Martti Kuisma palaa Korisliigaan Katajan riveissä

11.12.2007 Yksi kaikkien aikojen suomalaisista koripalloilijoista, 37-vuotias Martti Kuisma, tekee paluun Korisliigaan. Viime kaudella selkävaivojen vuoksi UU-Korihaiden riveissä vain neljään liigapeliin mukaan kyennyt 205-senttinen laituri edustaa loppukauden Joensuun Katajaa.

Viime kaudella pelaamassaan neljässä runkosarjan ottelussa Kuisma kirjautti tilastolukemat 6,0 pistettä ja 2,8 levypalloa keskimäärin 28 minuutissa.

Viime aikoina Kuisma on harjoitellut I divisioonassa pelaavan Helsingin NMKY:n kanssa.

- "Maran" (Kuisma) saanti Joensuuhun on todella hieno asia ja kuntoutuessaan hänen panoksensa auttaa meitä takuuvarmasti, Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä iloitsee selkeän yllätyskortin löytymisen johdosta.

Kuisman sopimuksessa on jouluun saakka kestävä koeaika, jonka kuluessa Kataja pelaa neljä liigaottelua.

Martti Kuisma muuttaa Joensuuhun jo tiistain aikana. Hän pukee Kataja-paidan päälleen jo keskiviikkona Karkkilassa, jossa Kataja kohtaa Korisliiga-ottelussa Team Componentan.

Legenda-kaartia Markkasen tavoin

Kuisma on jo toinen Suomi-koriksen legenda, jonka Kataja kiinnittää kokoonpanoonsa lyhyen ajan sisällä. Aiemmin 40-vuotias Pekka Markkanen liittyi joensuulaisryhmään ottelukohtaisella sopimuksella avittamaan joukkueen sisäpeliä Sami Lehtorannan loukkaannuttua.

Kuisma on aiemmin urallaan edustanut pääsarjatasolla Helsingin NMKY:tä, Espoon Honkaa, Vantaan Pussihukkia ja Uudenkaupungin Korihaita. SM-mitaleita miehellä on neljä: kaksi kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi. Suomen cup -mestaruuksia ansioluettelossa on yksi. Pääsarjan piste-ennätys on vuodelta 2002, jolloin Kuisma mätti BC Jyväskylää vastaan hurjat 61 pistettä. Lukema sijoittuu kaikkien aikojen listalla sijalle kahdeksan.

Vaikuttavista kotimaan meriiteistä huolimatta Kuisma on tehnyt valtaosan urastaan Euroopan kentillä. Hän on pelannut urallaan kahdeksan kauden aikana Saksan, Espanjan, Ranskan, Kreikan, Italian ja Ruotsin liigoissa sekä neljä vuotta yliopistokoripalloa USA:ssa. Yksi ulkomailla vietettyjen vuosien kovimpia meriittejä on pääsy Yhdysvaltain yliopistokoripalloilun lopputurnaukseen, NCAA Final Fouriin, jonne Kuisma ja hänen Florida-yliopistonsa ylsivät vuonna 1994.

Tarkan heittokäden omistava Kuisma on edustanut Suomea kaikkiaan 90 miesten maaottelussa (vuosina 1988-04), joissa käsi on käynyt yhteensä 1186 pisteen edestä. Maaottelun piste-ennätys Kuismalla on 35, joka syntyi vuonna 2002. Kun Suomi viimeksi selvisi EM-kisoihin vuonna 1995, Kuisma oli kisoissa Suomen paras korintekijä 14,0 pisteen keskiarvolla.

Martti Kuisma on tunnustettu kertaalleen vuoden koripalloilijaksi (1995) urheilutoimittajien valinnoissa.

Lehtoranta leikkaukseen

Ei ole poissuljettu vaihtoehto, että sekä jo kertaalleen Katajaa pelaajapulassa auttamassa käynyt Markkanen että laituri Martti Kuisma nähtäisiin yhtä aikaa Kataja-paidassa vielä kuluvan kauden aikana.

Legendakaksikon palvelut tulevat tarpeeseen, sillä Kataja-kapteeni Sami Lehtorannan olkapäävamma on osoittautunut vakavaksi. Lehtoranta joutuu hakemaan hoitoa leikkauspöydältä ja edessä on kuukausien sairasloma.

Viime kauden parhaana liigapelaajana palkittu Lehtoranta viimeisteli Katajalle kuluvalla kaudella ennen loukkaantumistaan 16,5 pistettä ja vei 6,2 levypalloa ottelua kohden.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia