Major ja Greene jättävät Kataja Basketin

12.12.2013 Joensuulainen Kataja Basket on päättänyt irtisanoa laitahyökkääjä Renaldo Majorin sopimuksen. Toinen amerikkalaislaituri Brian Greene auttaa joukkuetta vielä kolmen pelin ajan ja hänen määräaikainen sopimuksensa päättyy 21.12. Korisliiga-otteluun Kauhajoen Karhua vastaan.

Renaldo Majorin pelit Katajassa ovat ohi. Kuva: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Päävalmentaja Jukka Toijala on murheellinen etenkin Majoriin kohdistuvan ratkaisun suhteen. Hän tunnustaa, että oli liian optimistinen Majoriin kohdistamiensa sopeutumisodotusten kanssa.

 

– Tässä kohtaa en voi muuta kuin nostaa käden ylös virheeni merkiksi. Valitettavasti Renaldon kohdalla aika ei vain riittänyt siihen, että eurooppalainen pelitapa olisi tullut tutuksi meidän kannaltamme riittävän nopeasti. Asiaa eivät helpottaneet häntä kohdanneet loukkaantumiset, Toijala kommentoi.

 

Ensimmäistä kauttaan Euroopan mantereella pelaava Major on kärsinyt pikkuvaivoista niin keski-, ylä- kuin alavartalossaankin, mikä on näkynyt laiturin otteissa.

 

Major kirjautti EuroChallengessa 10,6 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,2 syöttöä ottelua kohden sekä Korisliigassa 11,8 pistettä, 5,0 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

 

Brian Greene on vapaa etsimään uutta seuraa välittömästi, mutta hän edustaa joensuulaisjoukkuetta vielä kolmesti, sopimuksensa loppuun saakka. Greenen viimeiseksi otteluksi jää 21.12. pelattava vierasottelu Kauhajoella Karhu Basketia vastaan.

 

Kataja etsii paraikaa korvaavia ulkomaalaisvahvistuksia.

 

– Emme varmasti tule olemaan vähään aikaan parhaimmillamme, mutta tavoitteet on nyt siirretty kevääseen. Silloin on tarkoitus pärjätä etenkin tämän hetken kahdelle parhaalle joukkueelle, Bisonsille ja Pyrinnölle, Toijala mietti.

 

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia