Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

22.12.2021 12:27 Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

Rougeau tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

Marraskuussa 2021 miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku löytyi jo toista kertaa peräjälkeen Kauhajoelta. Kunnia myönnettiin laituri René Rougeaulle, joka on kapteenina ja paljon palloa käsittelevänä swingmanina johtanut joukkueensa huikeaan alkukauteen.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa paalupaikalla, mutta koska sarjaa on vielä reippaasti jäljellä ennen kuin pudotuspelejä voi alkaa edes miettiä, Rougeau toteaa, että kehitettävää löytyy yhä.

– Yritämme parantaa hyökkäystämme pelistä toiseen. Entistä paremmalle kommunikaatiolle on tarvetta aina, kun ollaan kärjessä ja muut joukkueet kohdistavat tähtäimensä meihin. Erityisesti vierasotteluissa pelaajan näyttämisen halu kasvaa, ja silloin hyökkäys nopeutuu ja lähtee helposti kontrollista.

Kauhajoki on ehdottomasti jo nyt yksi kaikkein kovimpia ennakkosuosikkeja miesten Korisliigan loppukierroksille ja mitalienjakoon. Sarjataulukon perusteella myös Helsinki Seagulls ja Kouvot tavoittelevat samoja maaliviivoja. Mutta Rougeau muistuttaa, että loppukaudesta tullaan näkemään muitakin joukkueita, jotka alkavat haastaa kärkikolmikkoa koko ajan enemmän ja enemmän.

Tällaisiksi hieman pimentoon jääneiksi uhkaajiksi – ”sleepereiksi”, kuten amerikkalaisessa koripallokulttuurissa sanottaisiin – hän mainitsee ainakin Kobrat ja hallitsevan mestarin Salon Vilppaan.

– Kobrat on saavuttanut kovia otteluvoittoja, jopa vieraissakin. Vilppaalla oli rankka marraskuu, mutta sitä sattuu kaikille. Hekin pelaavat koko ajan paremmin ja paremmin. Meidän täytyy kohdella jokaista vastustajaa huippujoukkueena tai muuten käy kehnosti.

Jo 35 vuoden ikään ehtinyt Rougeau pelaa Kauhajoella jo kolmatta kauttaan. Hänen aiemmat kokemuksensa kaupungista ovat peräisin kausilta 2017–18 ja 2018–19 eli toisin sanoen Kauhajoen viimeisimmiltä mestaruusvuosilta. Välissä hän vieraili Ranskan Pro B -liigan Hermine Nantes Basketissa mutta palasi kuitenkin takaisin Suomeen.

Herää kysymys, mikä Suomessa ja vieläpä 13 000 asukkaan kaupungissa Etelä-Pohjanmaalla vetää puoleensa aurinkoon tottunutta kalifornialaista, joka on syntynyt Sacramentossa ja kasvanut neljän miljoonan asukkaan metropolissa Los Angelesissa. Rougeau kieltämättä aluksi naurahtaa kysymykselle, mutta perustelut ovat vankat.

– On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan, ja on välillä mukava päästä rauhalliseen ympäristöön. Joukkueen sisällä vallitsee tiivis yhteishenki, meillä on hyvä suhde myös valmentaja Janne Koskimiehen kanssa, ja Kauhajoella pääsee aina vakavissaan kilpailemaan mestaruudesta.

Rougeau paljastaa myös, että Suomeen paluuseen vaikuttaa toki sekin, että hänellä on jo pitkään ollut suomalainen tyttöystävä, jonka kanssa suhde on kestänyt ajoittaiset maisemanvaihdoksetkin.

Rougeaun henkilökohtaiset tilastokeskiarvot marraskuulta olivat erittäin monipuoliset. Pelaaja tilastoi otteluissa 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Keskimääräiseksi tehokkuuslukemaksikin merkittiin vakuuttava 23,2.

Veteraanipelaaja ei silti jää lepäämään laakereilleen ja pelaamaan itsetyytyväisyyden tunteessa, vaan hän keskittyy aina visusti paikantamaan heikkouksiaan ja käsittelemään niitä harjoituksissa.

– Työskentelen kasvattaakseni itseluottamustani erityisesti kolmosia heittäessä. Täytyy kannustaa itseään heittämään hyvistä paikoista, vaikka heitto olisi takkuillutkin. Vastustaja odottaa minun ensisijaisesti aina ajavan, joten pitää olla valmiina pistämään palloa ilmaan, jotta saamme levitettyä puolustusta enemmän.

Arsenaalin laajennusta epäilemättä tarvitaan sitä mukaa, kun kausi etenee. Moni mestaruudennälkäinen kilpailija hengittää parhaillaan niskaan.

Henkilöt

 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia