Matti Nuutinen Vilppaan paitaan

19.5.2010 Korisliigan Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 20-vuotiaan ja kaksimetrisen Matti Nuutisen kanssa.

Tässä Jarno Nissisen (vasen) puolustama Matti Nuutinen (oikea) siirtyy Kouvolan Kouvoista Salon Vilppaaseen. Kuva: Kai Kilappa.

Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Nuutinen on Kaarinan Uran kasvatti, mutta viimeiset kolme vuotta ovat kuluneet liigaympyröissä Kouvolan Kouvojen riveissä.

Nuutinen tuo uudelaisen lisän Vilpas-luotsi Kimmo Vyyryläisen taktiikkataululle. Taitavana pallonkäsittelijänä Nuutinen pystyy pelaamaan laiturin tontilla tai kokonsa (200 cm) puolesta myös lähempänä koria.

- Matti on minulle tuttu pelaaja Aurajoen Urheilulukion ajoilta. Loistava valmennettava, joka ei ole päässyt lähimainkaan näyttämään niitä kykyjä, joita kropasta löytyy. Salossa Matille on tarjolla Kouvolan vuosia selkeästi suurempi rooli, iloitsee Vyyryläinen uutta hankintaa.

Koti lähellä, tuttuja ympärillä

Kolme kautta Kymenlaaksossa viettänyt Nuutinen palaa hyvillä mielin Varsinais-Suomeen.

- Totta kai kotiseudulle on mukava palata. Perhe ja sukulaiset löytyvät Turun läheltä ja valmentajana häärää tuttu mies. Eikä se tilaisuutta heikennä, että hyvät ystävät Roope Ahonen, Jukka Kataja ja Samu Kaaresvirta ovat uusia joukkukavereita, toteaa Nuutinen.

Etenkin tulo Roope Ahosen joukkuekaveriksi on Nuutiselle mieleen.

- Olen tuntenut Roopen jo vuosia eri maajoukkueympyröistä, ja olemme viettäneet myös vapaa-aikaa yhdessä. Lisäbonuksena tulee helpotus kulkemiseen. On aina mukavampi reissata Lahden Urheilukouluun kaksistaan, Nuutinen jatkaa.

Nuutinen on pelannut uransa aikana 70 nuorten maaottelua. Alkaneena kesänä Nuutinen kuuluu Roope Ahosen tavoin miesten alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa B-divisioonan EM-kisoja Itävallassa 14.-24. heinäkuuta.

Selkävaivat takana

Nuutinen on jo Vilppaan toinen vahvistus Kouvolasta, sillä Jukka Kataja teki sopimuksen viime viikolla.

- Kaarinasta tuli aikoinaan 17-vuotiaana lähdettyä Samu Kaaresvirran ja Ville Kauniston jalanjälkiä Kouvolaan. Kolme vuotta Kouvoissa oli hyvää aikaa, mutta nyt Salo vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Hyvä seuraorganisaatio, ja Kimmo Vyyryläistä arvostan erittäin korkealle valmentajana, kertoo Nuutinen kuvioitaan.

Viime kaudella Nuutinen pelasi ainoastaan 22 ottelua Korisliigassa. Loukkaantumisten sävyttämän kauden peliminuutit jäivät pieniksi (11/ottelu), samoin tehot (2,4 pistettä / 1,2 levypalloa).

- Syynä oli selkäongelmat, tarkemmin sanottuna välilevyn pullistuma. Nyt selkä on kunnossa, vakuuttaa Nuutinen.

Liigapelien lisäksi Nuutinen pelasi viisi ottelua I divisioonaa Lahden NMKY:n riveissä.

Asiat

 
4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

1.3.2023 11:57 Korisliiga

David Nichols loppukaudeksi Kobriin, KJ Jackson matkaa Ranskaan

David Nichols pelaa loppukauden Kobra-paidassa. Nichols on 26-vuotias pelintekijä(183/84), joka siirtyy Lapualle Ranskan Pro B:stä ja Aix-Mauriennen joukkueesta.

28.2.2023 13:40 Korisliiga

Joona Airenne loppukaudeksi Kouvoihin

Joona Airenne siirtyy Turusta Kouvolaan.

28.2.2023 13:29 Korisliiga

Dikembe Dixson Italiasta Kauhajoelle

Laituri Dikembe Dixson aloittaa pelit Kauhajoen paidassa.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

16.2.2023 15:53 Korisliiga

KTP:n Tabbille varoitus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt KTP-Basketin Brandon Tabbille varoituksen.

16.2.2023 09:08 Korisliiga

Seagullsin Heinonen ja Kanervo rikkoivat tasalukuja Korisliigan runkosarjassa

Helsinki Seagullsin kaataessa kärkiottelussa Kauhajoen keskiviikon kierroksella Seagullsin Timo Heinonen saavutti 600 riiston rajapyykin. Antti Kanervo puolestaan antoi 700. koriin johtavan syötön.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

15.2.2023 13:00 Korisliiga

Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Suoniolle varoitus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suoniolle varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

10.2.2023 12:39 Korisliiga

Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen menestyy kahdessa sarjassa: ”Välillä on rankkaa, mutta onnistumiset myös ruokkivat toisiaan”

Severi Kaukiainen valittiin tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Kaukiainen myöntää, että vaikka välillä onkin rankkaa, onnistumiset sekä Korisliigassa että eurosarjassa ruokkivat toisiaan.

8.2.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat kaatoi espoolaiset Lapualla – Hongan riveissä nähtiin uusi vahvistus

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelu päättyi Kobrien voittoon.

7.2.2023 21:01 FIBA Europe Cup

Kauhajoki kaatoi Hapoel Haifan tulikuuman Severi Kaukiaisen johdolla

Kauhajoki voitti FIBA Europe Cupin jatkolohkon päätösottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 85–76 (44–38). Puolivälieräpaikan jo viime viikolla varmistaneen Kauhajoen johdatti voittoon 22 pistettä upottanut takamies Severi Kaukiainen.

7.2.2023 08:55 Korisliiga

Korihaiden Nick Stampleylle ja Hongan Malcolm Duvivierille varoitukset

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Korihaiden Nick Stampleylle ja Tapiolan Hongan Malcolm Duvivierille varoitukset.

Näytä lisää vastaavia