Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

Elina Aarnisalo heitti uransa ennätyspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli heitti ToPo:n kumoon

Vimpeli matkasi lauantain avausottelussa Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Helsingissä nähtiin hyökkäysiloittelu, jonka vei lopulta vierasjoukkue 104-102.

Avauspuolikkaalla ToPo vei avausjakson. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 26-19

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja oli Vimpelin vuoro viedä ottelua. Joukkue vei jakson yhdeksällä pisteellä ja pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Toisella puolikkaalla molemmat jaksot pelattiin lopulta tasan. Erityisesti päätösjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja molemmat joukkueet tekivät jaksolla 33 pistettä. Voitto matkasi kuitenkin Vimpeliin 104-102.

- Viime vuonna meillä oli voittoheitto ilmassa ViVeä vastaan täällä, kuten myös tänään. Sinällään hauska yhteensattuma, mutta harmi ettei se tänäänkään mennyt. Vaikea heti näin heti ottelun jälkeen sanoa mitään tarkempaa analyysiä, mutta harmittaa totta kai erittäin paljon, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi.

Kym Royster oli hurjassa vireessä ja säkitti Vimpelille 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 24 pisteellä ja 13 levypallolla. Häntä myös rikottiin 12 kertaa. Kokenut Taru Tuukkanen teki 31 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ToPo:lle.

- Varsin viihdyttävä koripallo-ottelu tarjoiltiin yleisölle, kuten viimekin vuonna tällä. ToPo puolusti erittäin aggresiivisesti alussa, mutta ottelun kuluessa aloimme löytämään enemmän ja enemmän vapaampia ja parempia paikkoja korintekoon. Saimme viimeisellä neljänneksellä pienen eron aikaiseksi, mutta ToPo otti sen vielä kiinni ja oli jopa voittaa ottelun. Erittäin tyytyväinen voittoon, mutta kyllä parennattavaakin totta kai jäi, kun yli sata pistettä päästimme, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelutilasto

Puolustus takasi Catzille kauden toisen voiton

Neljä peliä peräkkäin hävinnyt FoA matkasi Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelussa puolustuspelaaminen nousi todella isoon rooliin ja vielä paremmin siinä onnistui Catz, joka nappasi kotivoiton 49-45.

Avausjaksolle kotijoukkue tuli terävämin. Se vei jakson nimiinsä 18-11.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus aiheutti päänvaivaa kotijoukkueelle. Jakso merkittiin vieraille 15-6 ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 26-24.

Kolmannella jaksolla vieraiden hyökkääminen oli vaikeaa. Se jäi jaksolla vuorostaan kuuteen pisteeseen. Päätösjakso aloitettiin kotijohdossa 37-32.

Ottelun loppu oli tasaista ja vähäpisteistä koripalloa. Vieraat onnistuivat jakson aikana kaventamaan eroa pisteellä, mutta voitto jäi Lappeenrantaan 49-45.

Brianna Cummings teki ottelussa Catzille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Lotta Hämäläinen teki yhdeksän pistettä, mutta kunnostautui loistavasti puolustuspäässä ja nappasi kuusi pallon riistoa. Wendion Bibbins teki 22 pistettä ja otti 12 levypalloa Forssalle.

Ottelutilasto

HBA haki hienon vierasvoiton

Sarjassa viisi voittoa ennen tätä iltaa saalistanut Peli-Karhut sai vieraakseen neljän voiton Märskyn. Nuori vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 96-86.

Kotijoukkue oli avauspuolikkaalla horroksessa. HBA oli puolestaan iskussa heti ylösheitosta lähtien. Se vei molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 53-36.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue piristyi. Se tuli jakson aikana iskuetäisyydelle, kun se kavensi vierasjohdon yhdeksään pisteeseen.

HBA osoitti kuitenkin kypsyyttä eikä päästänyt Peli-Karhuja enää uhkaamaan voittoa. Ottelu päättyi 96-86.

Elina Aarnisalo oli hurjassa iskussa hyökkäyspäässä. Hän kirjautti uransa ennätyspisteet. Hänelle merkittiin 30 pistettä ja viisi levypalloa. Henna Sandvik säesti 16 pisteellä. Naomi Davenport teki kotkalaisille 27 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottarille pisteet Espoosta

EBT emännöi illan kierroksella kovakuntoisia kouvolalaisia. Kouvottaret oli liian vahva espoolaisille ja vei pisteet mukanaan 78-63.

EBT oli hieman parempi avausjaksolla. Se pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toinen jakso oli Kouvottarien näytöstä. Joukkueen puolustus toimi loistavasti ja se näkyi myös hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 53-47.

Kouvolalaisten puolustus teki EBT:n hyökkäämisen entistä vaikeammaksi kolmannella jaksolla ja kotijoukkue jäi kymmeneen pisteeseen. Vierasjohto kasvoi ennen viimeistä taukoa 15 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla pisteitä heitettiin tasatahtiin. Pisteet matkasivat Kouvolaan 78-63.

Rashida Timbilla tilastoi tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 14 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 17 pisteellä. Alyesha Lovett teki kotijoukkueelle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 
7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 21:04 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja ToPo välieriin

Kolme joukkuetta selvitti tiensä välieriin naisten Suomen Cupissa. Pokaalin metsästystä jatkavat PeKa, EBT ja ToPo.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

8.12.2021 20:40 Naisten Korisliiga

HBA:lle makoisa kotivoitto

Illan ainoassa ottelussa Vimpelin Veto matkasi Helsinkiin Märskyn vieraaksi. Kotijoukkue pelasi vakuuttavasti ja nappasi sarjapisteet 96-77.

5.12.2021 09:52 Naisten Korisliiga

Gabriela Bronson ToPoon

Naisten Korisliigan kärkipaikoista taisteleva ToPo on solminut sopimuksen viime kaudella Tapiolan Hongassa pelanneen Gabriela Bronsonin kanssa.

4.12.2021 19:09 Naisten Korisliiga

ToPo murskasi Catzin – voitot myös Vedolle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin Vimpelin Vedolle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

3.12.2021 20:38 Naisten Korisliiga

HBA karisti Alun kannoiltaan toisella puoliajalla

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. Siinä HBA kukisti Forssan Alun 81-57 ja katkaisi samalla kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

30.11.2021 12:20 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierien aikataulut selvillä

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 10.-12. joulukuuta. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

Näytä lisää vastaavia