Matthew Williams palaa Honkaan

17.12.2007 Koripallon Suomen mestaruuden viime keväänä Hongassa voittanut 201-senttinen amerikkalaispelaaja Matthew Williams, 30, palaa espoolaisseuraan. Loukkaantumisten koetteleman Hongan ja laitahyökkääjä Williamsin sopimus kattaa loppukauden.

Williams on pelannut alkukauden Sveitsin pääsarjassa neljäntenä olevan BBC Montheyn riveissä, jossa hän on kerännyt seitsemässä ottelussa ja keskimäärin 29 peliminuutissa kymmenen pisteen sekä 4,3 levypallon tehot.

- Williams ei ollut täysin tyytyväinen oloonsa Montheyssa ja paluu Honkaan oli luonteva vaihtoehto. Me tunnemme hänet ja Matt tuntee meidät. Lisäksi joukkueemme on pitkälti sama, kuin mestaruuskaudella. Uskon, että meillä on nyt Williamsin myötä koossa kaikki tarvittavat elementit menestykseen, sanoo Hongan manageri Sampsa Rekonen.

Viime kaudella Williams kirjautti Korisliigan runkosarjassa tilastorivilleen keskimäärin 18,6 pistettä ja 6,9 levypalloa.

Korisliigassa kolmantena oleva Honka pelaa seuraavan ottelunsa tulevana perjantaina Kouvojen vieraana Kouvolassa. Siihen otteluun ei Williams vielä ehdi.

- Williams saapuu Suomeen torstaina 27. joulukuuta ja hän pelaa heti seuraavana päivänä kotiottelussamme Tampereen Pyrintöä vastaan, vahvistaa Rekonen.

Honka on kärsinyt pitkin syksyä loukkaantumissumasta. Joukkueen sairaslistalla ovat edelleen kapteeni Jukka Matinen, sekä amerikkalaiset Tim Kisner ja Monte Cummings. Matinen kärsii nivus-, Kisner selkä- ja Cummings polvivammasta.

Honka hankki riveihinsä pahimman yli kroatialaisen takamiehen Ivan Cubelan, joka pelaa espoolaisseurassa ottelukohtaisella sopimuksella.

Williamsilla vahva vainu Pantterista

Menestys ja Pantteri-patsas ovat seuranneet vuodesta toiseen Williamsia, joka on juhlinut Suomen mestaruutta kolmena viimeisenä kautena. Hongan mestaruutta edelsivät kaksi SM-kultaa ja yksi Suomen cupin voitto Lappeenrannan NMKY:n paidassa.

Williams valittiin keväällä 2005 SM-finaalien tärkeimmäksi pelaajaksi. Suomesta hankittu mestaruuskaan ei silloin riittänyt Williamsille. Hän täydensi vielä kesän kynnyksellä henkilökohtaisen tuplansa Sveitsin mestaruuteen Montheyssa, jota luotsaa serbivalmentaja Lazarevic Nebojsa.

- Mestaruuksiinhan ei kyllästy koskaan. Tavoitteena on tietenkin jatkaa tuota putkea tuttujen pelaajien kanssa ja tutun valmentajan alaisuudessa, viittaa Williams vuoden espoolaisvalmentajaksi valitun Mihailo Pavicevicin suuntaan.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

Näytä lisää vastaavia