Kouvot nappasi haltuunsa Korisliigan kakkospaikan – Vilpas taivutti KTP:n

1.2.2022 20:21 Miesten Korisliigan voittajia tänä iltana olivat Kouvot ja Salon Vilpas, joista kumpikin pitää yhä kiinni ylemmän jatkosarjan paikasta.

Henri Permanto takoi tauluun 17 pistettä Kouvojen voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot syrjäytti tänään miesten Korisliigan kakkospaikkaa pitkään hallinneen Helsinki Seagullsin. Nousu tapahtui, kun Loimaa Bisons taipui kouvolalaisille vierailleen luvuin 68–102.

Ottelun kovin pistelinko oli 23 pistettä tehnyt Kouvojen Amir Hinton, mutta myös kotimainen kaksikko Hannes Pöllä ja Henri Permanto esiintyivät vakuuttavasti. Pöllä osui 14 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa ennen kuin poistui kentältä viiden virheen kanssa. Permanto puolestaan teki 17 pistettä, otti viisi levypalloa ja jakoi kolme koriin johtavaa syöttöä.

Myös monitoimilaituri Isiah Osborne oli vedossa. Osborne tilastoi 18 pistettä, neljä levypalloa ja neljä syöttöä.

– Minusta tuntuu, että yritimme vain kovemmin kuin viime pelissä, jonka hävisimme Pyrinnölle. Emme menneet silloin kunnolla levypallojen perään. Tässä pelissä saimme määrättyä tempon haluamallemme tasolle, ja vaikuttaa siltä, että kun onnistumme siinä, niin hyviä asioita tapahtuu, Osborne kommentoi Ruudun haastattelussa.

Bisonsin paras pisteiden tekijä ottelussa oli Zachary Copeland 16:lla.

Ottelutilastot

Vilpas voitokkaana vierasmatkalla

KTP-Basket on esitellyt kovia otteita viime aikoina, mutta joutui tällä kertaa taipumaan kotonaan luvuin 104–113 Salon Vilppaalle.

Vilppaan tilastokone Jeremiah Wood kävi voitossa jälleen millien päässä triplatuplasta, joita mies on keräillyt koko kauden ajan lähes leikiten. Wood merkkautti ottelussa 12 pistettä, yhdeksän levypalloa ja 12 syöttöä. Voittajajoukkueen kovin pistemies oli kuitenkin Marcus Lovett Jr. 22:lla.

KTP:n parasta työtä tilastojen valossa tekivät 30:een yltänyt Jahvon Blair ja pinoon 29 pistettä lisännyt Urald King.

Kumpikin joukkueista on yhä kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa.

Ottelutilastot

 
3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

Näytä lisää vastaavia