Kouvot murtamaan Pyrinnön paikkaa

16.4.2009 Runkosarjan kakkosen ja seiskan kohtaaminen puolivälierissä ei ole läheskään aina ennakolta niin kiehtova taistelu kuin Kouvojen ja Tampereen Pyrinnön lauantaina Kouvolassa alkava vääntö Korisliigan pudotuspeleissä.

Kouvolalaisten kausi on ollut tasaisen varmaa etenemistä. Kotonaan joukkue hävisi runkosarjassa vain kolmesti. Piikkipaikka ratkesi kahteen tappioon Katajalle, mutta sen lisäksi Kouvolasta pisteet haki vain - Pyrintö!

 

Tamperelaiset päättivät runkosarjan 12 voiton putkeen. Listassa on vähän sattumaa. Kyseessä on sama aika, jonka kolminkertainen korikuningas Damon Williams ehti joukkueessa pelata Kotkasta palattuaan.

 

Williamsin (201 senttiä) myötä tamperelaisten korin alle löytyy kolmikkoon Olli Ahvenniemi (207) ja Antti Nikkilä (210), joiden myötä puolustuksen tilkitsee 206 sentin keskimittainen kolmio. Pyrintö onkin pelannut tylysti täyttä 40 minuutin paikkapuolustusta.

 

- Varaudumme toki kaikkeen, mutta eniten ajatuksia on uhrattu Pyrinnön paikkaan. Pituus on yksi Pyrinnön aseista, kun Chris Hester (192) ja Kenneth Lowe (192) ovat kolmikon edessäkin pitkiä. Paikkaa pelaamalla liike on sen verran vähäistä, että sama viisikko voi pelata pitkään, kommentoi Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

 

- Pitää kuitenkin muistaa, että Pyrintö on yksi sarjan parhaista nopean hyökkäyksen joukkueista, Toijala korostaa.

 

Kouvoilla kuvioiden pitäisi ainakin olla hyvin muistissa. Joukkueessa esiintyi 44 runkosarjaottelun aikana vain 12 pelaaja, joista Ronny LeMelle vaihtui vuodenvaihteessa Matthew Williamsiin ja Jukka Kataja oli nilkan nivelsiteiden katkeamisen myötä sivussa suurimman osan talvesta. Kataja palasi parketille viimeistä edellisellä kierroksella.

 

- Terveystilanteestamme en kommentoi mitään, Toijala kuittaa.

 

Pyrinnössä Kouvot tunnetaan hyvin, sillä ensimmäistä pääsarjakauttaan valmentava Pieti Poikola, 31, pelasi juniorivuotensa Kouvoissa. Jonkun kesän Poikola otti Kouvojen kesäharjoituksissa oppia takamies Toijalan, 36, otteista.

 

- Kouvojen peli perustuu kaukoheittojen onnistumiseen, kun me taas haluamme pelata pallon sisään. Ennen ottelusarjaa pitää kuitenkin muistuttaa, että syksyllä tavoitteenamme oli säilyttää sarjapaikka suoraan ja Kouvojen tavoitteena mestaruus, Poikola muistuttaa.

 

- Kouvojen etuna on sarjan paras vaihtopenkki, Poikola sanoo.

 

Kouvoissa jokainen ryhmään kuuluva on saanut vastuuta, kun vähiten pelannut Tero Laitinenkin on viihtynyt parketilla keskimäärin liki 12 minuuttia peliä kohti. Vain Williamsin peliajan keskiarvo ylittää 30 minuuttia.

 

Varmin voittaja Kouvojen ja Pyrinnön ottelusarjassa on Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue. Toijala on ikäluokan pää- ja Poikola apuvalmentaja.

 

- Siksi ehdotinkin "Toikalle" meidän välistä puolivälierää jo kolme viikkoa sitten. Vastausta ei silloin kuulunut, Poikola naurahtaa.

 

Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla. Muut puolivälierien ottelusarjat ovat Lahti-Korihait, Honka-KTP ja Kataja-ToPo.

 

Kokoonpanot ja tilastot 

Runkosarjakohtaamiset

Lue myös seuraavat artikkelit

 

 • Korisliigan puolivälierien otteluohjelma
 • KTP:n Roope Mäkelä haastaa opettajansa
 • Puolivälierä hiljentää Toiviaisen ja Lehtosen puhelut
 • Korisliigan katsojakeskiarvo nousi
 • Jeremiah Woodin korikuninkuus tiukassa
 • Katajan Larry Blair IS-tähtikisan voittoon
 • Korisliigan puolivälieräparit selvillä
 • Hongalle Korisliigan kolmossija

   

  Koris.net esittelee kunkin puolivälieräparin omalla jutullaan. Seuraava ennakko julkaistaan perjantaina. • Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
   
  19.3.2020 18:32 Korisliiga

  Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

  Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

  19.3.2020 12:39 Susijengi

  Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

  Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

  13.3.2020 17:30 Korisliiga

  Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

  Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

  12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

  Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

  Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

  11.3.2020 20:57 Korisliiga

  Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

  Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

  11.3.2020 13:50 Pelaajat

  Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

  Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

  10.3.2020 21:00 Korisliiga

  Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

  Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

  9.3.2020 10:15 Korisliiga

  Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

  Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

  7.3.2020 22:18 Korisliiga

  Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

  Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

  6.3.2020 20:20 Korisliiga

  Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

  Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

  4.3.2020 21:21 Korisliiga

  Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

  Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

  4.3.2020 10:29 Korisliiga

  Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

  Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

  2.3.2020 21:38 Korisliiga

  Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

  Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

  2.3.2020 09:20 Korisliiga

  Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

  Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

  1.3.2020 00:08 Korisliiga

  Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

  Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

  28.2.2020 21:59 Korisliiga

  Kobrilta viikon yllätys – KTP kaatui kotonaan

  Kobrat selvisi vierasvoittoon tiukan kamppailun päätteeksi. KTP kaatui 88–94.

  26.2.2020 21:39 Korisliiga

  Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

  Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

  18.2.2020 10:59 Korisliiga

  Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

  Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

  17.2.2020 10:42 Susijengi

  Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

  Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

  12.2.2020 21:28 Korisliiga

  Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

  Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

  Näytä lisää vastaavia