KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

18.12.2021 20:35 Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

Remu Raitanen oli kentän tehokkain KTP:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP Basket otti varman vierasvoiton ja paransi asemaansa miesten Korisliigassa. Seura on sarjataulukon neljännellä sijalla ja enää vain yhden voiton päässä edellä puksuttavasta Kouvoista. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun Kataja Basket joutui taipumaan omalla kotikentällään kotkalaisjoukkueelle 72–82.

KTP:n korintekoa johti Antwon Lillard 20:llä, mutta monipuolisimpia onnistumisia nähtiin suomalaislaituri Remu Raitaselta. Heittäjä-ässän kaukoheitto takkuili pahemman kerran – neljä yritystä ja kaikki ohi – joten hän auttoi joukkuettaan ajamalla aggressiivisesti korille. Siitä palkinnoksi Raitanen sai heittää peräti kymmenen kertaa vapaaheittoviivalta – osuen niistä yhdeksän – ja pisteitä merkittiin lopulta yhteensä 15. Lisäksi hän saalisti 11 levypalloa ja oli joukkueensa tehokkain.

Katajan pelissä kaikilta osin tuotteliain pelaaja puolestaan oli Nicholas Griffin. Takamiehelle merkittiin 23 pistettä, seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja viisi levypalloa.

– Emme olleet läsnä emmekä valmiita kilpailemaan ensimmäisellä puoliajalla. Kotkalla oli enemmän hyökkäyslevypalloja kuin meillä puolustuslevypalloja. Se kertoo kilpailemisen tasosta, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Mutta KTP ei ole ainoa, joka on alkanut antaa myrskyvaroituksia. Myös Salon Vilpas toi itseään lähemmäs Korisliigan lähes koskematonta kärkitrioa. Tämä onnistui osin sen ansiosta, että tämäniltainen voitto tuli nimenomaan kolmatta sijaa pitävästä Kouvoista. Vilpas voitti ottelun kotonaan 104–95 ja on nyt sarjataulukon viidennellä sijalla.

Siinä mielessä ottelussa ei nähty mitään uutta auringon alla, että Vilppaan sentteri Jeremiah Woodille merkittiin triplatupla – taas. Korinaluskonkari viimeisteli 14 pistettä, syötti 13 kertaa ja keräsi 11 levypalloa. Eniten pisteitä, 20, nähtiin Marcus Lovett Jr:lta.

Kouvojen kovin pistemies illan ottelussa oli Amir Hinton. Hänelle merkittiin 32.

Ottelutilastot

Kobrat ja Nokia lähestyvät niin ikään

Playoff-viivan tuntumassa käy kova kuhina. Alkukaudesta hankaluuksia kokenut BC Nokia on saanut nyt vakiinnutettua itsensä paremmalle puolelle viivaa. Tänään Lahti Basketball taipui pirkanmaalaisjoukkueelle kovan väännön jälkeen 99–103.

Tappion kärsineen kotijoukkueen kovin pistetykki oli 23 tehnyt – ja ohessa kuudesti syöttänyt – Zackery Bryant, ja hänen työtään tuki vahvasti veteraani Antonio Ballard, jolle merkittiin 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Nokian voitossa takuumiehinä nähtiin tuttuun tapaan takamies Kahron Ross – 19 pistettä ja 11 syöttöä – sekä korinaluspelaaja Arnaldo Toro – 16 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Antero Lehto oli vedossa lisäten pakkaan 17 pistettä.

Ottelutilastot

Ja mitä on Nokian takana? Kobrat. Lapualaisjoukkue taivutti Korihait 96–67 ja seisoo nyt vakaasti sijalla kahdeksan.

Antto Nikkarinen johti peliä menestyksekkäästi syöttämällä seitsemän kertaa, vaikka menettikin pallon matkalla kuudesti. Pisteitä hänelle kertyi 11. Isoin korisaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, joka paukutti tauluun peräti 34 pistettä.

– Tämä oli mahtava voitto joukkeelta. Pysyimme perusasioissa, joita olimme suunnitelleet. Se takasi tänään voiton, totesi Lutete.

Korihaiden kovin korihai ottelussa oli Mitchell Smith, jolle merkittiin 22 pistettä.

Ottelutilastot

Kauhajoki yhä omassa luokassaan

Kaikesta liikehdinnästä ja jännityksestä sarjataulukon varrella huolimatta on todettava, että ykkössijaa ei uhkaa parhaillaan kukaan. Kauhajoki pitää paikkansa ja kasvatti kaulaa voittamalla tänään Bisons Loimaan 83–62.

Korinteko jakautui voittajien leirissä varsin tasaisesti. Lee Skinner teki 15 pistettä, ja hallitseva Kuukauden Valopilkku Rene Rougeau kirjaili tauluun 11 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä.

Henri Kantonenkin sai aikaan kymmenen, vaikka palasikin vasta hiljattain kentälle pitkän pelitauon jälkeen.

– Ehti tulla yli viisi viikkoa taukoa, joten se vaikuttaa, ja tänään tuntui jo paljon paremmalta kuin viime pelissä. Tänään ottelu ratkesi siihen, että saimme parempia heittopaikkoja koko ottelun ajan. Täytyy kyllä silti antaa arvostusta Loimaan puolustukselle. En ole tällä kaudella kohdannut yhtä kovaa koko kentän painetta kertaakaan, kommentoi Kantonen.

Bisonsin puolella isoin pistesaldo, 15, nähtiin Zachary Copelandilta.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia