Kouvot taisteli puolustusvoiton – Karhulle kauden kymmenes voitto

9.12.2017 Korisliigan lauantaikierroksella kamppailtiin kolme ottelua. Kouvolan Kouvot piti pintansa kotiluolassaan BC Nokiaa vastaan lukemin 83–79. Kauhajoen Karhu Basket päihitti niin ikään kotona Katajan jättinumeroin 105–73 ja Espoo United kellisti Lapuan Kobrat niin ikään isoin luvuin 105–86.

Kouvojen Ville Kaunisto pussitti lauantaina 25 pistettä ja lisäsi tupla-tuplaan 13 levypalloa. Kuva: Matti Koskinen

Marcus Allen oli lauantaina vireessä 32 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot puolusti kauden 11. voittonsa kuluvan kauden Korisliigassa kun kouvolalaisryhmä päihitti BC Nokian kotiparketilla luvuin 83–79 (48–48). Tasaisesti sujunut ottelu ratkaistiin vasta kalkkiviivoilla kun Kouvot onnistui pitämään näätäpaidat pisteittä viimeisillä sekunneilla.

 

Ottelu alkoi vieraiden rynnistyksellä. Nokia pussitti tasaisesti hyppyheittoja, eikä Kouvot saanut hyökkäyspeliään vielä alkumetreillä kuntoon. Kolmannella jaksolla Kouvot alkoi näytellä isännän elkeitä. Hyvin upotetut vapaaheitot pitivät joukkuetta pinnalla ja päätösjakso mentiin trillerikäyntiä kunnes Wayne Bernard ratkaisi lopputuloksen vapaaheitoillaan.

 

Kouvojen tehopelaaja oli lauantaina Ville Kaunisto (25/13/2). Myös Wayne Bernard (22/3/2) pelasi pirteää heittopeliä Kouvojen kotimaisen rosterin yskähdellessä. BC Nokian Dragan Labovic (26/8/5) oli lähes pitelemätön korin alla.

Kouvojen Jamie Skeen (16/5/1) piti pelin intensiteettiä korkealaatuisena.
– Tämä oli korkean intensiteetin peli. Vastustaja pelasi hyvin, kuten mekin. Missasimme kuitenkin paljon vapaita heittoja. Olimme onnekkaampia lopussa ja voitimme pelin. Alussa tuntui, että Nokia ei heitä mitään ohi.
Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen näki että konseptin viilaaminen aiheutti joukkueelle vaikeuksia.
– Meidän nykyinen konsepti on sellainen, että joskus on vaikeaa tehdä stoppeja ja meidän pitää vaan tehdä pisteitä tiettyjä joukkueita vastaan. Tänään yritimme muuttaa vähän meidän konseptia. Viilasimme nelospaikan palloskriinipuolustusta ja menimme aivan sekaisin. Emme osanneet myöskään puolustaa enää vitospaikan pelajaa ja tämän lisäksi Nokia laittoi vielä kolmoset sisään 5/5. Ensimmäisen kympillä koutsasin pelaajia ja kolmella viimeisellä kympillä koutsasin ihmisiä. Meidän joukkue pelaa hyvin, kun heitä ei häiritse liikaa ottelun aikana.

 

Ottelutilastot: Kouvot–BC Nokia 

 

Karhu Basket väkevä kotihallissa

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina todella tasokkaan ottelun kotihallissaan ottelussa Kataja Basketia vastaan. Karhu piti sarjapisteet kotonaan isoilla voittolukemilla 105–73 (54–26). Voitto oli Karhulle kauden kymmenes.

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina väkeävää sankaripalloa. Joukkue piti toisella neljänneksellä Kataja Basketin yhdeksässä pisteessä eikä takkuillut hyökkäyspelissään millään jaksolla. Tauon jälkeen Kataja heräsi taisteluun, mutta Karhun hyvän kotivireen ansiosta takaa-ajo ei onnistunut.

 

Karhun Marcus Allen urakoi lauantaina 32 pistettä ja 7 levypalloa. Rene Rougeau säesti peliä 20 pisteellä ja 9 levypallolla. Lisäksi mies jakoi 8 syöttöä. Myös Stephen Maxwellin (21/7) pelivire oli korkealla. Kataja Basketin riveistä Emil Djeen (13/8) ja Wesley Saunders (13/7/2) hyökkäsivät ärhäkästi.

Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies näki, että temmon lisääminen peliin onnistui lauantaina.
– Halusimme tänään lisätä pelaamiseen tempoa, sillä olemme ehkä olleet hieman hitaita Manganon saapumisen jälkeen. Ja mielestäni siinä onnistuimmekin. Ennen peliä kuulimme, että Pitts sekä Seppälä ovat poissa, joten päätimme keskittyä vain omaan pelaamiseen. Koska Katajalla oli sivussa miehiä ja heillä oli alla raskasta matkustelua, niin tämä peli ei kerro mitään joukkueiden voimasuhteista. Olen tyytyväinen voittoon, meidän nopeampaan pelitempoon ja siihen, että syötöillä maltoimme hakea hyvät tekopaikat.

 

Ottelutilastot: Karhu Basket–Kataja

 

Espoo Unitedilla vahva koti-ilta

 

Sarjanousija Espoo United iski täsmälleen samat pistelukemat kuin Karhu Basket voittamalla lauantaina Lapuan Kobrat numeroin 105–86 (42–39). United nousi kotivoiton myötä yhdeksän voiton klubiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Kobrille tappio oli kauden 11.


Todella tasaisen avauspuolikkaan jälkeen, United otti ohjat Tapiolan urheiluhallissa. Omar Calhoun ja Okko Järvi aloittivat tasaisen pistetykityksen, Kobrien heittovireen ailahdellessa. Päätösjaksolla Jervon Pressleyn donkit ja Ville Wuorenjuuren kolmosvire oli myrkkyä vastustajan takaa-ajopyrkimyksille.

 

Espoo Unitedin Omar Calhounin (24/8/2), Jervon Pressley (22/17/1) sekä Jouko Järvisen (17/4/4) vahva heittopäivä toimivat voiton avaimina. Kobrien riveistä onnistujiin lukeutuivat 33 pistettä ja 6 levypalloa tilastoinut Christopher Ortiz sekä Stephen Croone (21/7/3/3 riistoa).

Espoo Unitedin valmentaja Ville Neva oli tyytyväinen joukkueen esitykseen menetystilastosta huolimatta.

– Jos pystytään 27 menetyksestä huolimatta tekemään 105 pistettä ja voittamaan ottelu, kertoo se siitä että meidän hyökkäyksen tehokkuus on puolustusta edellä. Puolustusmielisyys on siis meille edelleen tärkeä keskittymisen kohde. Kaikki kunnia Kobrien hyvälle prässille, se tuotti meille haasteita kuten tilastosta voi nähdä.

 

Ottelutilastot: Espoo UTD–Kobrat 
 
23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia