Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

22.12.2021 12:27 Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

Rougeau tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

Marraskuussa 2021 miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku löytyi jo toista kertaa peräjälkeen Kauhajoelta. Kunnia myönnettiin laituri René Rougeaulle, joka on kapteenina ja paljon palloa käsittelevänä swingmanina johtanut joukkueensa huikeaan alkukauteen.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa paalupaikalla, mutta koska sarjaa on vielä reippaasti jäljellä ennen kuin pudotuspelejä voi alkaa edes miettiä, Rougeau toteaa, että kehitettävää löytyy yhä.

– Yritämme parantaa hyökkäystämme pelistä toiseen. Entistä paremmalle kommunikaatiolle on tarvetta aina, kun ollaan kärjessä ja muut joukkueet kohdistavat tähtäimensä meihin. Erityisesti vierasotteluissa pelaajan näyttämisen halu kasvaa, ja silloin hyökkäys nopeutuu ja lähtee helposti kontrollista.

Kauhajoki on ehdottomasti jo nyt yksi kaikkein kovimpia ennakkosuosikkeja miesten Korisliigan loppukierroksille ja mitalienjakoon. Sarjataulukon perusteella myös Helsinki Seagulls ja Kouvot tavoittelevat samoja maaliviivoja. Mutta Rougeau muistuttaa, että loppukaudesta tullaan näkemään muitakin joukkueita, jotka alkavat haastaa kärkikolmikkoa koko ajan enemmän ja enemmän.

Tällaisiksi hieman pimentoon jääneiksi uhkaajiksi – ”sleepereiksi”, kuten amerikkalaisessa koripallokulttuurissa sanottaisiin – hän mainitsee ainakin Kobrat ja hallitsevan mestarin Salon Vilppaan.

– Kobrat on saavuttanut kovia otteluvoittoja, jopa vieraissakin. Vilppaalla oli rankka marraskuu, mutta sitä sattuu kaikille. Hekin pelaavat koko ajan paremmin ja paremmin. Meidän täytyy kohdella jokaista vastustajaa huippujoukkueena tai muuten käy kehnosti.

Jo 35 vuoden ikään ehtinyt Rougeau pelaa Kauhajoella jo kolmatta kauttaan. Hänen aiemmat kokemuksensa kaupungista ovat peräisin kausilta 2017–18 ja 2018–19 eli toisin sanoen Kauhajoen viimeisimmiltä mestaruusvuosilta. Välissä hän vieraili Ranskan Pro B -liigan Hermine Nantes Basketissa mutta palasi kuitenkin takaisin Suomeen.

Herää kysymys, mikä Suomessa ja vieläpä 13 000 asukkaan kaupungissa Etelä-Pohjanmaalla vetää puoleensa aurinkoon tottunutta kalifornialaista, joka on syntynyt Sacramentossa ja kasvanut neljän miljoonan asukkaan metropolissa Los Angelesissa. Rougeau kieltämättä aluksi naurahtaa kysymykselle, mutta perustelut ovat vankat.

– On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan, ja on välillä mukava päästä rauhalliseen ympäristöön. Joukkueen sisällä vallitsee tiivis yhteishenki, meillä on hyvä suhde myös valmentaja Janne Koskimiehen kanssa, ja Kauhajoella pääsee aina vakavissaan kilpailemaan mestaruudesta.

Rougeau paljastaa myös, että Suomeen paluuseen vaikuttaa toki sekin, että hänellä on jo pitkään ollut suomalainen tyttöystävä, jonka kanssa suhde on kestänyt ajoittaiset maisemanvaihdoksetkin.

Rougeaun henkilökohtaiset tilastokeskiarvot marraskuulta olivat erittäin monipuoliset. Pelaaja tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Keskimääräiseksi tehokkuuslukemaksikin merkittiin vakuuttava 23,2.

Veteraanipelaaja ei silti jää lepäämään laakereilleen ja pelaamaan itsetyytyväisyyden tunteessa, vaan hän keskittyy aina visusti paikantamaan heikkouksiaan ja käsittelemään niitä harjoituksissa.

– Työskentelen kasvattaakseni itseluottamustani erityisesti kolmosia heittäessä. Täytyy kannustaa itseään heittämään hyvistä paikoista, vaikka heitto olisi takkuillutkin. Vastustaja odottaa minun ensisijaisesti aina ajavan, joten pitää olla valmiina pistämään palloa ilmaan, jotta saamme levitettyä puolustusta enemmän.

Arsenaalin laajennusta epäilemättä tarvitaan sitä mukaa, kun kausi etenee. Moni mestaruudennälkäinen kilpailija hengittää parhaillaan niskaan.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

14.7.2023 12:00 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2023-2024 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 25.5.2024. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

5.7.2023 17:57 Mestarien liiga

Kauhajoen Mestarien liigan karsintaturnausjoukkueet arvottu

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaturnausten joukkueet arvottiin torstaina. Karhu Basket Kauhajoki kohtaa puolueettomalla kentällä Turkin Antalyassa 25.9. israelilaisen roni Hay Motors Ness Zionan.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

4.7.2023 09:00 Korisliiga

Tomas Murphy aloittaa ammattilaisuransa Korisliigassa ja liittyy BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen tänä kesänä Susijengi Risings Starsissa pelanneen Tomas Murphyn, 25, kanssa. 204-senttisen Murphyn sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

9.6.2023 10:26 Susijengi

Mestaruus toi lisämotivaatiota Lassi Nikkariselle

ToPo Junioreiden kasvatti Lassi Nikkarinen, 26, sai kunnian tuoda Pantteri-patsaan Helsinkiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen, kun Helsinki Seagulls peittosi Karhu Basketin Korisliigan finaaleissa. Tuoreen Suomen mestarin aloittava pelinrakentaja ja Korisliigan kotimaisen kaartin kärkinimi tähyää nyt seuraavaa kehityspaikkaa urallaan Susijengi-kesän merkeissä.

Näytä lisää vastaavia