LrNMKY palasi vajaalukuisena ja tappiollisesti

2.2.2008 Lappeenrannan NMKY palasi Korisliiga-kentille pahasti vajaalukuisena, kun se sai jalkeille vain kuusi pelaajaa vierasotteluun Namika Lahtea vastaan. LrNMKY taisteli kuitenkin tiukasti ja taipui viimeisellä minuutilla vain neljällä pelaajalla kamppaillen lahtelaisille lukemin 90-88 (38-34).

Tammikuussa vain eurocupia pelannut LrNMKY hiosti lahtelaista kaimaseuraansa alusta loppuun, sillä kotijohto ei kasvanut missään vaiheessa kahdeksaa pistettä suuremmaksi.

Vieraat johtivat vielä viimeisen minuutin alettua pisteellä ennen kuin Petri Virtanen sai viidennen virheensä ja LrNMKY joutui pelaamaan ratkaisuhetket yhden miehen alivoimalla.

Juha Sten tasoitti vielä 14 sekuntia ennen loppua, kunnes Teemu Laine sinetöi hetkeä myöhemmin vapaaheittoviivalta kotivoiton.

– Alkuasetelmien mukaan meille oli tulossa helppo peli, mutta kävikin päinvastoin. Saimme pelistä otetta vasta viimeisellä jaksoilla, vaikka tiukkanahan tuo pysyi loppuun asti, huokaili Namika Lahden valmentaja Sami Toiviainen.

Davont Jackson heitti voittajille 20 pistettä ja Ed Williams 18.

LrNMKY:ltä puuttuivat jalkavaivaiset Aki Ulander sekä Jouko Järvinen ja Tuukka Kulha oli kuumeessa. Virolainen Reinar Hallik jätti joukkueen alkuviikosta, kun lappeenrantalaisten eurocupin pelit päättyivät.

Sarjataulukossa kakkosena oleva LrNMKY oli voittanut kuusi edellistä peliään Korisliigassa, jossa se oli hävinnyt viimeksi lokakuun lopulla. LrNMKY:n tehosta vastasivat Adrian Henning 25:llä, Juha Sten 22:llä ja Petri Virtanen 21 pisteellä.

Kouvot karahti Honkaan

Sarjan kärkipään kamppailussa Espoon Honka otti kotivoiton 85-64 (41-35) -numeroin Kouvolan Kouvoista. Voitolla Honka nousi sarjataulukossa Kouvojen ohi kolmanneksi.

Honka hallitsi peliä, mutta Kouvot pysyi puoliväliin asti muutaman pisteen tuntumassa. Kolmannella jaksolla kotijohto kasvoi ratkaisevasti jo 17 pisteeseen.

Honka rakensi voittonsa tarkoilla kahden pisteen heitoilla, joilla se osui peräti 74 prosentin teholla.

- Pelaamme, kuten olemme harjoitelleetkin, eli hyvin. Olen siitä erittäin iloinen. Keskitymme jatkossakin vain omaan tekemiseemme, painotti Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Hongan aloitusviisikko keräsi kaksinumeroiset pisteet. Tehokkaimpina Jukka Matinen teki 17 ja Monte Cummings 16 pistettä.

Kouvoista pääsivät yli kymmenen pisteen vain Corey Smith 15:llä ja Wayne Bernard 13 pisteellä.

Karhu ei voittanut toista peräkkäin

Keskiviikkona Karkkilassa yhdeksän pelin tappioputkensa katkaissut Kauhajoen Karhu ei yltänyt toiseen peräkkäiseen voittoon, kun Tampereen Pyrintö oli Kauhajoella parempi 96-103 (46-49) -tuloksella.

Voitto alkoi kallistua vieraille viimeisen jakson alussa, jolloin Pyrintö pääsi 13 pisteen johtoon. Karhu kipusi loppuhetkillä parhaimmillaan viiden pisteen päähän.

Karhu mätti hyvällä 50 prosentin tarkkuudella 16 kolmosta, mutta Pyrintö hallitsi ratkaisevasti korinalustoja.

Pyrinnön yhdysvaltalaistrio oli tasaisen tehokas: M. C. Mazque teki 24 ja Damon Williams sekä Damion Dantzler 23 pistettä. Karhusta vastaaviin lukemiin ylsi vain Darryl Hudson 26 pisteellään.

Kataja kukisti Tarmon

Joensuun Kataja otti 103-90 (54-41) -kotivoiton  Porvoon Tarmosta.

Kotijohto kasvoi viimeisen neljänneksen alussa jo 23 pisteeseen, mutta Tarmo kipusi viimeisellä minuutilla kahdeksan pisteen päähän.

Kataja voitti pelin vapaaheittoviivalla pistein 36-12 ja myös kolmen pisteen kaaren takana, josta se heitti 15 kolmosta Tarmon kuutta vastaan.

Louis Hinnant heitti Katajalle 29 pistettä ja Anssi Kinnaslampi 20. Anthony Bennett pussitti Tarmolle 26 pistettä ja Travis Leech 19.

Korihaille jatkoaikavoitto Karkkilasta

Karkkilassa ratkaisu venyi jatkoajalle, jossa Uudenkaupungin Korihait otti voiton Team  Componentasta pistein 84-85 (73-73, 34-28).

Peli eteni pienessä kotijohdossa, mutta Korihaiden Niilo Lehtilä vei neljännen jakson lopulla pelin jatkoajalle onnistuneella vapaaheitolla.

Componenta piti johtoa jatkoajallakin, kunnes vieraiden Glenn Stokes nakkasi lopussa ratkaisevan kolmosen. Stokes upotti peräti yhdeksän kolmosta ja yhteensä 35 pistettä.

Kotijoukkueesta Chris Hester teki 21 pistettä ja Jarkko Kyllönen ennätyksensä 19.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, http://www.basket.fi/.

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

2.3.2020 21:38 Korisliiga

Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

2.3.2020 09:20 Korisliiga

Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

1.3.2020 00:08 Korisliiga

Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

28.2.2020 21:59 Korisliiga

Kobrilta viikon yllätys – KTP kaatui kotonaan

Kobrat selvisi vierasvoittoon tiukan kamppailun päätteeksi. KTP kaatui 88–94.

26.2.2020 21:39 Korisliiga

Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

Näytä lisää vastaavia