Kouvot vakuuttavaan vierasvoittoon Loimaalla

4.3.2016 Kouvolan Kouvot onnistui perjantaina katkaisemaan yhdeksän ottelun mittaisen vierasotteluiden tappioputkensa ottelussa Loimaan Bisonsia vastaan. Kamppailua avausjaksosta asti hallussaan pitänyt Kouvot karkasi nopeasti kaksinumeroiseen johtoasemaan, eikä päästänyt kotijoukkuetta enää voittotaisteluun mukaan karaten lopulta vakuuttavaan 102-63 (59-39) –vierasvoittoon.

D.J. Richardson oli Kouvojen pisteykkönen, kun joukkue haki arvokkaat sarjapisteet Loimaalta. Kuva: Kai Kilappa

Kouvolan Kouvot oli ennen perjantai-iltaa hävinnyt yhdeksän perättäistä vierasotteluaan, mutta joukkueen 12/3 –kotisaldo oli pitänyt joukkueen sarjataulukossa neljännellä sijalla, voiton perjantaista vastustajaansa, Bisonsia perässä. Perjantain kamppailu oli kuitenkin Kouvojen vierasotteluiden tappioputkeen nähden kuin peilikuva.

Kouvot ottivat ottelun haltuunsa jo ottelun avausminuuttien aikana. Ottelun kolmannelta peliminuutilta alkanut Kouvojen 19-2 pisteputki vei vierailijat 25-9 –johtoasemaan, eivätkä isännät onnistuneet kuromaan eroa enää yksinumeroisiin lukemiin avauspuolikkaan aikana.

Kouvojen vahva, pelinopeutta ja –rohkeutta uhkuva pelaaminen jatkui entisellään myös puoliajan ison tauon jälkeen. Kolmannelle neljännekselle Kouvot tulivat vesitiiviin ja ympäri parkettia lentävän puolustuksensa siivittämänä niin vakuuttavin ottein, että ajoittain tuntui kuin Kouvot olisi ollut Loimaalla tutuksi tullut VTB-Liigan kova, kansainvälinen vastustaja. Jakson ensimmäiset viisi ja puoli minuuttia kirjattiin Kouvoille 16-0, eikä ottelun voittajasta ollut enää tämän jälkeen epäselvyyttä.

Ottelun kaikki jaksot nimiinsä vienyt Kouvot laski puolustuspelaamisensa intensiteettiä pykälän verran päätösneljänneksellä, mutta perjantai-illan kamppailusta päällimmäisenä mieleen jäi silti Kouvojen vastaansanomattoman vakuuttava peliesitys molemmissa päissä parkettia.

- Oli hyvä peli. Siinä ei oikeastaan ollut mitään ihmeellisiä erikoisuuksia. Puolustustapa oli myrkkyä, koska Bisonsilla ei ole ollut aikaa valmistautua, pyöritteli Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

- Meillä on solid viiden 1-2-3 -paikan pelaajan rotaatio ja voidaan pitää peliajat alle 25 minuutissa. Siten tulemme pelaamaan myös jatkossa.

Voiton turvin Kouvot nousi sarjataulukossa Bisonsin edelle, sijalle 3. Joukkueilla on saman verran voittoja, mutta Kouvot ovat keskinäisten otteluiden ansiosta Bisonsia edellä.

Kouvojen parhaimmistoon perjantain voitto-ottelussa lukeutuivat 25 pistettä pussittanut D.J. Richardson, tupla-tuplan operoinut Ville Kaunisto (12/11/5 syöttöä) sekä levypallon tupla-tuplista jääneet Alexander Madsen (17/9/3 riistoa) ja Thomas Gipson III (16/9).

Bisonsin valopilkkuihin vaikeassa ottelussa kuuluivat 20 pistettä heittänyt takamies P.J. Hill ja 12 pistettä pussittanut Tuukka Kotti.

Ottelutilastot: Bisons - Kouvot

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.