KTP otti kolmannen voiton putkeen ja eteni välieriin – Kataja ei koskaan toipunut toisen ottelun loppuhetkistä

27.4.2019 19:23 KTP saa torstaina alkavissa välierissä vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, Kauhajoen Karhu Basketin. Toisessa välierässä kohtaavat Salon Vilpas ja Kouvolan Kouvot.

KTP kukisti Katajan lopulta neljässä ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen

Niukasti runkosarjassa Joensuun Kataja Basketin taakse viidenneksi jäänyt Kotkan KTP-Basket käytti puolivälierissä heti ensimmäisen ottelupallonsa, kun Kataja kaatui Kotkassa koriluvuin 96–80 (48–43). Näin KTP marssi välieriin otteluvoitoin 3–1.

Katajan ja KTP:n välinen ottelusarja kulminoitui maanantaina pelatun toisen kohtaamisen viimeiselle jaksolle. Ensimmäisen ottelun Joensuussa peräti 37 pisteellä voittanut Kataja johti vieraskentälläkin jo 22 pisteellä, kun pelikellossa oli enää jäljellä ainoastaan kahdeksan minuuttia. KTP kuitenkin nousi Jalen Jacksonin johdolla huimaan kirivoittoon ja tasoitti otteluvoitot 1–1:een.

Kataja siis hallitsi puolivälieräsarjaa mielin määrin ensimmäiset seitsemän jaksoa. Kahdeksas jakso käänsi edun KTP:lle, joka löysi elokuvamaisesta loppukiristään samalla hurjan pudotuspelivaihteen. Kataja ei kolmannessa ja neljännessä kohtaamisessa enää yltänyt parhaalle tasolleen. Samalla KTP pelasi kuin hurmiossa.

– Sen (KTP:n kiri toisessa ottelussa) jälkeen oikeastaan KTP löysi oman rytminsä ja taistelutahdon. KTP pelasi nämä kaksi viimeistä peliä kovempaa kuin me, Katajan kapteeni Matias Ojala myönsi.

– KTP pelasi nytkin hyvin ja kovaa. Mekin taistelimme mielestäni hyvin koko matsin. Erien alut olivat meille vaikeita, siinä tuli isoimmat erot. Muuten pelattiin hyvin joukkueena, yritettiin taistella. Mutta ei vaan riittänyt tänään.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kamisen oli syytäkin tuulettaa joukkueensa välieräpaikkaa. Kuva: Ville Vuorinen

Lauantainen neljäs ottelu olikin KTP:n yksipuolinen näytös, sillä kotijoukkue johti kamppailua ensimmäisistä minuuteista lähtien. Kataja ei johtanut ottelua kertaakaan, vaikkakin joensuulaiset roikkuivat iskuetäisyydellä lähes loppuun asti. Puolivälieräsarjan alun itseluottamusta ja flow-tilaa Kataja ei kuitenkaan enää löytänyt, vaan onnistumisia tuli Katajalle varsin katkonaisesti, ajoittain sieltä täältä.

KTP:n hyökkääminen ja puolustaminen olivat huomattavasti tasalaatuisempaa. Kotkalaiset jatkoivat tarkkaa työskentelyään kahden pisteen heitoissa. Jälleen KTP:n kakkoset upposivat peräti 65 prosentin tarkkuudella, mikä kertoo lukuisista helpoista korintekopaikoista.

Välieriin edenneestä KTP:stä etenkin kesken kauden Helsinki Seagullsista saapunut Jalen Jackson (18/7/2s/3r/4t) on osoittanut olevansa pudotuspeleistä erityisesti syttyvä taistelija. Donte Thomas (23/7) ja Tyrell Nelson (22/13) möyrivät korin läheisyydestä tukun tärkeitä tahtokoreja. Takapelaajat Antto Nikkarinen (10/1/6s) ja Joonas Lehtoranta (12/6/4s) ovat myös nostaneet tasoaan merkittävästi pudotuspelien edetessä.

