Marshall naulasi Seagullsin sarjakakkoseksi, Salossa mökki täynnä ja sarjan häntäpäässä liikehdintää

24.1.2018 Korisliigan neljän ottelun keskiviikko sisälsi monen tasoista korisviihdettä ympäri Suomen. Helsingissä Seagulls lapioi 92-75 (40-41) –numerot taululle Tampereen Pyrintöä vastaan ja vankisti asemiaan sarjakakkosena. Vilpas löi Espoo Unitedin 97-57 (50-22) likimain täyden Salohallin edessä, Korihait vei jumbokamppailun Kobria vastaan Lapualla 85-83 (37-39) ja BC Nokia niputti Kouvot kotonaan numeroin 86-83 (42-35).

Tuukka Kotti oli lokkilauman puolustuksen selkäranka kun Seagulls kaatoi sarjakolmosen Pyrinnön.

Juan Pattillo oli ottelun ykköstähti kun Korihait päihitti Kobrat ja nousi pois sarjataulukon jumbosijalta.

Eldar Skamo ja BC Nokia johtivat Kouvoja läpi ottelun, kestäen vierailijoiden päätösjakson kirin matkalla makeaan kotivoittoon. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls repäisi voiton mittaisen hengitysraon sarjataulukon kärkipäässä, kun se kampesi sarjakolmosen Pyrinnön Kisahallissa numeroin 92-75 (40-41). Voiton karkumatkalla Kouvoista, Pyrinnöstä ja Katajasta olevalla Seagullsilla on pelattuna sama määrä otteluita kuin Kouvoilla, yksi ottelu vähemmän kuin Pyrinnöllä ja yksi ottelu enemmän kuin Katajalla.

Kahden pisteen karkumatkalta keskiviikon kamppailun päätösjaksolle lähtenyt Seagulls osoitti taktista kypsyyttä ja toteutti joukkuekonseptiaan pykälän verran vierailijoita tehokkaammin viimeisellä kympillä.

Tuukka Kotin ja Jermaine Marshallin johdolla Seagulls nousi kahdeksan pisteen johtoasemaan jakson avauspuolikkaan aikana ja Michael Caffeyn onnistumiset siivittivät isännät jo ratkaisevaan 12 pisteen johtoon kun pelikellossa oli jäljellä vain puolitoista minuuttia.

- Pyrintö on meille isona joukkueena sarjan pahimpia vastuksia. Saimme lopussa hyvällä liikkeellä peliä haltuumme. Meiltä löytyi myös malttia ja hyvää puolustusta etenkin Antti Niskasen toimesta, hehkutti Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

Heittokättään keskiviikkona ulkoiluttanut Marshalle nakutteli 28 pistettä, kurittaen korisukkaa kuudesti kolmen pisteen kaaren takaa. Kotti (19/8/4 syöttöä) lähenteli tupla-tuplaa ja Caffey heitti isännille 13 pistettä.

Pyrinnön iso mies Brian Asbury toimitti 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, Antero Lehdon säestäessä 16 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Seagulls - Pyrintö

Vilpas viihdytti Salossa

Korisliigan ylivoimainen sarjakärki Salon Vilpas tarjoili keskiviikkona liitoksistaan pullistelevalle, 2168-päiselle Salohallille yhden kauden vakuuttavimmista voitoista kun se isännöi sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majailevaa Espoo Unitedia. Jo avausjaksolla tapahtumien kulun hallintaansa ottanut Vilpas repi tulostaululle 23 pisteen kaulan avauskympin jälkeen, viihdyttäen kotiyleisöään 97-57 (50-22) –ilotulituksella.

Vilppaan hyökkäyspelaaminen sujui ilman Juho Nenosta ja hiljattain joukkueen jättänyttä Johnathan Jordaniakin varsin mallikelpoisesti, isäntien nakuttaessa kakkoset tupaan 56% tarkkuudella ja kolmosetkin vakuuttavalla 52% tarkkuudella (11/21).

Takamies Tobin Carberry heitti 24 ja salolaisten monitoimityökalu Javontae Hawkins 20 pistettä. Teemu Rannikko taikoi tilastolakanalle 9 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä, väkivahvan sentteri Aaron Jonesin tilastoidessa aikuisen miehen tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla, pyyhkien ohimennen myös 2 torjuntaa ja repien 2 riistoa.

Kokenut takamies Jeb Ivey heitti 16 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä, Jervon Pressleyn tilastoidessa 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan vierailijoille.

