Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut tälläkin kaudella isossa roolissa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa oli jo viime kaudella sarjan kärjessä, kun kausi päätettiin keskeyttää. Joukkueen runko pysyi pitkälti samana ja se on näkynyt tappiottomana alkukautena. Lehtorannan mukaan joukkueesta löytyy paljon ratkaisijoita ja kokeneita pelaajia. Kotkalaiset ovatkin monella tapaa vielä parempi joukkue, kuin viime kaudella.

- Meillä oli viime kaudella todella hyökkäysvoimainen joukkue, mutta tällä kaudella tuntuu että olemme vielä hyökkäysvoimaisempia, varsinkin nyt kun saimme vielä Anissan mukaan. Ratkaisijoita löytyy vielä laajemmalta rintamalta, paljon laadukkaita suomalaispelaajia ja vain yksi amerikkalainen. Lisäksi olemme parempia puolustuspäässä, siitä kiitos Mika Hartoselle, joka on tuonut uusia juttuja meidän puolustamiseen. 

Alkukaudesta erityisesti hyökkäyspeli on ollut loistavalla tasolla. Se on näkynyt myös joukkuehengessä.

- Teemme pelistä toiseen aika paljon pisteitä. Tunnemme toistemme vahvuudet hyvin ja meillä on hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolella, Lehtoranta pohtii.

Sarjan kärkipaikasta huolimatta Peli-Karhujen peli ei ole täysin valmista. Kehityskohteet ovat erityisesti puolustuspäässä.

- Puolustuksessa voi aina parantaa ja se on myös meidän kehityskohteemme, vaikka olemme siinä hyvin onnistuneetkin, mutta tietyissä asioissa on parantamisen varaa, Lehtoranta sanoo.

29-vuotias pelaaja on tällä hetkellä Naisten Korisliigan syöttötilaston kärjessä 10,2 syötön keskiarvolla. Se ei ole kuitenkaan asia, johon hän olisi erityisesti keskittynyt.

- En erityisesti ole siihen keskittynyt, mutta koska meillä ei ole ulkomaalaista pelinrakentajaa niin minulla on paljon vastuuta pelinrakentamisessa ja tilanteiden luomisessa. Jos näen vapaan pelaajan, lähes aina syöttö sinne myös lähtee. Se on parempi ratkaisu, kuin haastetun heiton ottaminen. Se on lähes automaatio takaraivossa. Tykkään koriksesta, jossa liikutetaan palloa ja mieluusti myös annan sen vapauttavan syötön. Ja koska meillä on niin paljon ratkaisijoita, minun ei itse tarvitse ottaa niitä niin paljon. Autan joukkuetta enemmän johtamalla peliä ja luomalla paikkoja muille, se rooli sopii minulle.

Lehtoranta on tyytyväinen omaan pelinjohtamiseensa, sillä joukkueella ei ole vielä yhtään tappiota. Hän kuitenkin tiedostaa omat kehityskohteensa.

- Eniten parannettavaa on fysiikkapuolella ja siihen pyrin keskittymään.

Kotkalaiskasvatti pelaa Peli-Karhuissa jo yhdeksättä kauttaan. Väliin on mahtunut myös pelejä ulkomailla. Ulkomailla pelaaminen kiinnostaa edelleen, mutta Lehtoranta on viihtynyt kotikaupungissaan hyvin.

- On mukava pelata kotikaupungissa ja kotiyleisön edessä. Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa. Se on hieno asia. Seura on aina hoitanut asiat mallikkaasti ja pelaajista pidetään hyvää huolta. ’’Vapaa’’ pelityylimme sopii minulle loistavasti ja meillä on käytössä maailman paras huoltaja Antti Silvonen.

Peli-Karhujen takapelaaja oli maajoukkueen mukana pelaamassa EM-karsintapelejä. Hänelle maajoukkueessa pelaaminen on kunnia asia.

- Maajoukkuepelit tuovat hieman vaihtelua kauteen. On kiva päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä kesken kauden. Lisäksi on aina hienoa edustaa Suomea ja vaihtaa kuulumisia muiden maajoukkuepelaajien kanssa, Lehtoranta päättää.

 
19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

Näytä lisää vastaavia