Marshall naulasi Seagullsin sarjakakkoseksi, Salossa mökki täynnä ja sarjan häntäpäässä liikehdintää

24.1.2018 Korisliigan neljän ottelun keskiviikko sisälsi monen tasoista korisviihdettä ympäri Suomen. Helsingissä Seagulls lapioi 92-75 (40-41) –numerot taululle Tampereen Pyrintöä vastaan ja vankisti asemiaan sarjakakkosena. Vilpas löi Espoo Unitedin 97-57 (50-22) likimain täyden Salohallin edessä, Korihait vei jumbokamppailun Kobria vastaan Lapualla 85-83 (37-39) ja BC Nokia niputti Kouvot kotonaan numeroin 86-83 (42-35).

Tuukka Kotti oli lokkilauman puolustuksen selkäranka kun Seagulls kaatoi sarjakolmosen Pyrinnön.

Juan Pattillo oli ottelun ykköstähti kun Korihait päihitti Kobrat ja nousi pois sarjataulukon jumbosijalta.

Eldar Skamo ja BC Nokia johtivat Kouvoja läpi ottelun, kestäen vierailijoiden päätösjakson kirin matkalla makeaan kotivoittoon. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls repäisi voiton mittaisen hengitysraon sarjataulukon kärkipäässä, kun se kampesi sarjakolmosen Pyrinnön Kisahallissa numeroin 92-75 (40-41). Voiton karkumatkalla Kouvoista, Pyrinnöstä ja Katajasta olevalla Seagullsilla on pelattuna sama määrä otteluita kuin Kouvoilla, yksi ottelu vähemmän kuin Pyrinnöllä ja yksi ottelu enemmän kuin Katajalla.

Kahden pisteen karkumatkalta keskiviikon kamppailun päätösjaksolle lähtenyt Seagulls osoitti taktista kypsyyttä ja toteutti joukkuekonseptiaan pykälän verran vierailijoita tehokkaammin viimeisellä kympillä.

Tuukka Kotin ja Jermaine Marshallin johdolla Seagulls nousi kahdeksan pisteen johtoasemaan jakson avauspuolikkaan aikana ja Michael Caffeyn onnistumiset siivittivät isännät jo ratkaisevaan 12 pisteen johtoon kun pelikellossa oli jäljellä vain puolitoista minuuttia.

- Pyrintö on meille isona joukkueena sarjan pahimpia vastuksia. Saimme lopussa hyvällä liikkeellä peliä haltuumme. Meiltä löytyi myös malttia ja hyvää puolustusta etenkin Antti Niskasen toimesta, hehkutti Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

Heittokättään keskiviikkona ulkoiluttanut Marshalle nakutteli 28 pistettä, kurittaen korisukkaa kuudesti kolmen pisteen kaaren takaa. Kotti (19/8/4 syöttöä) lähenteli tupla-tuplaa ja Caffey heitti isännille 13 pistettä.

Pyrinnön iso mies Brian Asbury toimitti 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, Antero Lehdon säestäessä 16 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Seagulls - Pyrintö

Vilpas viihdytti Salossa

Korisliigan ylivoimainen sarjakärki Salon Vilpas tarjoili keskiviikkona liitoksistaan pullistelevalle, 2168-päiselle Salohallille yhden kauden vakuuttavimmista voitoista kun se isännöi sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majailevaa Espoo Unitedia. Jo avausjaksolla tapahtumien kulun hallintaansa ottanut Vilpas repi tulostaululle 23 pisteen kaulan avauskympin jälkeen, viihdyttäen kotiyleisöään 97-57 (50-22) –ilotulituksella.

Vilppaan hyökkäyspelaaminen sujui ilman Juho Nenosta ja hiljattain joukkueen jättänyttä Johnathan Jordaniakin varsin mallikelpoisesti, isäntien nakuttaessa kakkoset tupaan 56% tarkkuudella ja kolmosetkin vakuuttavalla 52% tarkkuudella (11/21).

Takamies Tobin Carberry heitti 24 ja salolaisten monitoimityökalu Javontae Hawkins 20 pistettä. Teemu Rannikko taikoi tilastolakanalle 9 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä, väkivahvan sentteri Aaron Jonesin tilastoidessa aikuisen miehen tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla, pyyhkien ohimennen myös 2 torjuntaa ja repien 2 riistoa.

