LrNMKY siirtyy Lassi Tuovin komentoon

27.4.2011 23:16 Lappeenrannan NMKY on kiinnittänyt kauden 2011-12 päävalmentajaksi Lassi Tuovin, jonka apuna toimii seuran valmennuksen johtajaksi vastikään nimitetty konkari Tommi Koskinen. Vasta 24-vuotias Tuovi on toiminut viimeiset neljä kautta LrNMKY:n A-poikien SM-sarjajoukkueen päävalmentajana sekä miesten edustusjoukkueen apuvalmentajana kaudesta 2004-05.

Lappeenrannan NMKY:ssä vuosia liigajoukkueen apuvalmentajana toiminut Lassi Tuovi saa vetovastuun seuran edustusjoukkueessa. Kuva: Matti Koskinen.

LrNMKY:n papereissa seuran oman kasvatin Tuovin kiinnittäminen valmennusvastuuseen oli ensisijainen vaihtoehto.

- Lassi viestitti jo viime syksynä haluavansa selvästi uusia tuulia ja haasteita. Namika haluaa vahvasti urheilullistaa ja uudistaa yleisilmettään, ja halusimme ehdottomasti pitää hänet toiminnassa mukana. Nyt seuran imagollisena keulakuvana voimme ylpeänä esitellä lappeenrantalaisen oman kasvatin, toteaa manageri Jari Vuorenpää.

Toukokuun alusta valmennusvastuun ottava Tuovi lähtee innolla kasaamaan energisempää Namikaa. Vielä vailla pelaajasopimuksia olevan joukkueen kasaaminen pyritään suorittamaan toukokuun aikana.

- Pitkään jouduin puntaroimaan uuden työn tuomia haasteita. Päivä päivältä mieli alkoi kuitenkin kallistumaan tähän suuntaan, ja kävin ajatuksia vahvistavia keskusteluja mm. maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmannin kanssa. Luonteeseen ei ole koskaan kuulunut perääntyminen, joten uusia haasteita kohti mennään uteliaina, toteaa Tuovi.

Suomen miesten maajoukkueen videovalmentajana tulevana kesänä jatkava nuorukainen ottaa uuden työnsä vastaan nöyrin mielin.

- Vaikea on tässä vaiheessa vielä sanoa mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä vastaan on tulossa. Namikassa olen vuosi vuodelta saanut kuitenkin kasvaen vastuuta, joten tyhjästä ei työhön ruveta. Joku kollega on joskus todennut, ettei valmentaja ole koskaan valmis, jatkaa Tuovi.

Urheilullista ja energistä

Valmentajakaksikko Tuovi ja Koskinen muovaa syksyn parketeille energistä ja innokasta Namikaa. Tuovi vastaa kesäharjoittelusta Koskisen toimiessa alkukesän Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana. Juhannuksen jälkeen roolit vaihtuvat, kun Tuovin aika on siirtyä kiihkeisiin EM-karsintoihin ja niihin valmistautumiseen miesten maajoukkueen valmennusjohdossa.

- Kulunut kausi oli raskas ja vaikea kaikille. Ensimmäinen porras ylöspäin meidän tulee ottaa kentän sisäpuolella. Syksyllä joukkueen tulee pelata koripalloa, jota jokainen lappeenrantalainen voi hymyillen katsella. Pohjatyön tekeminen aloitetaan toukokuun alkupuolella, jolloin harjoitusohjelmat lähtevät pyörimään, kertoo Tuovi.

Ottelutilanteissa päävastuun edustusjoukkueen johtamisesta kantava Tuovi näkee yhteistyön Koskisen kanssa tervetulleena.

- Minulle tärkeää oli, että vieressä on kokenut ”selkänoja”, jolta saa tukea, sillä seurakin tietää ottaneensa tietyn riskin palkatessaan kokemattoman päävalmentajan. Joskushan se lintunen on tuupattava pesästään. Katsotaan lähteekö tämä lintunen tästä lentoon, päättää Tuovi hymyillen.

Henkilöt

Asiat

 
25.4.2024 21:21 Miesten I divisioona A

Tapiolan Honka vei miesten I divisioonan finaalit ja palaa Korisliigaan

Tapiolan Honka pääsi lunastamaan paikkansa Korisliigaan kaudelle 2024-25, kun Honka kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn miesten I divisioona A:n kolmannessa finaaliottelussa 94-63 (46-36) Tapiolan Liikuntahallissa. Honka voitti finaalit suoraan 3-0.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

22.4.2024 21:57 16-vuotiaiden tyttöjen SM

Helsingin NMKY on 16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari

16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari selvisi tänään Honkahallilla, kun Helsingin NMKY voitti Tapiolan Hongan SM-sarjan loppuotteluiden toisessa pelissä 47-64 (26-38). HNMKY voitti loppuottelut 2-0.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 12:25 Susijengi

Susijengi avaa olympiakarsintakesänsä eksoottista vierasta vastaan Espoo Metro Areenalla

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

Näytä lisää vastaavia