Ottelutilastot: Vilpas - EU

Korihait jätti jumbosijan taakseen

Uudenkaupungin Korihait ja Lapuan Kobrat vastasivat kenties koko kierroksen etukäteen mielenkiintoisimmasta ottelusta, kun sarjataulukon häntäpään sijoja hallitsevat joukkueet kohtasivat Lapuan urheilutalolla. Nousujohteisia otteita uuden päävalmentajansa Damion Dantzlerin kanssa esittänyt hailauma venyi lopulta tärkeään 85-83 (37-39) –vierasvoittoon, jättäen sarjataulukon jumbosijan Kobrien haltuun.

Korihait näytti jo karkaavan kohti varmaa voittoa, kun Korihait jälleen 8 pisteen karkumatkalle lähettänyt Teemu Sulosen kolmonen näytti hiljentäneen isäntien kirin päätösjakson puolivälin tienoilla. Kobrat jatkoi kuitenkin raivoisaa taistelua ja takamies Stephen Croonella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaaheittoviivalta päätösminuutin alkusekunneilla.

Croone osui kuitenkin vain toisen vapaaheitoistaan ja Korihait säilyttivät johtoasemansa. Kumpikaan joukkue ei tämän jälkeen saanut sihtiä kohdalleen kentältä, ja kun Korihaiden puolustus piti Kobrat myös poissa vapaaheittoviivalta, kirjattiin ottelun loppulukemat lopulta Justus Kilpisen onnistuneen vapaaheiton myötä numeroihin 85-83 haiparven hyväksi.

- Kova ottelu, kuten etukäteen ajattelinkin. Olen todella ylpeä pelaajistani, jotka hoitivat homman lopussa kotiin, iloitsi Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler.

Korihaiden energinen sisäpelaaja Juan Pattillo oli ottelun hahmo, miehen rouhiessa parketilla vajaat 37 minuuttia ja kirjauttaen tililleen 31 pistettä, 11 levypalloa, 3 syöttöä ja yhden riiston. Sean O’Brien tilastoi niin ikään tupla-tuplan 16 pisteellä, 10 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä ja Sulonen säkitti 14 pistettä.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä tekivät 26 pistettä nakuttanut sisäpelaaja Christopher Ortiz ja 18 pistetta säkittänyt sekä 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Jussi Turja.

Ottelutilastot: Kobrat - Korihait

BC Nokia johti alusta loppuun

BC Nokia otti toisen perättäisen voittonsa, kun se sai vieraakseen sarjavitosen Kouvolan Kouvot keskiviikon liigakierroksella. Näätäpaidat tulivat otteluun terävällä jalalla, kotijoukkueen ottaessa jo avauskympillä haltuunsa johtoaseman jota se piti hallussaan aina päätössummeriin asti 86-83 (42-35) –kotivoitossa.

Päätöskympillä Kouvot tuli vielä 12 pisteen takamatkalta vain pisteen päähän isännistä kahteen otteeseen, jälkimmäisen tapahtuessa vain 22 sekuntia ennen päätössummeria takamies Tuomas Hirvosen korilla. BC Nokian puolustus onnistui pitämään Kouvojen hyökkäyksen aisoissa ottelun ratkaisuhetkien aikana ja sentteri Dragan Labovicin sekä takamies Devoe Josephin vapaaheitot venyttivät kotivoiton lopulta kolmeen pisteeseen.

Takamies Joseph oli isäntien pisteykkönen 21 pisteellä, miehen kirjauttaessa tililleen myös 4 levypalloa ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä. Sentteri Labovic (16/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta ja miehen etukentän partneri Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä, toimittaen 15 pistettä, 5 levypalloa ja yhden torjunnan.

Ilman sentteri Thomas Gipsonia pelanneen Kouvojen Ville Kaunisto postitti 20 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan, Jamie Skeenin (23/9) toimiessa vierailijoiden pistekärkenä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Wayne Bernard (19).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot
 
22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

30.10.2020 20:32 Korisliiga

Seagulls ja Pyrintö taistelivat kärkipaikasta ennennäkemättömän ailahtelevassa ottelussa

Seagulls ja Pyrintö ottivat toisistaan mittaa tappiottomina joukkueina, ja Seagulls säilytti puhtaan tilinsä. Ottelun kruunasi voittajien 26–0-pisteputki. Kotkassa KTP taipui Nokialle.

28.10.2020 21:36 Korisliiga

Korisliigassa täysi kierros – Seagulls ja Pyrintö yhä puhtain paperein

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, ja voittajiksi selviytyivät Kauhajoki, Pyrintö, Nokia, Seagulls, Vilpas ja Lahti.

Näytä lisää vastaavia