Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

Kouvottarien Rashida Timbilla oli pelipäällä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi kentille voitolla

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa viimeisellä sijalla olevan Tampereen Pyrinnön. Kouvolalaisryhmä oli ottelussa vahvempi ja vei pisteet 79-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvemmin. Joukkueen hyökkäyspeli oli kunnossa avauspuolikkaalla. Pyrintö johtikin ottelua puolivälissä 45-39.

Kotijoukkue sai erityisesti puolustuspelaamiseen ryhdikkyyttä tauon aikana. Pukuhuoneesta tuli sisuuntunut ryhmä. Se vei jakson 17-9 ja päätösjaksolle lähdettiin Kouvottarien kahden pisteen johdossa.

Päätösjaksolla kotijoukkue piti huolen siitä, että sarjapisteet jäivät Kouvolaan. Voitto kirjattiin lopulta pistein 79-69.

Sarah Toeaina kirjautti tupla-tuplan 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Myös Rashida Timbilla oli iskussa. Hän teki 21 pistettä, keräsi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 27 pistettä ja osui viisi kertaa kolmen pisteen viivan takaa.

Ottelutilasto

ToPo jälleen HBA:ta parempi

ToPo ja HBA kohtasivat Munkkiniemessä toisen kerran lyhyen ajan sisään. Kotijoukkue oli Suomen Cupin välierän tapaan jälleen vahvempi ja vei sarjapisteet 85-69.

Vieraat aloittivat ottelun ryminällä. Avausjakso merkittiin Märskylle 28-12.

Toiselle jaksolle joukkueiden roolit vaihtuivat. ToPo sai puolustuksensa toimimaan ja se kiri jakson aikana vieraiden ohi. Puoliajalla kotijoukkue johti neljällä pisteellä.

Torpan pojat kasvatti johtoaan toisella puoliajalla. Joukkue oli parempi molemmilla jaksoilla ja nappasi sarjapisteet 85-69.

- Alku oli hirveä meidän osalta, johon syynä varmasti olivat tietty väsymys sekä HBA:n kova intensiteetti. Pääsimme heikosta alusta yli ja kyllä tämä voitto kertoo meidän luonteen lujuudesta. Ymmärsimme, että vaikka otimme 16 pistettä takkiin 1. neljänneksellä, se ei ole maailmanloppu, vaan siinä on vielä 30 minuuttia aikaa parantaa ja olla parempi. Tänään siinä onnistuttiin ja tulos on tärkeä ajatellen jatkoa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Taru Tuukkanen kasasi tupla-tuplan 25 pisteellä ja 11 levypallolla. Erika Davenport teki 16 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Saana Kujala teki Märskylle 14 pistettä.

- Onnittelut ToPolle voitosta. Aloitimme tänään todella hyvin, mutta ToPo vaihtoi paikkaan ja sen murtaminen oli meille hankalaa. Passivoiduimme myös puolustuspäässä merkittävästi. Me olemme yksi sarjan parhaista transition-joukkueista, ToPo on sarjan paras puolen kentän joukkue ja he veivät pelin tänään sinne puoleen kenttään ja siinä ToPo on tosiaan todella hyvä. Meidän pitäisi päästä pelaamaan enemmän koko kentällä, HBA:n valmentaja Janne Hänninen harmitteli.

Ottelutilasto

 
15.3.2023 21:01 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT taistelevat sarjan voitosta lauantaina

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua viimeistä edeltävänä pelipäivänä. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät PeKa sekä EBT. Alemmassa jatkosarjassa pistetilejään kartuttivat ToPo ja ViVe.

11.3.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto sarjakärjestä – FoA otti tärkeän voiton Pyrinnöstä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin Hongalle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa ToPo kartutti pistetiliään.

8.3.2023 20:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut pesi kasvojaan

Viikonloppuna kotitappion Pyrinnölle kärsinyt PeKa sai revanssin tamperelaisista vieraskentällä. Ottelu päättyi Peli-Karhujen voittoon 85-63.

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliiga

EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

17.2.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Vimpeli kasvatti eroaan Kouvottariin

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli kartutti pistetiliään Kouvottarien kustannuksella.

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga

PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

4.2.2023 19:21 Naisten Korisliiga

EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

Näytä lisää vastaavia