Kouvot pelastautui täpärästi viime hetkellä – Korisliigassa vierasjoukkueiden ilta

30.10.2021 19:04 Kolmen ottelun kierroksella miesten Korisliigassa voittajiksi selvisivät Kouvot, Kobrat ja Lahti Basketball.

Hannes Pöllä tykitti 14 pistettä Kouvojen täpärässä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait kävi jo millien päässä tappioputkensa katkaisemisesta, mutta Kouvot nousi takaa-ajoasemasta ja vei pisteet mukanaan. Uudessakaupungissa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen niukkaan 76–78-tappioon.

Voittajajoukkueen pistetykki ottelussa oli Isiah Osborne, joka pudotteli 21 pistettä ja kahmi viisi levypalloa. Kovia otteitaan esitteli myös kotimainen korinalusjyrä Hannes Pöllä, jolle merkittiin 14 pistettä. Pelinjohtaja ja kapteeni Tuomas Hirvonen tuli peliin poikkeuksellisesti penkiltä ja sai aikaan seitsemän pistettä.

– Pallo olisi voinut pomppia ihan kummalle vain. Täältä Uudestakaupungista ei ole ikinä helppo taistella voittoa. Itselläni menivät heitot ohi, mutta pystyin muilla tavoin auttamaan joukkuetta. Puolustusta haluaisin yhä parantaa, totesi Hirvonen Ruudun haastattelussa.

Korihaiden kovin korintekijä ottelussa oli Unique Mclean, jolle merkittiin 19.

Ottelutilastot

Vierasjoukkueiden ilta

Vieraat veivät pisteet mukanaan myös illan kahdessa muussa ottelussa. Bisons Loimaan ja Kobrien kohtaamisessa kotijoukkue Bisons kärsi tappion luvuin 64–72.

Kobrien ehdoton pistekuningas parketilla oli tavanomaiseen tapaan Christian Lutete IV, joka keräili 24 pistettä ja viisi levypalloa. Täysin varjoon ei silti jäänyt joukkuetoveri Andre Wesson Jr:kaan, joka osui 18 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.

Bisonsin puolella leijonanosan hyökkäyspään ratkaisuista otti Zach Thomas, jolle merkittiin 21 pistettä ja erittäin vakuuttavat 14 levypalloa.

Ottelutilastot

Ryöstöretkellä kävi myös vajaamiehinen Lahti Basketball. Tampereen Pyrintö taipui kotonaan luvuin 90–100.

Voiton pääarkkitehtina nähtiin kaudella erinomaisesti pelannut Ricky Waxlax, joka keräsi nimiinsä tällä kertaa 26 pistettä ja osui kaaren takaa viisi kertaa seitsemästä. Yhtä lailla loistavaa työtä nähtiin myös Arttu Saarijärveltä ja Erik Sajantilalta. Saarijärvi keräsi 23 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä, kun taas Sajantila hoiteli 19 pistettä ja vastaavat kuusi syöttöä.

Pyrinnön puolella kampoihin laittoivat erityisesti Shaquille Keith ja Topias Palmi. Keithille merkittiin 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Palmi nappasi tililleen 21 pistettä.

– Lahti pelasi aika monta pykälää kovempaa kuin me. Eiliset reenit eivät olleet niin hyvät kuin mitä olisi toivonut, ja niiden vaikutus näkyi tänään. Lahti sai meidät pelaamaan epämukavuusalueella koko ajan, totesi Palmi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

Näytä lisää vastaavia