Mestari-Bisons pelaa Eurocupissa kaudella 2013/14

4.7.2013 15:00 Eurooppalaisten huippukoripalloliigojen yhteistyöjärjestö ULEB on ilmoittanut, että Euroopan toiseksi kovin koripalloliiga EuroCup pelataan kaudella 2013/14 peräti 48 joukkueen voimin. Mukana joukossa on viimeisen kahden kevään Suomen mestari Nilan Bisons, joka on ensimmäinen suomalaisjoukkue Euroopan kakkostasolla 14 vuoteen.

Mestaruutta tuulettelevat Ville Mäkäläinen ja Mikko Koivisto edustavat Bisonsia Euroopan kakkostasolla (Eurocup) kaudella 2013/14.

Mestarivalmentaja Greg Gibson luonnehtii Eurocup-paikkaa "unelmien täyttymykseksi".

Bisonsin vastustajaksi on Eurocupissa tyrkyllä mm. Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana.

Bisons-GM Ari Hannulan mukaan Biisoneiden faneille on tiedossa kuljetus kaikkiin Bisonsin Eurocup-kotipeleihin. Kuvat: Tytti Nuoramo & Getty Images/AllOver Press.

Bisonsin kahtena perättäisenä keväänä mestaruuteen johtanut päävalmentaja Greg Gibson pitää Eurocup-paikkaa unelmana, joka on tullut toteen.

 

– Ennen kaikkea on todellinen kunnia tulla edes mainituksi osana Eurocupin kaltaista organisaatiota. Toiseksi pelaaminen Eurocupissa on iso haaste. Se on ollut haaveemme jo jonkin aikaa, ja nyt meillä on mahdollisuus toteuttaa se, Gibson hehkuttaa.

 

Eurocupia pelaa kaudella 2013/14 peräti 48 joukkuetta. Kaikki liigaan osallistuvat 48 joukkuetta jaetaan kahdeksaan kuuden joukkueen lohkoon, ja jokaisen lohkon kolme parasta etenee Eurocupin 24 parhaan joukkoon. Lisäksi alkuvaiheessa joukkueet jaetaan kahteen konferenssiin niiden maantieteellisen sijainnin mukaan.

 

Bisonsin vastustajaksi Eurocupissa on tyrkyllä mm. Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana. Lisäksi Euroliigaan karsiva Petteri Koposen BC Himki saattaa pelata Eurocupia, mikäli joukkue ei voita kahdeksan joukkueen karsintavaihetta ja selviydy siten Euroliigaan. Ajatus Euroopan jättiläisjoukkueiden kohtaamisesta hykerryttää Bisons-manageri Ari Hannulaa.

 

– Noin 350 kilometrin päässä Kehä III:sta sijaitsee yli viiden miljoonan asukkaan kaupunki, johon kulkee loistavat juna- ja laivayhteydet. Tulee sieltä sitten vastaan joukkueita Pietarista, Moskovasta tai Vilnasta, tiedossa on aivan varmasti ison luokan mediatapahtumia, johon on odotettavissa rutkasti vierasjoukkueidenkin kannattajia, Hannula iloitsee.

 

Bisonsin rotaatio levenee

 

Hannulan mukaan Bisonsin osallistuminen Eurocupiin on taloudellisesti vaativa hanke, mutta vastaavasti kansainväliset kentät kasvattavat myös seuran – ja koko Suomi-koriksen – markkinapotentiaalia.

 

– Tähän hankkeeseen ei missään nimessä kannattaisi lähteä ilman taloudellisia edellytyksiä. Suomalaiset yritykset kuitenkin tiedostavat jo koripallon markkina-arvon Euroopassa ja uskon, että koripallon näkyvyys tulee kasvamaan entisestään suomalaisjoukkueiden europelien myötä, miesten Susijengiä unohtamatta, Hannula kanavoi.

 

Hannula kertoo Bisonsin budjetin kasvavan merkittävästi Eurocup-paikan myötä. Kasvaneesta budjetista merkittävä osa koostuu pelaajakuluista.

 

– Pelaava kokoonpanomme tulee laajenemaan sen verran, että täytämme tavoitteemme ja pystymme pelaamaan EuroCupia mahdollisimman pitkälle niin, ettemme ole takki tyhjänä, kun kotimaan pudotuspelit alkavat. Kokoonpanoomme on tulossa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin lisävahvistuksia.

 

Päävalmentaja Gibson on Hannulan kanssa samoilla linjoilla: Eurocup-hanke vaatii ennenkin leveällä rotaatiolla pelanneelle loimaalaisjoukkueelle lisää tulivoimaa ja leveyttä.

 

– Olemme toistaiseksi tehneet erinomaista työtä joukkueen kasaamisessa. Nyt, kun tieto on virallinen, voimme syöksyä pelaajamarkkinoille vieläkin ennakkoluulottomammin ja kasata joukkueen, joka on paitsi kilpailukykyinen, myös voittava Euroopan kakkostasolla.

 

“Koko Kansan Biisonit”

 

Loimaan fanaattisella kotiyleisöllä on ollut merkittävä rooli Bisonsin perättäisissä mestaruuksissa. Vaikka ULEB:n säännöt ajavat Bisonsin Loimaalta isommille areenoille Eurocup-pelejä varten, Hannula korostaa, että joukkueen juuret ovat syvällä Varsinais-Suomen savessa ja identiteetti loimaalainen.

 

– Pelataan pelit sitten pääkaupunkiseudulla tai jossain muualla, takaamme loimaalaisfaneille ilmaisen bussikuljetuksen jokaiseen Eurocupin kotipeliin. Busseja tulee lähtemään 6-10 joka otteluun ja lipun hinta on faneillemme sama kuin Korisliigan otteluissa Loimaan Liikuntahallilla.

 

Samalla Bisons pyrkii Eurocup-hankkeensa myötä eräänlaiseksi ”minimaajoukkueeksi”, jota koko suomalainen koripalloväki voi kannustaa.

 

– Tavoitteemme on olla Eurocupissa ”koko kansan Biisonit” ja uskomme, että Eurocup vetää yleisöä lehtereille, pelaamme sitten pääkaupunkiseudulla tai jossain muualla, kertoo Hannula.

 

Hannulan mukaan Bisons tiedottaa uusista pelaajasopimuksista lähiaikoina.

 

Mikä Eurocup?


Eurocup (tunnettu ennen myös nimillä ULEB EuroCup ja ULEB Cup) on Euroliigan jälkeen Euroopan toiseksi korkeatasoisin kansainvälinen koripalloliiga. Eurocupia pelattiin ensi kerran kaudella 2002/03, kun Saporta Cup (entinen kakkosliiga) ja Korac Cup (yhdistettiin).

 

Edellinen Euroopan kakkostasolla pelannut suomalaisjoukkue on ToPo, joka pelasi vuosina 1997–99 silloisen Saporta Cupin kotipelinsä Hartwall Areenalla ja eteni talvella 1998 sarjassa jopa 16 parhaan joukkoon. ToPo veti tuolloin Hartwall Areenalle pudotuspeliottelussaan venäläistä Samaraa vastaan lähes 10 000 ihmistä.

 

Viimeiset kolme Eurocupin mestaruutta ovat matkanneet Venäjälle. Lokomotiv Kuban nosteli Eurocup-pokaalia 2013, Petteri Koposen nykyinen seura BC Himki vuotta aiemmin ja UNICS Kazan 2011. Lisäksi Hanno Möttölä tuuletteli Eurocupin kultaa Moskovan Dynamon paidassa keväällä 2006.

 

Nykymuotoisessa Eurocupissa ovat Möttölän (2005/06) lisäksi pelanneet Teemu Rannikko, Jukka Matinen, Shawn Huff sekä viimeksi Gerald Lee jr, joka viimeisteli viime kaudella montenegrolaiselle KK Buducnostille 8,8 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

 

Eurocupissa on esiintynyt vuosittain monia Euroopan perinteikkäimpiä koripalloseuroja. Viime kaudella Euroopan kakkostasolla ottivat mittaa toisistaan mm. Valencia (Espanja), Galatasaray Istanbul (Turkki), Belgradin Punainen Tähti (Serbia) sekä Pietarin Spartak (Venäjä).

 

Lisätietoja: Eurocup

 

Lisätietoja: Bisonsin tiedote
 
24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

Näytä lisää vastaavia