Leen Buducnostille avausvoitto EuroCupissa

14.11.2012 EuroCup-urakkansa jatkoaikatappiolla ennakkosuosikki Bilbaota vastaan aloittanut Gerald Lee jr.:n edustama KK Buducnost pääsi viimein voiton makuun Euroopan toiseksi kovimmassa liigassa kaatamalla bulgarialaisen Lukoilin kotonaan 75–72 (43–43). Tiina Stenin TSV Wasserburg tarvitsee puolestaan kahdesta viimeisestä EuroCup-ottelustaan kaksi voittoa lunastaakseen jatkopaikan.

Junnu Leen Buducnost pääsi voiton makuun EuroCupissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Viikko sitten Bilbao nousi Buducnostia vastaan varsinaisen peliajan viime sekunneilla liki mahdottomasta paikasta jatkoajalle ja voittoon, mutta nyt Buducnostin hermokontrolli piti.

Vladimir Mihailovic säkitti 22 sekuntia ennen loppua kolmosellaan kotijoukkueen 73–68-johtoon, ja Lukoilin onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen Nikola Ivanovic onnistui puolestaan kahdesti viivalta. EuroCupin avausvoitto irtosi Buducnostille pistein 75–72 (43–43).

Bilbao-ottelussa kentän korkeimmat pisteluvut mättänyt Lee jr oli Lukoilia vastaan virhevaikeuksissa ja pelasi vain 19 minuuttia kirjaten neljä pistettä ja neljä levypalloa. Leen otteita Podgoricassa seurasi myös Suomen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Lee on hyvässä kunnossa. Tässä pelissä hän sai pari nopeaa virhettä ja ajautui sitten virhevaikeuksiin, mutta hän kuuluu selkeästi Buducnostin luottopelaajiin. Valmentaja selkeästi säästeli häntä, jotta saisi hänet kentälle peliä ratkaistaessa, Dettmann arvioi.

Ottelua seurasi Dettmannin ja 1400-henkisen kotikatsomon lisäksi monikymmenpäinen turvamieskaarti, Montenegron ex-maajoukkuevalmentaja Dusko Vujosevic sekä Makedonian ex-maajoukkuevalmentaja Marjan Lazovski.

Lohkon toisessa ottelussa belgialainen Charleroi hävisi kotonaan Bilbaolle 69–85. Buducnost kohtaa ensi viikon EuroCup-ottelussaan Charleroin vieraskentällä.

Wasserburg kaatui toistamiseen Nantesille

Tiina Stenin TSV Wasserburgin jatkopaikkahaaveet EuroCupissa kokivat kovan kolauksen, kun D-lohkoa puhtaalla pelillä johtava Nantes-Reze riisui saksalaisvieraansa täysin aseista matkallaan 83–66 (42–32)-voittoon.

Wasserburgista ainoa lähelle tasoaan yltänyt pelaaja oli Anne Breitreiner, joka piti onnistumisillaan vieraita noin kymmenen pisteen takaa-ajoasemassa. Kolmannen jakson puolivälissä Nantes vei kuitenkin kolmeminuuttisen 15-6 kasvattaen johtonsa ratkaisevasti 20 pisteeseen. Nantesin joukkuehyökkäys oli ilmiömäistä, josta kertoo etenkin joukkueen hakema 26 koriin johtaneen syötön saldo.

Tiina Sten kirjautti vieraille 27 minuutissa seitsemän pistettä sekä kolme riistoa.

Lunastaakseen jatkopaikan EuroCupissa on Wasserburgin voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

KK Buducnost Podgorica – Lukoil Academik Sofia 75-72 (23-19, 43-43, 60-60)
Buducnost:
Cedomir Vitkovac 16/3/3 syöttöä, Vladimir Mihailovic 15/1, Dusko Bunic 14/1.
Lukoil:
Mohamed Abukar 15/4, Darryl Watkins 14/4, Brandon Heath 11/2/4 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 19, Pisteet 4 (2p 2-3), Levypallot 4, Syötöt 1, Riistot 1.

Nantes-Reze – TSV Wasserburg 83-66 (29-15, 42-32, 65-49)
Nantes:
Caroline Aubert 20/3/10 syöttöä/3 riistoa, Gunta Basko-Melnbarde 12/5.
Wasserburg:
Anne Breitreiner 18/0, Emma Cannon 13/10.
T.Sten: Minuutit 27, Pisteet 7 (2p 2-7, 3p 0-3, 1p 3-6), Levypallot 7, Riistot 3.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.