KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

18.12.2021 20:35 Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

Remu Raitanen oli kentän tehokkain KTP:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP Basket otti varman vierasvoiton ja paransi asemaansa miesten Korisliigassa. Seura on sarjataulukon neljännellä sijalla ja enää vain yhden voiton päässä edellä puksuttavasta Kouvoista. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun Kataja Basket joutui taipumaan omalla kotikentällään kotkalaisjoukkueelle 72–82.

KTP:n korintekoa johti Antwon Lillard 20:llä, mutta monipuolisimpia onnistumisia nähtiin suomalaislaituri Remu Raitaselta. Heittäjä-ässän kaukoheitto takkuili pahemman kerran – neljä yritystä ja kaikki ohi – joten hän auttoi joukkuettaan ajamalla aggressiivisesti korille. Siitä palkinnoksi Raitanen sai heittää peräti kymmenen kertaa vapaaheittoviivalta – osuen niistä yhdeksän – ja pisteitä merkittiin lopulta yhteensä 15. Lisäksi hän saalisti 11 levypalloa ja oli joukkueensa tehokkain.

Katajan pelissä kaikilta osin tuotteliain pelaaja puolestaan oli Nicholas Griffin. Takamiehelle merkittiin 23 pistettä, seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja viisi levypalloa.

– Emme olleet läsnä emmekä valmiita kilpailemaan ensimmäisellä puoliajalla. Kotkalla oli enemmän hyökkäyslevypalloja kuin meillä puolustuslevypalloja. Se kertoo kilpailemisen tasosta, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Mutta KTP ei ole ainoa, joka on alkanut antaa myrskyvaroituksia. Myös Salon Vilpas toi itseään lähemmäs Korisliigan lähes koskematonta kärkitrioa. Tämä onnistui osin sen ansiosta, että tämäniltainen voitto tuli nimenomaan kolmatta sijaa pitävästä Kouvoista. Vilpas voitti ottelun kotonaan 104–95 ja on nyt sarjataulukon viidennellä sijalla.

Siinä mielessä ottelussa ei nähty mitään uutta auringon alla, että Vilppaan sentteri Jeremiah Woodille merkittiin triplatupla – taas. Korinaluskonkari viimeisteli 14 pistettä, syötti 13 kertaa ja keräsi 11 levypalloa. Eniten pisteitä, 20, nähtiin Marcus Lovett Jr:lta.

Kouvojen kovin pistemies illan ottelussa oli Amir Hinton. Hänelle merkittiin 32.

Ottelutilastot

Kobrat ja Nokia lähestyvät niin ikään

Playoff-viivan tuntumassa käy kova kuhina. Alkukaudesta hankaluuksia kokenut BC Nokia on saanut nyt vakiinnutettua itsensä paremmalle puolelle viivaa. Tänään Lahti Basketball taipui pirkanmaalaisjoukkueelle kovan väännön jälkeen 99–103.

Tappion kärsineen kotijoukkueen kovin pistetykki oli 23 tehnyt – ja ohessa kuudesti syöttänyt – Zackery Bryant, ja hänen työtään tuki vahvasti veteraani Antonio Ballard, jolle merkittiin 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Nokian voitossa takuumiehinä nähtiin tuttuun tapaan takamies Kahron Ross – 19 pistettä ja 11 syöttöä – sekä korinaluspelaaja Arnaldo Toro – 16 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Antero Lehto oli vedossa lisäten pakkaan 17 pistettä.

Ottelutilastot

Ja mitä on Nokian takana? Kobrat. Lapualaisjoukkue taivutti Korihait 96–67 ja seisoo nyt vakaasti sijalla kahdeksan.

Antto Nikkarinen johti peliä menestyksekkäästi syöttämällä seitsemän kertaa, vaikka menettikin pallon matkalla kuudesti. Pisteitä hänelle kertyi 11. Isoin korisaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, joka paukutti tauluun peräti 34 pistettä.

– Tämä oli mahtava voitto joukkeelta. Pysyimme perusasioissa, joita olimme suunnitelleet. Se takasi tänään voiton, totesi Lutete.

Korihaiden kovin korihai ottelussa oli Mitchell Smith, jolle merkittiin 22 pistettä.

Ottelutilastot

Kauhajoki yhä omassa luokassaan

Kaikesta liikehdinnästä ja jännityksestä sarjataulukon varrella huolimatta on todettava, että ykkössijaa ei uhkaa parhaillaan kukaan. Kauhajoki pitää paikkansa ja kasvatti kaulaa voittamalla tänään Bisons Loimaan 83–62.

Korinteko jakautui voittajien leirissä varsin tasaisesti. Lee Skinner teki 15 pistettä, ja hallitseva Kuukauden Valopilkku Rene Rougeau kirjaili tauluun 11 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä.

Henri Kantonenkin sai aikaan kymmenen, vaikka palasikin vasta hiljattain kentälle pitkän pelitauon jälkeen.

– Ehti tulla yli viisi viikkoa taukoa, joten se vaikuttaa, ja tänään tuntui jo paljon paremmalta kuin viime pelissä. Tänään ottelu ratkesi siihen, että saimme parempia heittopaikkoja koko ottelun ajan. Täytyy kyllä silti antaa arvostusta Loimaan puolustukselle. En ole tällä kaudella kohdannut yhtä kovaa koko kentän painetta kertaakaan, kommentoi Kantonen.

Bisonsin puolella isoin pistesaldo, 15, nähtiin Zachary Copelandilta.

Ottelutilastot

 
27.9.2022 19:39 FIBA Europe Cup

Kataja Basket palaa eurokentille – vastassa Hapoel Haifa FIBA Europe Cupin karsinnassa

Keskiviikkona pelattava karsintaottelu on joensuulaisseuran historian 99. ottelu kansainvälisissä eurokilpailussa. Ottelun voittaja etenee perjantaina pelattavaan karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen.

27.9.2022 12:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat

Tapiolan Honka nousee sarjaan tähtenään paluumuuttaja Carl Lindbom. Korihait pyrkii jatkamaan keväällä alkanutta rivakkaa nousukiitoaan uuden päävalmentajan Tero Vasellin johdolla. Ville Turja ja Kobrat lähtevät koitokseensa entistä laajemmalla kokoonpanolla.

26.9.2022 09:56 Korisliiga

Korikuningas Ike Smith palaa Pyrintöön ja Korisliigaan

Tampereen Pyrintö vahvistaa Korisliiga-joukkuettaan. Pyrintö on tehnyt sopimuksen kauden 2021-22 päätteeksi Korisliigan runkosarjan korikuninkaan kanssa.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

Näytä lisää vastaavia