– Kun hävisimme ensimmäisen ottelun 37 pistettä, niin voisi luulla, että olisimme hieman antaneet periksi. Päinvastoin, seuraavana päivänä harjoituksissa jokainen tiesi, että me vielä taistelemme tosissamme jatkopaikasta. Kataja on hyvä joukkue, me olemme hyvä joukkue. Koripallossa tulee hyviä ja huonoja hetkiä. Pudotuspeleissä on kyse siitä, että pitää vain kamppailla, taistella ja antaa itsestänsä kaiken, KTP:n Thomas linjasi.

KTP:n riveihin kesken kauden liittynyt Jalen Jackson näyttää olevan todellinen pudotuspelipelaaja, Korisliigan Patrick Beverly. Kuva: Ville Vuorinen

Jos KTP:stä monen voi sanoa laittaneen vaihteen silmään kevään lämmettyä, samaa ei voi todeta Katajasta. FIBA Europe Cupin myötä valtavan määrän otteluita läpi kauden tahkonneesta Katajasta ei lopulta löytynyt pelastajaa, joka olisi vielä raahannut joukkueensa viidenteen puolivälieräotteluun ja kenties aina pitkälle toukokuuta.

– Tulosta pitää kunnioittaa. Jatkoon pääsee aina parempi joukkue. Olihan meillä kauden aikana välillä melkoista ruuhkaa otteluiden suhteen. Mutta samalla täytyy sanoa, että ei se tämän ottelusarjan alussa näkynyt yhtään. Joten en usko, että siihen homma kaatui, Katajan päävalmentaja Juha Sten mietti.

– Kyllä me olimme nyt tänään koko ajan perässä KTP:tä. Välillä meinasimme vähän päästä mukaan, mutta ei päästy. En oikein muuta osaa nyt sanoa tästä pelistä, parempi voitti.

Sten ei tiedä, mitä olisi voinut tehdä ottelusarjassa valmentajana toisin.

– Se pitää vielä tässä perata. Katsoa videoilta, että mitä oikein tapahtui.

– Fakta on se, että varmaan sen toisen pelin lopussa, mitä täällä tapahtui, niin kyllä se käänsi momentumin KTP:lle. 70 minuuttia olimme edellä, sitten KTP pelasi erinomaisesti sen kahdeksannen jakson täällä ja oli myös Joensuussa aivan erinomainen. Me ei vain enää sitten pystytty nousemaan, Sten summasi.

Katajan kauden viimeisessä koitoksessa Topias Palmi (15/6), Kevin Bracy-Dacis (15/3) ja Adrian Diaz (12/7/3s) kasasivat eniten pisteitä. Daniel Mullings (11/5/4s), Matias Ojala (7/6), Ilari Seppälä (9/2/6s) ja Vincent Simpson (9/2/4s) suoriutuivat niin ikään kelvosti.

– Vaikea kausi. Paljon tapahtumia, pelejä, loukkaantumisia ja muuta. Uskottiin loppuun asti, että mennään jatkoon ja päästään pelaamaan vielä seuraavalle kierrokselle, muttei tällä kertaa. KTP:lle onnittelut vielä, pettynyt kapteeni Ojala puhalsi.

Kataja Basketissa ensimmäistä kauttaan päävalmentaja toimineen Juha Stenin kasvoilta pystyi lukemaan taistelun tauottua kovan pettymyksen. Kuva: Ville Vuorinen

KTP aloittaa välierät torstaina hallitsevan Suomen mestari Karhu Basketin kotiluolassa Kauhajoella. Loppuottelupaikka vaatii neljä voittoa. Toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan voittanut Salon Vilpas ja Tampereen Pyrinnön tiputtanut Kouvolan Kouvot.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

24.4.2022 19:52 Korisliiga

Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

Näytä lisää vastaavia