Markus Rautasalo ja Robin Åvist siirtyvät ToPoon

24.7.2023 15:07 Miesten I divisioona A:ssa pelaava Torpan Pojat tiedotti tehneensä sopimukset Markus Rautasalon, 23, ja Robin Åvistin, 23, kanssa.

Kevään Suomen mestari Markus Rautasalo siirtyy ToPoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Rautasalo on pelannut viisi edellistä kautta sarjatasoa ylempänä Korisliigassa. Keväällä Suomen mestaruuden Helsinki Seagullsissa voittanut 180-senttinen takapelaaja on pelannut Seagullsin lisäksi neljä kautta KTP-Basketissa.

– ToPon pelityyli ja oma rooli siinä on linjassa sen kanssa mitä ensi kaudelta haluan. Hienoa myös päästä edustamaan legendaarista helsinkiläistä seuraa, Rautasalo kommentoi sopimuksen syntyä.

Rautasalolta löytyy pitkä historia junioreiden SM-sarjoista ja miesten valtakunnallisista sarjoista. Lisäksi hän on pelannut 54 junioreiden maaottelua. Ensi kauteen hän on kuitenkin jo lähdössä uudella innolla.

– Hyvät ja odottavaiset fiilikset ensi kaudesta uudessa seurassa. Tavoitteena on ehjä kausi, pelata hyvää koripalloa ja nauttia siitä. Meillä on hyvä joukkue kasassa enkä näe miksi emme voisi mennä päätyyn asti.

Viime kaudella divari B:ssä tuhoja tehnyt Robin Åvist on ToPon miesten seuraava julkaistava pelaaja. 191-senttinen Åvist tilastoi päättyneellä kaudella peräti 18,7 pistettä ottelua kohden, jonka lisäksi rivistä löytyi 3,8 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,5 riistoa Munkkiniemen Kisapojille.

– Isoin syy oli se, että halusin päästä pelaamaan sarjatasoa korkeammalle. Ja ToPon ympäristö vaikuttaa hyvältä minulle, Åvist kommentoi.

Åvist on viettänyt tähän asti uransa kokonaan kasvattajaseurassaan MuKissa, jossa hän on voittanut yhdessä Rautasalon kanssa lukuisia junioreiden Suomen mestaruuksia. Aikuisten 1A ja 1B -divareita hän on ehtinyt pelata jo lähemmäs 150 ottelua ja kaudella 20-21 hän pääsi kokeilemaan siipiään myös Korisliigassa KTP:n riveissä kolmen ottelun verran.

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

8.4.2024 21:02 Miesten I divisioona A

Lindbomin haamuheitto vei Hongan jatkoajan kautta voittoon – myös JBA voitokas miesten I divisioonan välierissä

Miesten I divisioona A:n välierien toisissa otteluissa Tapiolan Honka nousi Carl Lindbomin puolenkentän takaa lähteneellä kolmosella jatkoajan kautta voittoon Kipinä Basketia vastaan. Maanantai-illan toisessa ottelussa Jyväskylä Basketball Academy voitti niukasti Torpan Pojat.

5.4.2024 22:02 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A:n välieräavauksissa hurjat yleisömäärät – kotijoukkueet JBA ja Honka voitokkaita

Miesten I divisioona A:n välieräottelut käynnistyivät yleisöryntäyksillä, kun 1051 katsojaa oli pakkautunut todistamaan Jyväskylä Basketball Academyn kotivoittoa Torpan Pojista. Tapiolan Honka taas voitti Kipinä Basketin 716 katsojan edessä.

31.3.2024 19:29 Miesten I divisioona A

ToPo, Kipinä, JBA ja Honka etenivät miesten I divisioona A:n välieriin

Miesten I divisioona A:n välieräjoukkueet ovat nyt selvillä, kun Torpan Pojat, Kipinä Basket Jyväskylän Basketball Academy ja Tapiolan Honka voittivat puolivälieräsarjansa 2-0.

28.3.2024 21:16 Miesten I divisioona A

Kipinä, JBA ja Honka voittoihin miesten I divisioona A:n puolivälierien avauksissa

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyivät torstaina, kun kotijoukkueet Kipinä Basket, Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka voittivat puolivälierien ensimmäiset ottelut.

28.3.2024 13:09 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käyntiin torstaina - katso koko ohjelma

Miesten I divisioona A:n puolivälierät pyörähtävät kolmen ottelusarjan voimin käyntiin torstaina. ToPo ja Raiders aloittavat oman ottelusarjansa pitkäperjantaina.

5.3.2024 08:19 Miesten I divisioona A

Elias Eerikinharju loppukaudeksi Tapiolan Honkaan

Miesten I divisioona A:n kärjessä oleva Tapiolan Honka on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Elias Eerikinharjun kanssa.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

6.10.2023 10:43 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A jyrähtää käyntiin perjantaina – huippuottelut katsottavissa Koristv.fi:ssä

Miesten I divisioona A käynnistyy tänään perjantaina 6.10. kahdella mielenkiintoisella ottelulla: HBA-Märsky – Torpan Pojat sekä Jyväskylä Basketball Academy – Äänekosken Huima. Sarjan mestari ja samalla Korisliiga-nousuun mahdollisuuden saava joukkue on selvillä viimeistään huhtikuun lopulla.

Näytä lisää vastaavia