Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Re'Shawna Stone onnistui Peli-Karhuja vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret kesti Peli-Karhujen loppukirin

Runkosarjan viimeinen Kymenlaakson derby pelattiin Kouvolassa. Kouvottaret vei sen nimiinsä jännittävien vaiheiden jälkeen 97-95.

Ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään isoa eroa. Emännät olivat puoliajalla kolmen pisteen johdossa.

Kouvottarien parhaat hetket osuivat kolmannelle jaksolle, kun joukkue upotti heittojaan kovalla prosentilla. Kotijohto kasvoi 16 pisteeseen.

PeKa ei kuitenkaan luovuttanut vaan nosi viimeisellä kympillä aina kahden pisteen päähän. Kouvottarien johto kesti kuitenkin loppuun asti.

-  Tulimme tänään peliin altavastaajina. Halusimme pelata kovaa ja tehdä pelistä kilpailullisen. Toisella puoliajalla PeKa pelasi paikkaa ja onnistuimme juoksemaan heitä vastaan. Joukkuekaverini pelasivat minulle palloa tänään hyviin paikkoihin, emäntien Re’Shawna Stone

Doniyah Cliney teki ottelussa tupla-tuplan 24 pisteellä ja 12 levypallolla. Stone pelasi vahvasti. Hänelle kirjattiin 25 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Vieraista Randi Brown pussitti hurjat 40 pistettä.

Voitolla Kouvottaret nousi sarjassa viidenneksi. PeKa on varmistanut toisen sijan. Molemmilla joukkueilla on yksi ottelu pelaamatta.

Ottelutilasto

ToPo voittoon Pyrinnön vieraana

Torpan Pojat nappasi illan ottelussa voiton Pyrinnön kustannuksella. Voitto kirjattiin helsinkiläisille 97-58.

Vierasjoukkueen alku otteluun oli vahva ja joukkue nappasi johdon hyökkäyspelinsä turvin. Vaikka Pyrintö paransikin ennen puoliaikaa, oli vieraiden taukojohto 14 pistettä.

Helsinkiläiset ratkaisivat ottelun kolmannella jaksolla. Se kirjattiin vieraille 25-9 ja joukkue meni menojaan.

- Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme heti alusta alkaen. Olimme aggressiivisia puolustuksessa ja haimme hyökkäyksessä koreja oman konseptimme kautta, Magdalene Agyei kertasi.

Ilmar’I Thomas oli hurjassa vedossa. Hänelle kirjattiin 38 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Carmen Tyson-Thomas 22/10 säesti tupla-tuplalla. E’Lease Stafford teki Pyrinnölle 15 pistettä.

ToPo on varmistanut runkosarjan voiton jo aikaa sitten. Myös Pyrintö pääsee pudotuspeleihin kotiedun turvin.

Ottelutilasto

Vahva toinen jakso pohjusti Hongan voiton

Tapiolan Honka matkasi vieraspeliin Vimpeliin. Kolme edellistä peliään hävinnyt Honka nappasi maaliskuun ensimmäisen voittonsa 72-61.

Kotijoukkue otti alussa johdon itselleen. Hongan vastaus tähän oli kuitenkin vahva. Joukkue oli toisella jaksolla parempi niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja vei jakson nimiinsä selvästi. Puoliajalla vieraiden johto oli 17 pistettä.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui, mutta ero joukkueiden välillä säilyi. Vaikka ViVe paransikin päätöskympille ja vei sen nimiinsä, matkasivat sarjapisteet tällä kertaa Espooseen.

- Olen todella ylpeä meidän joukkueesta. Voitimme ViVe:n ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Pelasimme ilman Tayanna Jonesia tähän peliin. Tiesimme, että joudumme taistelemaan tosi kovaa pidempää joukkuetta vastaan. Se, että voitimme levypallot oli tosi hyvä suoritus meiltä. Lopussa saimme pidettyä pään kylmänä, Petra Noponen kommentoi.

Cierra Walker urakoi ottelussa lähes täydet 40 minuuttia ja upotti 24 pistettä. Noponen 15/8/6 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös mukavasti. Emännistä Silja Viita pussitti 13 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa

Honka on sarjassa kolmannella sijalla ja on varmistanut kotietunsa pudotuspeleihin. ViVe löytyy sijalta seitsemän.

Ottelutilasto

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia