Lotta Eräkangas jatkaa EBT:ssä, Ulriikka Nuolikoski Kouvottarista Espooseen

20.8.2018 15:11 Kaudella 2015-16 vuoden tulokkaana palkittu Lotta Eräkangas on tehnyt jatkosopimuksen EBT:n kanssa. Uutena pelaajana espoolaisseurassa nähdään Kouvolasta siirtyvä Ulriikka Nuolikoski.

Lotta Eräkangas aloittaa neljännen kautensa naisten Korisliigassa EBT:n paidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Tuleva kausi on 186cm pitkälle ja 21-vuotiaalle Lotta Eräkankaalle neljäs naisten Korisliigassa. Vuodesta toiseen tasaista jälkeä kentän molemmissa päissä tekevä EBT:n luottopelaaja viimeisteli viime kaudella tilastorivikseen 7,5 pistettä ja 2,7 levypalloa ottelua kohden.

– Olen todella tyytyväinen, että voin edelleen jatkaa uraani kasvattajaseurassani. Kesän treeneissä on tapahtunut huomattavaa kehittymistä monien pelaajien osalta ja odotan innolla, miten tämä näkyy suoriutumisessamme kauden aikana, Eräkangas sanoo seuran tiedotteessa.

– Lotta otti viime kaudella ison askeleen eteenpäin puolustuspään pelaajana. Hän on ollut aina hyökkäyspäässä monipuolinen osaten vähän kaikkea. Nyt on sen verran kokemusta tältä tasolta, että uskon ajan olevan valmis selkeään harppaukseen hyökkäyspään pelaajana. Potentiaalia on kehittyä todella kovaksi korintekijäksi, ennakoi EBT:n päävalmentajana jatkava Niko Hellman.

Seuran omista kasvateista myös viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaana palkittu Sanni Tuomisto sekä Wilma Kivekäs jatkavat joukkueessa tulevalla kaudella.

Ulriikka Nuolikoski on pelannut edelliset kaksi kautta Kouvottarien riveissä. Kuva: Ville Vuorinen

Nuolikoski tuo korintekouhkaa

Vimpelin Vedon kasvatti Ulriikka Nuolikoski, 25, nähdään alkavalla kaudella EBT:n paidassa. 178-senttinen takamies on pelannut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi Catzin ja Kouvottarien paidassa ja alkava kausi on hänelle kuudes naisten Korisliigassa. 

Viime kausi Kouvottarissa jäi Nuolikoskella lyhyeksi syksyllä tapahtuneen loukkaantumisen takia. Helmikuussa parketille palannut Nuolikoski ehti pelaamissaan kahdeksassa ottelussa tehdä keskimäärin 4,3 pistettä ja poimia 1,5 levypalloa. Tilastollisesti toistaiseksi parhaan kautensa pääsarjassa hän pelasi Kouvolassa 2016-17, kun hänen tilastorivinsä 23 ottelussa oli 8,8 pistettä, 3,1 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

– Olen todella innoissani aloittamassa uutta kautta EBT:ssä! Joukkue on kehittynyt viime vuosina, joten asioita tehdään varmasti oikein ja hyvällä meiningillä. Valmentajat osaavat hommansa ja joukkue puhaltaa yhteiseen hiileen. Omana tavoitteena on ottaa täällä seuraava askel ja olla monipuolisempi pelaaja tulevalla kaudella, Nuolikoski painottaa.

– Ulriikka on kova heittäjä tuoden meidän takakentälle korintekouhkaa ja samalla yhden kokeneen suomalaisen lisää lisäten tervettä kilpailua pelipaikoista, Hellman kertoo. 

176-senttinen Magdalene Agyei on pelannut 13 nuorten maaottelua. Kuva: Ville Vuorinen

A-tyttöjen Suomen mestari Agyei EBT:n paitaan

Viime kevään nuorten SM-kultaan päättänyt Magdalene Agyei, 19, siirtyy HNMKY:n 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueesta EBT:n paitaan. 176-senttinen Klaukkalan NMKY:n kasvatti Agyei kokosi viime kaudella 19-vuotiaiden SM-sarjassa 7,9 pistettä ja 7,6 levypalloa ottelua kohden. Saman seuran naisten 1-divarijoukkueessa pisteitä kertyi 14,7 per peli ja levypalloja 10 ottelua kohden. Nuorten maaotteluita Agyei on pelannut 13.

– Olen todella innoissani EBT:n mukaan liittymisestä! Tämä on upea mahdollisuus ja aion ottaa tästä kaiken irti, Agyei iloitsee.

– Magda on poikkeuksellisen urheilullinen suomalainen naiskoripalloilija ja siksi omaa myös huikeaa potentiaalia. Koko joukkueen urheilullisuus kasvaa edelleen, Hellman kommentoi.

EBT:llä on tähän mennessä sopimukset Lotta Aaltosen, Lotta Hämäläisen, Lotta Vesiluoman, Lotta Eräkankaan, Kamilah Jacksonin, Delaney Hdoginsin, Sanni Tuomiston, Magdalene Agyein ja Wilma Kivekkään kanssa.

Henkilöt

 
16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia