Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

1.3.2020 23:31 Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

Carl Lindbomin vahva peli ei riittänyt viemään Radomia voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom säväytti upealla putback-donkilla, joka muistutti paljon hänen vuoden 2017 EM-kisojen kotiyleisön räjäyttänyttä donkkia. Lindbomin hyvästä pelistä huolimatta Radom taipui Bydgoszczin vieraana 66-80 (31-54). Radomin kohtalona oli surkea toinen neljännes, jonka kotijoukkue voitti 30-8. Lindbom kirjautti 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan, neljä syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Radom on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Petteri Koponen toipui edelleen loukkaantumisesta, mutta suomalaisvalmentajat pääsivät voittojen makuun.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlinsin upea kausi sai jatkoa makealla 92-91 (82-82, 45-48)-jatkoaikavoitolla Hampurista. Crailsheim sankari oli DeWayne Russell, joka upotti voittoheiton sisään viisi sekuntia ennen loppua. Crailsheim jatkaa kärkikastissa 14 voitolla ja kuudella tappiolla.

- Millainen ottelu. Hullua. Aloitimme ensimmäisen jakson erittäin hyvin ja meillä oli selkeä suunnitelma sekä teimme hyvin pisteitä. Toisella neljänneksellä meillä oli vaikeuksia puolustuspaineen kanssa ja olin hieman pettynyt. Kuten aina, joukkueemme osoitti luonnetta ja taistelutahtoa ja seisomme yhdessä vaikeilla hetkillä, Tuomas Iisalo hehkutti Bundesliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm otti tärkeän 85-69 (36-38)-vierasvoiton Bayreuthista. Ulm taistelee tiukasti edelleen pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners sen sijaan hävisi Ludwigsburgille 54-79 (21-33). Skyliners on sarjassa 14.
Ottelutilastot

Sasu Salinin mainiot otteet saivat jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Salin heitti tehokkaasti 14 pistettä, kun Teneriffa kiri Joventut Badalonan ohi 96-90 (33-42)-voittoon. Salin saalisti myös kaksi levypalloa. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

LEB Orossa Murphyn Gipuzkoa jatkaa jaetulla kärkipaikalla, kun Gipuzkoa voitti Melillan 70-62 (39-22). Murphy oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen ja neljän levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Vahvasti Susijengin paidassa Sveitsiä vastaan pelannut Maxhuni oli jälleen Gran Canarian parhaimmistoa 13 pisteen, yhden levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla, mutta Gran Canaria taipui LEB Platan ottelussa Algecirasille 71-94 (33-47). Gran Canaria on sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli tehokkaana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliigassa VEF Riika peittosi Tartto Ülikoolin selvin numeroin 107-57 (57-30). Madsen oli tehokkaana tilastoidessaan vain kymmenessä minuutissa 11 pistettä, viisi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Riika on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän joukkue Aix-Maurienne hävisi kotikentällään Nantesille niukasti 68-73 (32-34). Seppälä kirjautti yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Aix-Mauriennen sijoitus on 15.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutuu lähtemään pitkältä takamatkalta Alpe Adria Cupin toiseen välieräotteluun, kun se hävisi vieraskentällä tshekkiläiselle Decinille 71-96 (23-57). Finaalijoukkue ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

- Onnittelut kotijoukkueelle, he pelasivat erinomaista koripalloa ja olivat paljon aggressiivisempia kuin me. Meillä oli kolme viikkoa ilman pelejä ja se näkyi, että oli vaikea tulla maajoukkuetauon ja yhden harjoituksen jälkeen peliin. Piste-ero on vähän liian iso, mutta katsotaan mitä voimme tehdä viikossa, Mirolybov pohti Alpe Adria Cupin sivuilla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Gmunden sen sijaan otti ison voiton kaadettuaan kärkiottelussa Kapfenberg Bullsin 104-77 (55-45). Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

12.10.2020 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

17.8.2020 09:25 Susijengi

Daniel Dolenc Itävaltaan Mirolybovin ja Koskisen seuraksi

Läpimurron Korisliigan eliittiin viime kaudella tehnyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Itävaltaan. Dolencin uusi työnantaja on Itävallan liigan kärkikaartiin kuuluva, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden.

Näytä lisää vastaavia