Matt Morgan tuuraajaksi Katajan korin alle

7.10.2012 Korisliiga-kauden 2012/13 avausottelunsa maanantaina pelaava Joensuun Kataja vieraili kuluneella viikolla siirtomarkkinoilla. Vesa Mäkäläisen ja Jerald Fieldsin toipumista odotellessa kokoa joukkueeseen tuo 25-vuotias Matt Morgan.

Winthropin yliopistosta USA:ssa viime keväänä valmistunut amerikkalainen edustaa seuraa viikkokohtaisella sopimuksella.
 

Päävalmentaja Jukka Toijalan mukaan pääsyy lisävoiman palkkaamiseen oli joukkueen ns. ison pään tasapainottaminen kahden tärkeän pelaajan poissa ollessa. Polvivammoista toipuvia Fieldsiä ja Mäkäläistä odotellaan harjoituksiin aikaisintaan kahden (Mäkäläinen) ja kolmen (Fields) viikon kuluttua. Korisliigassa Kataja pelaa lokakuussa kahdeksan ottelua ja europelit (EuroChallenge) käynnistyvät 6. marraskuuta.
 

– Matt on tässä kohtaa meille niin sanottu ”medical replacement player”. Hänen tärkein roolinsa tulee olemaan Samin (Lehtoranta) ja Juho (Nenonen) lepuuttaminen otteluissa. Hänen avullaan iso kalustomme voi pysyä omilla, luontaisilla pelipaikoillaan ja lisäksi harjoituksemme pysyvät mahdollisimman laadukkaina.
 

Morgan harjoitteli ja pelasi syyskuun lopulla kaksi viikkoa virolaisen Kalev Tallinnan riveissä, tähyillen Saksan suuntaan. Hän tarttui kuitenkin Katajan tarjoukseen mahdollisuudesta näyttää osaamistaan Suomessa.
 

– Hän on meille edullinen vaihtoehto, joka haluaa nimenomaan harjoitella ja pelata sen aikaa, kun häntä tarvitsemme. Meillä on tarjolla selkeä tuuraajan rooli, enkä odota häneltä peleissä mitään huippusuorituksia. Olen tyytyväinen, että saimme hänet avuksemme tällä aikataululla ja näillä kustannuksilla, Toijala toteaa.
 


Yliopistourallaan Matt Morgan edusti kahta eri opinahjoa. Hän aloitti opiskelut ja pelit kaudella 2007/08 St. Bonaventuren yliopistossa, josta siirtyi syksyksi 2009 Winthropin yliopistoon. Valmistumiskeväänsä 2012 tilastot kertoivat 32 ottelun jälkeen keskimäärin 23 peliminuutista, 8,3 pisteestä, 4,3 levypallosta ja 0,5 torjunnasta per ottelu.
 

Parhaana saavutuksenaan scouttipapereissa urheilulliseksi isoksi pelaajaksi arvostettu Morgan voitti Winthropissa NCAA-konferenssimestaruuden (Big South Conference) keväällä 2010. Morgan valittiin tuolloin lopputurnauksen tähdistöön. NCAA-tulokaskaudellaan 2007/08 hänet valittiin St. Bonaventuren riveistä kahdesti peräkkäin konferenssin (Atlantic 10) viikon tulokaspelaajaksi.
 

Mikäli pelilupa-asia järjestyy pikapikaa, Matt Morgan pukenee Kataja-asun ylleen jo maanantai-iltana, kun Katajan Korisliiga-kausi käynnistyy Joensuu Areenalla ottelulla UU-Korihaita vastaan.

 

Lisätietoja: Katajan uutinen

Henkilöt

Asiat

 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

Näytä lisää vastaavia