KTP ja Karhu ratkaisevat Korisliigan runkosarjavoiton

11.4.2015 Korisliigan runkosarja huipentuu ensi keskiviikkona Kotkassa, jossa KTP ja Kauhajoen Karhu ratkaisevat keskinäisessä pelissään runkosarjan voiton. Lauantain pelit eivät tuoneet ratkaisua kärkipaikan suhteen, kun Karhu voitti kotonaan Namika Lahden 85-59 (44-35) ja KTP haki Helsingistä voiton Seagullsista 87-81 (48-40).

Gregory Mangano ja Karhu nappasivat kotivoiton Namika Lahdesta.

Brandon Jefferson ja KTP taas voittivat vieraissa Seagullsin.

Teemu Rannikko taas heitti Katajalle 25 pistettä Korikobrat-voitossa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


KTP johtaa sarjaa yhden voiton erolla, mutta Karhu voi keskiviikkona nousta tasoihin ja mennä keskinäisten pelien voitoilla ohi.
 

Kauhajoella läpi ottelun johtaneesta Karhusta Jermont Horton heitti kauden ennätyspisteensä 31 ja Gregory Mangano 17. Karhulta puuttui taas Antti Kanervo, mutta Devonne Giles palasi kuukauden tauolta. Namikasta pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin vain Ryan Wright 21:llä.
 

- Ensimmäinen vartti oli meille helppo, mutta ei enää seuraava vartti. Pelin tärkeys näkyi varsinkin viimeisellä neljänneksellä. Veimme sen 27-9 ja säilytimme mahdollisuutemme runkosarjan voittoon, totesi Karhun valmentaja Sami Toiviainen.

 KTP:lle voitto Kisahallista
 

Helsingissä KTP johti Seagullsia vastaan pitkään, mutta torkahti kolmannen jakson lopulla sen verran, että isännät pitivät johtoa päätösjakson alkuminuuteille asti.
 

Brandon Jefferson pussitti KTP:lle 26 pistettä ja Kenneth Simms 20. Myös Seagullsin tehomies Melsahn Basabe teki 20 ja Justin Stommes 17 pistettä.

 

 

Kataja korkeintaan kakkonen

 

Joensuun Kataja haki Lapualta Korikobrista voiton 92-80 (52-36).
 

Katajallakin oli lauantaihin asti pieni mahdollisuus runkosarjan voittoon, mutta KTP:n ja Karhun voittojen myötä se voi päästää enää korkeintaan kakkoseksi.
 

Kataja hallitsi peliä, mutta Korikobrat kärkkyi neljä minuuttia ennen loppua kahden pisteen päässä. Kataja vei tuon jälkeen loppuhetket 10-0.
 

Teemu Rannikko heitti Katajalle jo ensimmäisellä puoliskolla kuusi kolmosta ja teki yhteensä 25 pistettä. Takamiespari Robert Arnold pisti lopulta vielä paremmaksi 30 pisteellä. Isännistä Chris Braswell päätyi 25:een ja Austen Rowland 20 pisteeseen.

 Honka päätti kautensa voittoon
 

Kouvot menetti mahdollisuutensa runkosarjan nelossijaan ja kotietuun, kun Tapiolan Honka päätti kautensa 78-74 (31-33) -voitolla. Tuo oli liigan jumboksi jääneen Hongan ensimmäinen kotivoitto kolmeen kuukauteen.
 

Ronnie Clark heitti Hongalle 24 pistettä ja Ike Udanoh 21. Kouvoista Andre Williamson nosti 17 ja Ilari Seppälä 12 pistettä.

 

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

13.1.2024 19:50 Korisliiga

Korihait kotivoittoon – ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva KTP jäi pisteittä

Korihait ja KTP kohtasivat Uudessakaupungissa, ja isännät olivat vahvempia.

12.1.2024 20:44 Korisliiga

Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

10.1.2024 20:38 Korisliiga

Lahti sai kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – sarjakärki Seagulls kesytti Vilppaan

Miesten Korisliigan sarjapisteet kirjattiin Helsinki Seagullsille ja Lahti Basketballille.

8.1.2024 13:45 Korisliiga

Kauhajoen Topias Palmi Korisliigan joulukuun kuukauden pelaaja

Täyskäännöksen Korisliigassa tehneen Kauhajoen Topias Palmi on valittu joulukuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia