KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

18.12.2021 20:35 Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

Remu Raitanen oli kentän tehokkain KTP:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP Basket otti varman vierasvoiton ja paransi asemaansa miesten Korisliigassa. Seura on sarjataulukon neljännellä sijalla ja enää vain yhden voiton päässä edellä puksuttavasta Kouvoista. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun Kataja Basket joutui taipumaan omalla kotikentällään kotkalaisjoukkueelle 72–82.

KTP:n korintekoa johti Antwon Lillard 20:llä, mutta monipuolisimpia onnistumisia nähtiin suomalaislaituri Remu Raitaselta. Heittäjä-ässän kaukoheitto takkuili pahemman kerran – neljä yritystä ja kaikki ohi – joten hän auttoi joukkuettaan ajamalla aggressiivisesti korille. Siitä palkinnoksi Raitanen sai heittää peräti kymmenen kertaa vapaaheittoviivalta – osuen niistä yhdeksän – ja pisteitä merkittiin lopulta yhteensä 15. Lisäksi hän saalisti 11 levypalloa ja oli joukkueensa tehokkain.

Katajan pelissä kaikilta osin tuotteliain pelaaja puolestaan oli Nicholas Griffin. Takamiehelle merkittiin 23 pistettä, seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja viisi levypalloa.

– Emme olleet läsnä emmekä valmiita kilpailemaan ensimmäisellä puoliajalla. Kotkalla oli enemmän hyökkäyslevypalloja kuin meillä puolustuslevypalloja. Se kertoo kilpailemisen tasosta, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Mutta KTP ei ole ainoa, joka on alkanut antaa myrskyvaroituksia. Myös Salon Vilpas toi itseään lähemmäs Korisliigan lähes koskematonta kärkitrioa. Tämä onnistui osin sen ansiosta, että tämäniltainen voitto tuli nimenomaan kolmatta sijaa pitävästä Kouvoista. Vilpas voitti ottelun kotonaan 104–95 ja on nyt sarjataulukon viidennellä sijalla.

Siinä mielessä ottelussa ei nähty mitään uutta auringon alla, että Vilppaan sentteri Jeremiah Woodille merkittiin triplatupla – taas. Korinaluskonkari viimeisteli 14 pistettä, syötti 13 kertaa ja keräsi 11 levypalloa. Eniten pisteitä, 20, nähtiin Marcus Lovett Jr:lta.

Kouvojen kovin pistemies illan ottelussa oli Amir Hinton. Hänelle merkittiin 32.

Ottelutilastot

Kobrat ja Nokia lähestyvät niin ikään

Playoff-viivan tuntumassa käy kova kuhina. Alkukaudesta hankaluuksia kokenut BC Nokia on saanut nyt vakiinnutettua itsensä paremmalle puolelle viivaa. Tänään Lahti Basketball taipui pirkanmaalaisjoukkueelle kovan väännön jälkeen 99–103.

Tappion kärsineen kotijoukkueen kovin pistetykki oli 23 tehnyt – ja ohessa kuudesti syöttänyt – Zackery Bryant, ja hänen työtään tuki vahvasti veteraani Antonio Ballard, jolle merkittiin 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Nokian voitossa takuumiehinä nähtiin tuttuun tapaan takamies Kahron Ross – 19 pistettä ja 11 syöttöä – sekä korinaluspelaaja Arnaldo Toro – 16 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Antero Lehto oli vedossa lisäten pakkaan 17 pistettä.

Ottelutilastot

Ja mitä on Nokian takana? Kobrat. Lapualaisjoukkue taivutti Korihait 96–67 ja seisoo nyt vakaasti sijalla kahdeksan.

Antto Nikkarinen johti peliä menestyksekkäästi syöttämällä seitsemän kertaa, vaikka menettikin pallon matkalla kuudesti. Pisteitä hänelle kertyi 11. Isoin korisaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, joka paukutti tauluun peräti 34 pistettä.

– Tämä oli mahtava voitto joukkeelta. Pysyimme perusasioissa, joita olimme suunnitelleet. Se takasi tänään voiton, totesi Lutete.

Korihaiden kovin korihai ottelussa oli Mitchell Smith, jolle merkittiin 22 pistettä.

Ottelutilastot

Kauhajoki yhä omassa luokassaan

Kaikesta liikehdinnästä ja jännityksestä sarjataulukon varrella huolimatta on todettava, että ykkössijaa ei uhkaa parhaillaan kukaan. Kauhajoki pitää paikkansa ja kasvatti kaulaa voittamalla tänään Bisons Loimaan 83–62.

Korinteko jakautui voittajien leirissä varsin tasaisesti. Lee Skinner teki 15 pistettä, ja hallitseva Kuukauden Valopilkku Rene Rougeau kirjaili tauluun 11 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä.

Henri Kantonenkin sai aikaan kymmenen, vaikka palasikin vasta hiljattain kentälle pitkän pelitauon jälkeen.

– Ehti tulla yli viisi viikkoa taukoa, joten se vaikuttaa, ja tänään tuntui jo paljon paremmalta kuin viime pelissä. Tänään ottelu ratkesi siihen, että saimme parempia heittopaikkoja koko ottelun ajan. Täytyy kyllä silti antaa arvostusta Loimaan puolustukselle. En ole tällä kaudella kohdannut yhtä kovaa koko kentän painetta kertaakaan, kommentoi Kantonen.

Bisonsin puolella isoin pistesaldo, 15, nähtiin Zachary Copelandilta.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia