Kouvottaret aloitti vahvasti ja kaatoi HBA:n kauden avauksessa

26.9.2019 22:19 Tänään käynnistyneessä naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu, kun HBA kohtasi Kouvottaret. Vierasjoukkue haki sarjakauden avauspisteet 88-52-voitolla.

Claire Lamunu onnistui viime kaudella 37 ottelussa tilastoimaan tupla-tuplan peräti 28 kertaa - sama meno jatkui tämän kauden avauksessa, kun hän tilastoi 13 pistettä ja 13 levypalloa. Kuva: Ville Vuorinen

Valmentajien ennakkoveikkailuissa korkealle povattu Kouvottaret sai pidettyä viime vuotiset avainpelaajat joukkueessaan. Tästä oli viitteitä sarjakauden avausottelussa, kun Kouvottaret kellisti HBA:n selvänumeroisesti.

HBA:n riveissä nähtiin useita naisten Korisliiga-debytantteja.

- Totta kai ennen peliä jännitti hieman, mutta se unohtui pelin aikana ja ensimmäisestä Korisliigan ottelusta jäi ihan hyvät fiilikset. Fyysisyys oli tietenkin aivan erilaista, kun mihin on juniorien sarjoissa tottunut, 19 minuutissa kolme pistettä heittänyt Taika Uusimäki avasi ottelun jälkeen.

Viime vuonna välieriin selviytyneet kouvolalaiset eivät antaneet tänään Mäkelänrinteessä mahdollisuutta kotijoukkueelle. Kouvottaret teki selvän eron kotijoukkueeseen avauspuolikkaalla, jonka se vei nimiinsä 48-19. 

- 5 vs. 5 -pelaaminen oli tänään laadukasta, vaikka välillä käytimme turhaan liikaa kuljetuksia. Kun saimme intensiteetin pysymään korkealla ja hallitsimme levypalloja, peli ratkesi selvästi meille. Vielä on tekemistä puolustusasioissa muun muassa 1 vs. 1 -tilanteissa, mutta kausi on vasta alussa, kommentoi Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen.

- Oli tietenkin kiva voittaa ensimmäinen liigapeli, mutta on vielä paljon asioita, joiden kanssa pitää tehdä töitä jatkoa varten. Tänään tuli onnistumisia koko joukkueelle ja se on hyvä asia, Camille Zimmerman kommentoi.

Kouvottarien parhaimmistoa oli joukkueen ulkomaalaiskolmikko: Ameryst Alston heitti 22 pistettä, Zimmerman teki 17 pistettä, haki 15 levypalloa ja syötti kuudesti. Claire Lamunu viimeisteli myöskin tupla-tuplan 13 pisteellä ja 13 levypallolla.

HBA:n pisteykkönen oli 22 pistettä, 10 levypalloa hakenut ja viidesti torjunut Awak Kuier.

Ottelutilastot >

 
29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia