannes Pöllä. Peräti 211-senttisellä varrella varustettu Pöllä on saapunut juuri Yhdysvaltain yliopistosarjasta ja edustanut Susijengiäkin.

Pelinjohtaja Hirvonen ei uskalla ennustaa mitään siitä, lähteekö valmennusryhmä niin klassisiin ulottuvuuksiin, että laittaisi molemmat isot miehet yhtä aikaa kentälle twin towers -tyylillä, mutta molempia korinalusjyriä nähdään parketilla hänen itsensä kanssa.

– Ainakin tämä tarkoittaa sitä, että emme tarvitse amerikkalaista sentteriä, koska meillä on kaksi pätevää kotimaista sillä paikalla. Meidän välillemme on muodostunut jo ihan hyvä yhteys, joten on mukava pelata samassa kokoonpanossa kummankin kanssa, Hirvonen toteaa.

Siinä missä kokoonpano uudistuu, valmennusryhmässä sen sijaan palataan takaisin hyväksi havaittuun ja monessa liemessä keitettyyn vaihtoehtoon. Suomi-koripallon legenda Jyri Lehtonen on ottanut jälleen haltuunsa Kouvojen päävalmentajan paikan.

Lehtonen on valmentanut joukkuetta aiemmin vuosina 2010–16 sekä 2017–19. Noiden taipaleiden varrelta palkintokaappiin on jäänyt jopa Suomen mestaruus.

Hirvonen ei peittele tyytyväisyyttään siihen, että saa jälleen pelata tutun ja luotetun valmentajan joukkueessa.

– On pelaajallekin tärkeää, että tuntee valmentajan ja tämän pelitavat mahdollisimman hyvin. Jyri on erittäin kokenut ja pieniä yksityiskohtia painottava valmentaja, joka varmasti pystyy auttamaan paljon meidän nuorta kaartiamme. Hän saa epäilemättä joukkueen tiiviisti kasaan.

Kouvot 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
21.1.2022 20:36 Korisliiga

Remu Raitanen varmisti pisteet vapaaheittoviivalla – KTP:n peli ailahteli, mutta ylemmän jatkosarjan paikka häämöttää jo

KTP-Basket taistelee Korisliigan neljännellä sijalla ylemmän jatkosarjan paikasta. Bisons Loimaa seuraa vasta sarjataulukon häntäpäässä mutta oli silti yllättää isännät.

21.1.2022 08:39 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Jeremiah Wood: ”Joillekin tämä on pelkkää koripalloa, mutta minulle tämä on taidetta ja elämän tarkoitus”

Triplatuplakone Jeremiah Wood tilastoi joulukuun aikana ottelukohtaisesti 13,8 pistettä, 10,5 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Suomessa viihtyvä Salon Vilppaan korinalusjyrä puhuu avoimesti kehityksestään niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 12:27 Korisliiga

Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

15.12.2021 20:47 Korisliiga

Korihait sai toisen voittonsa trillerin päätteeksi – Vilppaan Woodille taas triplatupla

Miesten Korisliigassa kierroksen voittajia olivat Korihait, Bisons Loimaa, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia