Lappeenrannan Catz pysäyttämättömässä vireessä naisten Korisliigassa

9.12.2017 Lappeenrannan Catzin vahva kausi sai jatkoa 87–66 -voitolla EBT:stä. Tapiolan Honka jatkoi vahvaa voittoputkeaan lauantaina kaatamalla Tapiolan urheiluhallissa Hyvinkään Pontevan lukemin 80–62. Vimpelin Veto kaatoi Äänekosken Huiman kotiparketilla 67–35 ja Kotkan Peli-Karhut nousi 71–54 -voittoon Forssan Alun vieraana.

Lappeenrannan Catzin Elena Reshetko pelasi pirteästi Aleighsa Welchin puuttuessa joukkueen riveistä.

Wilesia Hardyn 29 pistettä johdattivat Hongan voittoon Hyvinkään Pontevasta

Vimpelin Veto porskutti Avyanna Youngin johdolla murskavoittoon Äänekosken Huimasta.

Muun muassa Daisha Simmonsin hyvä ryhtiliike johdatti Peli-Karhut kauden yhdeksänteen voittoon. Kuvat: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catzille ei ole löytynyt kuluvalla kaudella juurikaan pysäyttäjiä. Kissalauma kasvatti voittolukemansa lauantaina jo yhteentoista, kun se raivasi voiton pirteää kautta pelannutta Espoo Basket Teamia vastaan kotiluolassaan. Ottelu päättyi Catzin selkeään 87–66 (44–34) -voittoon. Voitto oli Catzille kauden 11. Joukkue on kaatunut naisten Korisliigaparketeilla vain kerran.

 

Espoo Basket Teamilla oli lauantaina kolme jaksoa vaikeuksia pysyä kotijoukkueen kyydissä. Ilman Aleighsa Welchiä pelanneen Catzin heittopeli toimi tehokkaasti läpi ottelun kun joukkue onnistui samalla pysäyttämään EBT:n pahimmat hyökkäykset. Tahtipuikon heiluttajana tauolle raatanut lappeenrantalaislauma tyrmäsi EBT:n haaveet voitosta tauon jälkeen kun se kasvatti hyvien stoppien ansiosta piste-eron 24:een päätösneljännekselle. Viimeinen jakso juostiin tasaisissa merkeissä, eivätkä espoolaiset pääseet havittelemaan kunnolla voittoasemia.

 

Lappeerannan Natalie Day (27/8/5) ja Elena Reshetko (17/6/1) pussittivat tehokkaimmin Valencia McFarlandin (13/7/5) ja Roosa Kososen (12/6) tukiessa pisteidentekoa. Marraskuun pelaajaksi valittu Kamilah Jackson osui tupla-tuplan arvoisesti (22/17/5) kantaen EBT:n rynnistystä yhdessä Zykira Lewisin (19/5/2) kanssa.

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen omiensa esitykseen.
– Olen erittäin tyytyväinen, tänään jokainen suoriutui loistavasti. Alussa olimme vähän liian aktiivisia ja teimme liikaa virheitä, mutta sitten peli kääntyi. Toteutuksemme oli erinomaista, 18 syöttöä ja ainoastaan 4 menetystä. Joukkueemme osoitti todella hienoa henkistä kanttia.
Roosa Kosonen oli tyytyväinen joukkuetekemiseen lauantaina.
– Pelasimme tosi hyvin joukkueena. Lisan poissaolo jännitti aluksi, mutta hyvällä joukkuehengellä ja -tekemisellä saimme pelin haltuun.


 

Ottelutilastot: Catz–EBT

 

Tapiolan Honka pysäytti Pontevan

 

Tapiolan Honka osoitti jälleen minkä vuoksi se kuuluu naisten Korisliigan sarjataulukon kärkeen. Espoolaisjoukko kaatoi lauantain kierroksella hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan lukemin 80–62 (34–35). Honka jatkaa voiton myötä vain yhden tappion rasittamana kohti naisten Korisliigan joulutaukoa. Voittoja espoolaisryhmällä on taskussaan jo 10.

 

Hongan kauden kymmenes voitto-ottelu alkoi kaoottisissa merkeissä. Hyvinkääläisvieraat jauhoivat avausjakson nimiinsä 24–12, mutta espoolaisten rivit kohentuivat heti toiselle jaksolle. Tauon jälkeen ottelun pisteet jakautuivat tasaisissa merkeissä (19–18), mutta päätösneljännes oli espoolaisten näytöstä. Kiana Johnson ja Wilesia Hardy ottivat pelin ratkaisun harteilleen, kun Ponteva saanut jaksoa kunnolla käyntiin.

 

Hardy (29/15/5) ja Johnson (22/9/4) olivat kotijoukkueen tähtiä Roosa Lehtorannan (9/1) ja Saara Sandellin (6/4/1) säestämänä. Taru Tuukkasen Espanjaan siirtymisestä yhä sopeutuvan Pontevan tehokkaimpiin lukeutuivat lauantaina Titta-Riina Lepistö (13/13/3) ja Candice Warthen (17/6/2).

 

Ottelutilastot: Honka–HyPo  

 

Vimpelin Vedolle kauden seitsemäs voitto

 

Vimpelin Veto ei antanut lauantaina äänekoskelaisille vierailleen juurikaan siimaa, vaan porskutti tasaisella esityksellä 114–57 (52–25) -murskavoittoon Huimasta. Voitto oli ViVelle kauden seitsemäs ja toinen perättäinen. Äänekosken Huiman tilasto sarjassa on yksi voitto ja 11 tappiota.

 

Lauantainen ottelu käynnistyi vimpeliläisten komennuksessa. Veto piti Huiman hyökkäykset hyvin aisoissa nakuttaen stoppien jälkeen tasaisesti koreja. Tauon jälkeen Huima sai hetkeksi pelin juonesta paremmin kiinni kun Tyler Gilbert ja Jazmine Perkins alkoivat pussittaa heittoja sisälle. Takaa-ajo pysähtyi kuitenkin täysin viimeisellä neljänneksellä, jonka Veto vei suvereenilla esityksellä pistein 32–7.

 

Vimpelin amerikkalaisvahvistukset urakoivat kukin pistelukunsa toiselle kymmenelle. Avyanna Young (27/12/1), Pachiyaanna Roberts (23/12/5) ja Sydney Coffey (20/6/3) olivat pelin nimiä. Tuulia Timo (12/5/1) upotti Coffeyn tavoin 4 kolmen pisteen heittoa. Huiman Jazmine Perkins (17/1/6) ja Tyler Gilbert (17/8) johtivat vieraiden pisteidentekoa.

 

Ottelutilastot: ViVe–Huima 

 

Peli-Karhuille yhdeksäs voitto

 

Kotkan Peli-Karhut ylsi vaikean alun jälkeen voittoon Forssan Alun vieraana lauantaina. Tauon jälkeen piristynyt kotkalaisryhmitys haki sarjapisteet kotiin lukemin 71–54 (32–38). Voitto oli PeKalle kauden yhdeksäs. Forssan Alun tappioputki kasvoi kolmeen.

 

Forssan Alku heilutteli tahtipuikkoa ottelun alussa. Joukkue sai torjuttua Peli-Karhujen hyökkäykset tehokkaasti pussittaen samalla tasaisesti pisteitä. Toiseen jaksoon PeKa pääsi paremmin mukaan ja alkoi kaventaa piste-eroa vähitellen. Tauon jälkeinen neljännes oli vierasjoukkueen heiniä. PeKa nousi Maria Koskisen ja Anissa Poundsin kolmosilla rinnalle. Megan Mullingsin kannatteli vieraat viiden pisteen johdossa päätösjaksolle. Viimeinen neljännes oli FOA:lle tahmea. Joukkue osui päätösjaksolla vain 5 pisteen arvoisesti kun taas PeKa piti tasonsa korkealla.

 

Peli-Karhut onnistui lauantaina laajasti. Daisha Simmons (17/6/5), Megan Mullings (16/11) johtivat pisteidentekoa. Laura Lehtoranta (12/6/1) pussitti neljä kolmen pisteen heittoa. FOA:n riveistä Mia Loyd (24/14) urakoi tupla-tuplan. Aaliyah Lewis (12/2/4) ylsi toisena forssalaispelaajana kaksinumeroisille lukemille.

 

Ottelutilastot: FOA–PeKa
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia