Maccabi välieriin Möttölän huippupelistä huolimatta

8.4.2005 Scavolini Pesaron suomalainen koripallotähti Hanno Möttölä taisteli hampaat irvessä estääkseen Euroliigan puolivälieräsarjan katkeamisen. Möttölä pelasi monipuolisen hyvin, pussitti 20 pistettä, mutta nekään eivät riittäneet kaatamaan Tel Aviv Maccabia. Hallitsevat mestarit hakivat niukan 103-100-voiton Pesarosta ja eteni Moskovassa pelattavaan Final Four –lopputurnaukseen voitoin 2-0.

Kotijoukkue Pesaro nousi pisteen päähän (100-101) Tel Aviv Maccabista James ”Scoonie” Pennin kolmosella, kun 17 sekuntia oli ottelua jäljellä. Maccabi onnistui purkamaan Pesaron prässin ja Maceo Baston pääsi viimeistelemään loppulukemat. Hanno Möttölä pääsi vielä kiskaisemaan pallon koria kohti, mutta epätoivoisen kaukaa lähtenyt yritys ei mennyt sisään.  

Ensimmäisen jakson johdon jälkeen Pesaro joutui takaa-ajoasemaan, joka kesti koko ottelun. Tel Aviv Maccabi pääsi toisella neljänneksellä ensimmäisen kerran kaksinumeroiseen johtoon (42-31). Pesaro oli nollannut hyvin Tel Avivissa pelatun ensimmäisen kohtaamisen 60-88-tappion. Hurjan kotiyleisönsä tukemana Pesaro nousi useaan otteeseen kahden pisteen päähän ja pystyi haastamaan tosissaan ennakkosuosikin. Kahta pistettä lähemmäs joukkue ei kuitenkaan kyennyt nousemaan ennen Pennin viime hetkien kolmosta.  

209-senttinen Möttölä teki 20 pistettään hyvällä prosentilla. Hän pisti 15 kahden pisteen heitostaan sisään kahdeksan ja vapaaheitot täydellisesti 4/4. Lisäksi Möttölä kahmi kuusi levypalloa, antoi kolme koriinjohtanutta syöttöä, riisti kolmesti ja torjui kerran. Minuutteja hänelle kertyi 31.  

Möttölä oli sekä pisteissä että levypalloissa joukkueensa toiseksi paras. Koritehtailussa aktiivisempi oli ainoastaan Charles Smith (32) ja levyreissä Robert Archibald (8). Scavolini Pesaron toinen suomalainen Teemu Rannikko ei päässyt kentälle. 

Tel Aviv Maccabin tehokkaimmat olivat Nikola Vujcic (26/3), Anthony Parker (20/6), Baston (17/2) ja Derrick Sharp (15/2). 

Euroliigan Final Four –lopputurnaus pelataan Moskovassa 6.-8.5. Tel Aviv Maccabin lisäksi sinne selviytyivät torstaina turnausta isännöivä Moskovan TsSKA ja Tau Ceramica Vitoria Espanjasta. Neljäs joukkue löytyy puolivälieräparista Panathinaikos (GRE) – Efes Pilsen (TUR).  

Hanno Möttölä pelasi Euroliigassa kauden mittaan kaikkiaan 22 ottelua. Keskiarvoikseen hän kirjautti 13,6 pistettä, 5,0 levypalloa ja 1,0 riistoa 28,4 peliminuutissa. Teemu Rannikon vastuu joukkueessa väheni, kun Marco Crespi tuli joukkueen valmentajaksi kesken kauden. Hän pääsi kauden aikana kentälle 19 ottelussa, joissa syntyi keskiarvot 4,2 pistettä, 1,3 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 riistoa pelattuaan keskimäärin 18,1 minuuttia. 

Matisen Skyliners vaivoin jatkoon liigacupissa 

Saksassa Jukka Matisen edustama Frankfurt Skyliners oli kokea liigacupissa saman kohtalon kuin Henrik Dettmannin ja Mikko Noopilan Braunschweig koki jo aiemmin. Braunschweigin leikistä pudottanut kakkos-bundesliigan Paderborn pisti myös Skylinersin tiukille. Frankfurt voitti vasta jatkoajan jälkeen lukemin 99-89.  

Matinen pelasi hyvän ottelun. Suomalaislaituri tuli vaihdosta peliin ja pussitti 20 minuutissa 14 pistettä. Matisen kuudesta kolmosesta suhahti korisukan läpi neljä. Hän otti myös kolme levypalloa.

Voitollaan Frankfurt varmisti paikan liigacupin Final Four –lopputurnauksessa, jonka se sai myös järjestettäväkseen 7.-8.5.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.6.2021 09:26 Suomalaiset ulkomailla

LEB Orossa nousufinaalin ratkaisu venyi - Ranskassa runkosarjat päätökseen suomalaisten osalta

Roope Ahosen Breogan puristi pakkovoiton Alex Murphyn Granadasta LEB Oron nousufinaalissa ja ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun. Ranskassa sen sijaan saatiin suomalaisten osalta runkosarjat pakettiin ProA:ssa ja ProB:ssä.

14.6.2021 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffan matka tyssäsi välierään - Murphyn Granada aloitti nousufinaalit voitolla

Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffan kausi Espanjan liigassa päättyi toiseen välierätappioon. LEB Orossa alkoi taas Alex Murphyn ja Roope Ahosen taistelu noususta.

10.6.2021 11:01 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa piti finaalitoiveensa elossa - LEB Orossa suomalaisfinaali

Espanjan liigassa välierät alkoivat tällä viikolla ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa vei välierän kolmanteen peliin. LEB Orossa sen sijaan nähdään suomalaisfinaali ja Ranskassa Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

9.6.2021 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon aikakausi Crailsheimissa sai hienon päätöksen – uusi projekti alkamassa Bonnissa

Tuomas Iisalon viisivuotinen pesti Merlins Crailsheimin peräsimessä tuli päätökseen tänä keväänä. Iisalo sai keväällä 2016 käsiinsä putoamaan tuomitun joukkueen, jonka hän jätti jälkeensä yhtenä Bundesliigan kärkijoukkueena.

4.6.2021 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni historiallisesti välieriin

Sasu Salinin Teneriffa ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan kuittasi itselleen välieräpaikan suoraan kahdella voitolla. Roope Ahonen oli sen sijaan isossa roolissa Breoganin avatessa LEB Oron välieräsarjan voitolla.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

1.6.2021 12:31 Susiladies

Anniina Äijänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Saarlouis Royalsiin, Saksan Bundesliigaan

Päättyneellä kaudella Universitario de Ferrolia Espanjan pääsarjaan nostamassa ollut Anniina Äijänen, 25, vaihtaa tulevaksi kaudeksi maisemaa Keski-Eurooppaan. Susiladiesin luottopelaajan uusi osoite on Saksan Bundesliigassa pelaava Saarlouis Royals.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

31.5.2021 10:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi

Viimeiset viisi kautta menestyksekkäästi Merlins Crailsheimia valmentanut Tuomas Iisalo siirtyy Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi. Iisalon sopimus on kaksivuotinen. Myös Joonas Iisalo siirtyy seuraan apuvalmentajaksi.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

28.5.2021 13:09 Susijengi

Elias Valtonen kolmivuotisella sopimuksella Espanjan liigaan

Susijengin ratkaisupelaajien kastiin kohinalla noussut Euran Veivan kasvatti Elias Valtonen, 200 cm ja 21 vuotta, on solminut kolmevuotisen sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Basquet Manresan kanssa. Ammattilaisuransa Saksan Pro A:n Tigers Tübingenissa aloittanut Valtonen odottaa Manresasta uutta kehitysloikkaa urallaan.

24.5.2021 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan sarjoissa ratkaisuhetket käsillä – Alasen kausi päätökseen

Espanjan sarjoissa loppuratkaisut ovat alkamassa, kun ACB:ssa päättyi runkosarja ja LEB Orossa käynnistyivät pudotuspelit. Aapeli Alasen kausi Tshekin liigassa sen sijaan päättyi ja Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim taistelee vielä välieräpaikasta.

24.5.2021 08:38 Susiladies

Marianne Kalin jatkaa Espanjan pääsarjan Bembibressä myös ensi kaudella

Espanjan pääsarjassa pelaava Bembibre ja Susiladiesin iso pelaaja Marianne Kalin, 23, ovat solmineet jatkosopimuksen. Tällä viikolla 24 vuotta täyttävä Kalin tilastoi Bembibrelle päättyneellä kaudella 3,2 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden.

20.5.2021 09:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen voitti Latvian mestaruuden – ”Hieno päättää kausi näin”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi suoraan neljässä ottelussa. Edon Maxhunin kaulaan sen sijaan pujotettiin hopeiset mitalit Viron liigassa ja hänet valittiin myös sarjan tähdistöviisikkoon.

19.5.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon johtama Merlins Crailsheim iskee Bayern Münchenin kimppuun pudotuspeleissä

Suomalaisen valmennuskolmikon Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim aloittaa pudotuspelit Saksan Bundesliigassa keskiviikkona. Merlinsillä on edessään kova haaste, sillä vastaan asettuu Euroliigassa tällä kaudella hienosti menestynyt Bayern München.

17.5.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Dolenc, Mirolybov ja Koskinen juhlivat Itävallan mestaruutta – ”Nyt on aika nauttia”

Daniel Dolencin edustama ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan mestaruuden. Latviassa Alexander Madsen on voiton päässä mestaruudesta.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

Näytä lisää vastaavia