Kokenut takamies Jeb Ivey heitti 16 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä, Jervon Pressleyn tilastoidessa 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan vierailijoille.

Ottelutilastot: Vilpas - EU

Korihait jätti jumbosijan taakseen

Uudenkaupungin Korihait ja Lapuan Kobrat vastasivat kenties koko kierroksen etukäteen mielenkiintoisimmasta ottelusta, kun sarjataulukon häntäpään sijoja hallitsevat joukkueet kohtasivat Lapuan urheilutalolla. Nousujohteisia otteita uuden päävalmentajansa Damion Dantzlerin kanssa esittänyt hailauma venyi lopulta tärkeään 85-83 (37-39) –vierasvoittoon, jättäen sarjataulukon jumbosijan Kobrien haltuun.

Korihait näytti jo karkaavan kohti varmaa voittoa, kun Korihait jälleen 8 pisteen karkumatkalle lähettänyt Teemu Sulosen kolmonen näytti hiljentäneen isäntien kirin päätösjakson puolivälin tienoilla. Kobrat jatkoi kuitenkin raivoisaa taistelua ja takamies Stephen Croonella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaaheittoviivalta päätösminuutin alkusekunneilla.

Croone osui kuitenkin vain toisen vapaaheitoistaan ja Korihait säilyttivät johtoasemansa. Kumpikaan joukkue ei tämän jälkeen saanut sihtiä kohdalleen kentältä, ja kun Korihaiden puolustus piti Kobrat myös poissa vapaaheittoviivalta, kirjattiin ottelun loppulukemat lopulta Justus Kilpisen onnistuneen vapaaheiton myötä numeroihin 85-83 haiparven hyväksi.

- Kova ottelu, kuten etukäteen ajattelinkin. Olen todella ylpeä pelaajistani, jotka hoitivat homman lopussa kotiin, iloitsi Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler.

Korihaiden energinen sisäpelaaja Juan Pattillo oli ottelun hahmo, miehen rouhiessa parketilla vajaat 37 minuuttia ja kirjauttaen tililleen 31 pistettä, 11 levypalloa, 3 syöttöä ja yhden riiston. Sean O’Brien tilastoi niin ikään tupla-tuplan 16 pisteellä, 10 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä ja Sulonen säkitti 14 pistettä.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä tekivät 26 pistettä nakuttanut sisäpelaaja Christopher Ortiz ja 18 pistetta säkittänyt sekä 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Jussi Turja.

Ottelutilastot: Kobrat - Korihait

BC Nokia johti alusta loppuun

BC Nokia otti toisen perättäisen voittonsa, kun se sai vieraakseen sarjavitosen Kouvolan Kouvot keskiviikon liigakierroksella. Näätäpaidat tulivat otteluun terävällä jalalla, kotijoukkueen ottaessa jo avauskympillä haltuunsa johtoaseman jota se piti hallussaan aina päätössummeriin asti 86-83 (42-35) –kotivoitossa.

Päätöskympillä Kouvot tuli vielä 12 pisteen takamatkalta vain pisteen päähän isännistä kahteen otteeseen, jälkimmäisen tapahtuessa vain 22 sekuntia ennen päätössummeria takamies Tuomas Hirvosen korilla. BC Nokian puolustus onnistui pitämään Kouvojen hyökkäyksen aisoissa ottelun ratkaisuhetkien aikana ja sentteri Dragan Labovicin sekä takamies Devoe Josephin vapaaheitot venyttivät kotivoiton lopulta kolmeen pisteeseen.

Takamies Joseph oli isäntien pisteykkönen 21 pisteellä, miehen kirjauttaessa tililleen myös 4 levypalloa ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä. Sentteri Labovic (16/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta ja miehen etukentän partneri Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä, toimittaen 15 pistettä, 5 levypalloa ja yhden torjunnan.

Ilman sentteri Thomas Gipsonia pelanneen Kouvojen Ville Kaunisto postitti 20 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan, Jamie Skeenin (23/9) toimiessa vierailijoiden pistekärkenä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Wayne Bernard (19).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot
 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia