Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut tälläkin kaudella isossa roolissa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa oli jo viime kaudella sarjan kärjessä, kun kausi päätettiin keskeyttää. Joukkueen runko pysyi pitkälti samana ja se on näkynyt tappiottomana alkukautena. Lehtorannan mukaan joukkueesta löytyy paljon ratkaisijoita ja kokeneita pelaajia. Kotkalaiset ovatkin monella tapaa vielä parempi joukkue, kuin viime kaudella.

- Meillä oli viime kaudella todella hyökkäysvoimainen joukkue, mutta tällä kaudella tuntuu että olemme vielä hyökkäysvoimaisempia, varsinkin nyt kun saimme vielä Anissan mukaan. Ratkaisijoita löytyy vielä laajemmalta rintamalta, paljon laadukkaita suomalaispelaajia ja vain yksi amerikkalainen. Lisäksi olemme parempia puolustuspäässä, siitä kiitos Mika Hartoselle, joka on tuonut uusia juttuja meidän puolustamiseen. 

Alkukaudesta erityisesti hyökkäyspeli on ollut loistavalla tasolla. Se on näkynyt myös joukkuehengessä.

- Teemme pelistä toiseen aika paljon pisteitä. Tunnemme toistemme vahvuudet hyvin ja meillä on hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolella, Lehtoranta pohtii.

Sarjan kärkipaikasta huolimatta Peli-Karhujen peli ei ole täysin valmista. Kehityskohteet ovat erityisesti puolustuspäässä.

- Puolustuksessa voi aina parantaa ja se on myös meidän kehityskohteemme, vaikka olemme siinä hyvin onnistuneetkin, mutta tietyissä asioissa on parantamisen varaa, Lehtoranta sanoo.

29-vuotias pelaaja on tällä hetkellä Naisten Korisliigan syöttötilaston kärjessä 10,2 syötön keskiarvolla. Se ei ole kuitenkaan asia, johon hän olisi erityisesti keskittynyt.

- En erityisesti ole siihen keskittynyt, mutta koska meillä ei ole ulkomaalaista pelinrakentajaa niin minulla on paljon vastuuta pelinrakentamisessa ja tilanteiden luomisessa. Jos näen vapaan pelaajan, lähes aina syöttö sinne myös lähtee. Se on parempi ratkaisu, kuin haastetun heiton ottaminen. Se on lähes automaatio takaraivossa. Tykkään koriksesta, jossa liikutetaan palloa ja mieluusti myös annan sen vapauttavan syötön. Ja koska meillä on niin paljon ratkaisijoita, minun ei itse tarvitse ottaa niitä niin paljon. Autan joukkuetta enemmän johtamalla peliä ja luomalla paikkoja muille, se rooli sopii minulle.

Lehtoranta on tyytyväinen omaan pelinjohtamiseensa, sillä joukkueella ei ole vielä yhtään tappiota. Hän kuitenkin tiedostaa omat kehityskohteensa.

- Eniten parannettavaa on fysiikkapuolella ja siihen pyrin keskittymään.

Kotkalaiskasvatti pelaa Peli-Karhuissa jo yhdeksättä kauttaan. Väliin on mahtunut myös pelejä ulkomailla. Ulkomailla pelaaminen kiinnostaa edelleen, mutta Lehtoranta on viihtynyt kotikaupungissaan hyvin.

- On mukava pelata kotikaupungissa ja kotiyleisön edessä. Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa. Se on hieno asia. Seura on aina hoitanut asiat mallikkaasti ja pelaajista pidetään hyvää huolta. ’’Vapaa’’ pelityylimme sopii minulle loistavasti ja meillä on käytössä maailman paras huoltaja Antti Silvonen.

Peli-Karhujen takapelaaja oli maajoukkueen mukana pelaamassa EM-karsintapelejä. Hänelle maajoukkueessa pelaaminen on kunnia asia.

- Maajoukkuepelit tuovat hieman vaihtelua kauteen. On kiva päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä kesken kauden. Lisäksi on aina hienoa edustaa Suomea ja vaihtaa kuulumisia muiden maajoukkuepelaajien kanssa, Lehtoranta päättää.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia