Liigakonkari Pasi Riihelä jatkaa uraansa LrNMKY:ssa

11.6.2011 Lappeenrannan NMKY:n koripallomiehistö sai toivotun lisäpalasen, kun veteraanilaituri Pasi Riihelä, 36, allekirjoitti perjantaina yksivuotisen pelaajasopimuksen seuran kanssa. Miesten maajoukkueen kapteeninakin uransa aikana toiminut Riihelä on kotiutunut Lappeenrantaan ja aloittaa jo kymmenennen kautensa valkopunapaidassa.

Tässä Ville-Pertti Lindiä levypallosta pois sulkeva Pasi Riihelä aloittaa syksyllä jo 10. kautensa Lappeenrannassa. Kuva: Kai Kilappa.

Menneellä kaudella Riihelä pelasi Korisliigaa 26 ottelun verran. Loukkaantuneen Sami Pekkolan tuuraajaksi lupautuneen pelurin suunnitelmissa oli ainoastaan auttaa joukkuetta syyskauden ajan, mutta Pekkolan loukkaantumiskierteen jatkuessa Riihelän apua kaivattiin myös keväällä. Tulevalle kaudelle Riihelä kertoo olevansa sitoutunut 100 % panostuksella.

- Järjestetään työasiat niin, että nyt painetaan täysillä hommia. Samalla pystyn auttamaan joukkuetta viime kautta enemmän myös kentän ulkopuolella ja olemaan suuressa roolissa uuden Namikan tulemisessa, kertoo Riihelä.

Kahdesti Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu 199-senttinen Riihelä tehtaili viime kaudella 9,8 pistettä ottelua kohden. Vieläkin tärkeämpään rooliin mies nousi joukkueensa puolustuspäässä. Riihelän tärkeydestä LrNMKY:lle kertoo se, että joukkue onnistui voittamaan vain yhden ilman Riihelää pelaamistaan runkosarjaotteluista.

- Treenaaminen pitää saada paremmalle tasolle. Heinäkuun alusta tehdään töitä tosissaan, ja syksyllä kova työnteko pitää iskostaa jokaiseen jätkään. Lassi (Tuovi) on varmasti vaativa valmentaja, ja sitä kautta tekemisen meininki on ensi kaudella ihan uudella tasolla, Riihelä jatkaa.

Tuovi ja Riihelä ainoat "vanhat kasvot"

LrNMKY:n päävalmentajana debytoiva Lassi Tuovi, 24, on Riihelän lisäksi ainoa henkilö, joka nyky-Namikasta on nähnyt seuran mestaruudet, cup-voitot ja vaikeammat ajat. Nuorennusleikkausta ajavassa LrNMKY:ssa Riihelän jälkeen toiseksi vanhin pelaaja on 1980-luvun puolivälissä syntynyt Tuukka Kulha.

- Pasin jatko on koko ajan ollut tärkein asia papereissa. Omaakin sopimusta tehdessä minulle oli tärkeää huomata Pasin innostuminen asiaan, kun hänen kanssaan keskustelin. Paljon on nähty ja koettu, mutta molemmilla on hirveä hinku kokea ensi talvena vielä jotain uutta, toteaa Tuovi.

Riihelän sopimuksen myötä joukkueen amerikkalaisvahvistuksen roolitus alkaa myös hahmottua. Ensi kaudella innokkaan ja aggressiivisen pelityylin nimeen vannova LrNMKY hakee riveihinsä kolmea urheilullista peluria.

- Amerikkalaiskolmikosta löytyy takapelaajan lisäksi kaksi urheilullista pelaajaa. Molempien pelaajien tulee pystyä pelaamaan niin laidassa, kuin myös tarvittaessa hetkellisesti ison laiturin tontilla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Korisliigasta tuttu kasvokin saattaa pelata ensi kaudella Urheilutalolla, vihjaa Tuovi.

Riihelän lisäksi LrNMKY:lla on voimassa sopimukset ensi kaudesta Viljami Vanjoen, Jouko Järvisen, Anttoni Tapion, Henri Välimaan ja Matias Ojalan kanssa.

 
4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

Näytä lisää vastaavia