KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

18.12.2021 20:35 Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

Remu Raitanen oli kentän tehokkain KTP:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP Basket otti varman vierasvoiton ja paransi asemaansa miesten Korisliigassa. Seura on sarjataulukon neljännellä sijalla ja enää vain yhden voiton päässä edellä puksuttavasta Kouvoista. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun Kataja Basket joutui taipumaan omalla kotikentällään kotkalaisjoukkueelle 72–82.

KTP:n korintekoa johti Antwon Lillard 20:llä, mutta monipuolisimpia onnistumisia nähtiin suomalaislaituri Remu Raitaselta. Heittäjä-ässän kaukoheitto takkuili pahemman kerran – neljä yritystä ja kaikki ohi – joten hän auttoi joukkuettaan ajamalla aggressiivisesti korille. Siitä palkinnoksi Raitanen sai heittää peräti kymmenen kertaa vapaaheittoviivalta – osuen niistä yhdeksän – ja pisteitä merkittiin lopulta yhteensä 15. Lisäksi hän saalisti 11 levypalloa ja oli joukkueensa tehokkain.

Katajan pelissä kaikilta osin tuotteliain pelaaja puolestaan oli Nicholas Griffin. Takamiehelle merkittiin 23 pistettä, seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja viisi levypalloa.

– Emme olleet läsnä emmekä valmiita kilpailemaan ensimmäisellä puoliajalla. Kotkalla oli enemmän hyökkäyslevypalloja kuin meillä puolustuslevypalloja. Se kertoo kilpailemisen tasosta, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Mutta KTP ei ole ainoa, joka on alkanut antaa myrskyvaroituksia. Myös Salon Vilpas toi itseään lähemmäs Korisliigan lähes koskematonta kärkitrioa. Tämä onnistui osin sen ansiosta, että tämäniltainen voitto tuli nimenomaan kolmatta sijaa pitävästä Kouvoista. Vilpas voitti ottelun kotonaan 104–95 ja on nyt sarjataulukon viidennellä sijalla.

Siinä mielessä ottelussa ei nähty mitään uutta auringon alla, että Vilppaan sentteri Jeremiah Woodille merkittiin triplatupla – taas. Korinaluskonkari viimeisteli 14 pistettä, syötti 13 kertaa ja keräsi 11 levypalloa. Eniten pisteitä, 20, nähtiin Marcus Lovett Jr:lta.

Kouvojen kovin pistemies illan ottelussa oli Amir Hinton. Hänelle merkittiin 32.

Ottelutilastot

Kobrat ja Nokia lähestyvät niin ikään

Playoff-viivan tuntumassa käy kova kuhina. Alkukaudesta hankaluuksia kokenut BC Nokia on saanut nyt vakiinnutettua itsensä paremmalle puolelle viivaa. Tänään Lahti Basketball taipui pirkanmaalaisjoukkueelle kovan väännön jälkeen 99–103.

Tappion kärsineen kotijoukkueen kovin pistetykki oli 23 tehnyt – ja ohessa kuudesti syöttänyt – Zackery Bryant, ja hänen työtään tuki vahvasti veteraani Antonio Ballard, jolle merkittiin 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Nokian voitossa takuumiehinä nähtiin tuttuun tapaan takamies Kahron Ross – 19 pistettä ja 11 syöttöä – sekä korinaluspelaaja Arnaldo Toro – 16 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Antero Lehto oli vedossa lisäten pakkaan 17 pistettä.

Ottelutilastot

Ja mitä on Nokian takana? Kobrat. Lapualaisjoukkue taivutti Korihait 96–67 ja seisoo nyt vakaasti sijalla kahdeksan.

Antto Nikkarinen johti peliä menestyksekkäästi syöttämällä seitsemän kertaa, vaikka menettikin pallon matkalla kuudesti. Pisteitä hänelle kertyi 11. Isoin korisaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, joka paukutti tauluun peräti 34 pistettä.

– Tämä oli mahtava voitto joukkeelta. Pysyimme perusasioissa, joita olimme suunnitelleet. Se takasi tänään voiton, totesi Lutete.

Korihaiden kovin korihai ottelussa oli Mitchell Smith, jolle merkittiin 22 pistettä.

Ottelutilastot

Kauhajoki yhä omassa luokassaan

Kaikesta liikehdinnästä ja jännityksestä sarjataulukon varrella huolimatta on todettava, että ykkössijaa ei uhkaa parhaillaan kukaan. Kauhajoki pitää paikkansa ja kasvatti kaulaa voittamalla tänään Bisons Loimaan 83–62.

Korinteko jakautui voittajien leirissä varsin tasaisesti. Lee Skinner teki 15 pistettä, ja hallitseva Kuukauden Valopilkku Rene Rougeau kirjaili tauluun 11 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä.

Henri Kantonenkin sai aikaan kymmenen, vaikka palasikin vasta hiljattain kentälle pitkän pelitauon jälkeen.

– Ehti tulla yli viisi viikkoa taukoa, joten se vaikuttaa, ja tänään tuntui jo paljon paremmalta kuin viime pelissä. Tänään ottelu ratkesi siihen, että saimme parempia heittopaikkoja koko ottelun ajan. Täytyy kyllä silti antaa arvostusta Loimaan puolustukselle. En ole tällä kaudella kohdannut yhtä kovaa koko kentän painetta kertaakaan, kommentoi Kantonen.

Bisonsin puolella isoin pistesaldo, 15, nähtiin Zachary Copelandilta.

Ottelutilastot

 
15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 12:27 Korisliiga

Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

15.12.2021 20:47 Korisliiga

Korihait sai toisen voittonsa trillerin päätteeksi – Vilppaan Woodille taas triplatupla

Miesten Korisliigassa kierroksen voittajia olivat Korihait, Bisons Loimaa, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

14.12.2021 21:01 Korisliiga

Kuukkasella ja Lehtorannalla huikea pelivire – KTP selätti Seagullsin selvin numeroin

KTP-Basket taivutti kotiottelussa Helsinki Seagullsin 96–80.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

8.12.2021 20:44 Korisliiga

Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

7.12.2021 20:17 Korisliiga

Nokia tukahdutti Seagullsin hyökkäyksen – Vilppaalle roima kotivoitto

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tänään BC Nokia ja Salon Vilpas.

7.12.2021 13:56 Korisliiga

Nikkarinen ylitti 2000 koriin johtaneen syötön rajapyykin

Lapuan Korikobrien Antto Nikkarinen ylitti viikonloppuna Lahtea vastaan pelatussa ottelussa 2000 syötön rajan kolmantena pelaajana Korisliigan runkosarjassa kautta aikain.

Näytä lisää vastaavia