Kouvottaret solmi uusia pelaajasopimuksia

17.6.2017 Toiseen naisten Korisliigakauteensa valmistautuva Kouvottaret kiinnitti kuluvalla viikolla riveihinsä kolme uutta pelaajaa. Kouvottarien kontiopaitaan tulevat vuoden mittaisella sopimuksella pukeutumaan Ulriikka Latvala, Veera Välimaa ja Iida Ahvenainen.

Ulriikka Latvala siirtyy Kouvottariin kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta. Kuva: Francois Perthuis

20-vuotiaalla Iida Ahvenaisella on kokemusta naisten Korisliigaparkettien lisäksi mm. Yhdysvaltojen yliopistokentiltä (NCAA). Kuva: Ville Vuorinen22-vuotias Ulriikka Latvala siirtyy Kouvottariin kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta. 173-senttinen takamies on pelannut urallaan yhteensä 127 pääsarjaottelua minkä lisäksi hänellä on vyöllään 50 ottelua naisten 1-divisioonassa. Pääsarjaa Latvala on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi kahden kauden verran Äänekosken Huimassa. Viiden pääsarjakautensa aikana Latvala on heittänyt keskimäärin 6.1 pistettä ja napannut 2.8 levypalloa. Aikuisten sarjoista Latvalalla on palkintokaapissaan Cup-hopeaa (Huima 2012–2013) ja nuorten sarjoista SM-pronssia (Vimpelin Veto 2011–2012). Nuorten maaotteluita Latvalalla on takanaan yhteensä 26.

Kotiseudultaan Pohjanmaalta tavoitettu Ulriikka Latvala odottaa innolla tulevaa kautta.

– Minulla on nyt todella hyvä fiilis ja innostus lähteä kehittämään itseäni ja taistelemaan Playoff-paikasta sekä mitaleista uuteen joukkueeseen, josta löytyy muutama tuttu.

– Kouvola on tietysti kaukana kotoa, mutta uskon, että tulen viihtymään hyvin. Minun koko elämäni mittainen koristaival Vimpelissä päättyy, mikä on toisaalta haikeaa, mutta toisaalta on hienoa päästä näkemään muiden seurojen toimintaa ja kuinka itse pääsee kehittymään taas eri tavalla uudessa valmennuksessa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näkee Ulriikka Latvalan vahvuudet heittäjänä.

– Urheilullisena pelaajana hän sopii hyvin nopeaan hyökkäykseemme sekä aktiiviseen puolustuspeliimme, Hartonen kommentoi Kouvottarien tiedotteessa.


21-vuotias Veera Välimaa siirtyy Kouvolaan Pirkanmaalta, jossa hän on vuosien saatossa edustanut aikuisten sarjoissa niin BC Nokiaa kuin Tampereen Pyrintöäkin. Raholan Pyrkivän kasvatilla on takataskussaan 25 ottelua Korisliigaa (Pyrintö 2014–2015) ja 93 ottelua naisten 1 divisioonaa yhteensä viiden kauden ajalta. Viime kaudella 1 divisioonassa BC Nokiaa edustanut 182-senttinen laituri kirjautti 20 ottelussa keskimääräiset tehot 11.6 / 4.6 / 1.8 / 2.0 riistoa vajaan 25 minuutin peliajalla. Välimaa on pelannut yhteensä 47 nuorten maaottelua.

Kouvolaan jo muuttanut Veera Välimaa odottaa Kouvojen kotihallin tunnelmaa.

– On hienoa palata Korisliigaan hyvin menneen viime kauden jälkeen. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat totta kai auttaa kaikin mahdollisin tavoin joukkuetta ja mennä henkilökohtaisesti seuraava askel pelaajana eteenpäin.


20-vuotias Iida Ahvenainen palasi kesken viime kauden Yhdysvalloista (1,5 kautta Ionan yliopistossa) takaisin kotimaahansa ja pelasi joulutauon jälkeen Korisliigaa Peli-Karhuissa. 177-senttinen KTP:n kasvatti on pelannut PeKa:ssa yhteensä kolme kautta Korisliigaa (34 ottelua) keskimäärin vajaan kahdeksan minuutin peliajalla. Ahvenainen on hopeamitalisti PeKa:n paidassa kaudelta 2013–2014. Takamiehen tontilla viihtyvä Ahvenainen pelasi kaudella 2014–2015 PeKa:ssa 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa hurjilla 20.3 / 6.8 / 2.1 / 3.3 riistoa -tehoilla.

Ahvenainen on harjoitellut Kouvolassa jo useaan otteeseen.

– Tunnelmat ovat tosi hyvät ja odotan tulevaa kautta jo kovasti. Tavoitteena on tietysti pyrkiä kehittymään pelaajana niin paljon kuin mahdollista ja auttaa samalla joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn.


Kouvottarilla on Latvalan, Välimaan ja Ahvenaisen lisäksi pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Kaisa Lindin, Ulriikka Nuolikosken, Roosa Frimodigin, Elina Mikkolan, Jasmine Joynerin ja Alexis Gassionin kanssa.

 
7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

Näytä lisää vastaavia