Mestari-Bisons pelaa Eurocupissa kaudella 2013/14

4.7.2013 15:00 Eurooppalaisten huippukoripalloliigojen yhteistyöjärjestö ULEB on ilmoittanut, että Euroopan toiseksi kovin koripalloliiga EuroCup pelataan kaudella 2013/14 peräti 48 joukkueen voimin. Mukana joukossa on viimeisen kahden kevään Suomen mestari Nilan Bisons, joka on ensimmäinen suomalaisjoukkue Euroopan kakkostasolla 14 vuoteen.

Mestaruutta tuulettelevat Ville Mäkäläinen ja Mikko Koivisto edustavat Bisonsia Euroopan kakkostasolla (Eurocup) kaudella 2013/14.

Mestarivalmentaja Greg Gibson luonnehtii Eurocup-paikkaa "unelmien täyttymykseksi".

Bisonsin vastustajaksi on Eurocupissa tyrkyllä mm. Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana.

Bisons-GM Ari Hannulan mukaan Biisoneiden faneille on tiedossa kuljetus kaikkiin Bisonsin Eurocup-kotipeleihin. Kuvat: Tytti Nuoramo & Getty Images/AllOver Press.

Bisonsin kahtena perättäisenä keväänä mestaruuteen johtanut päävalmentaja Greg Gibson pitää Eurocup-paikkaa unelmana, joka on tullut toteen.

 

– Ennen kaikkea on todellinen kunnia tulla edes mainituksi osana Eurocupin kaltaista organisaatiota. Toiseksi pelaaminen Eurocupissa on iso haaste. Se on ollut haaveemme jo jonkin aikaa, ja nyt meillä on mahdollisuus toteuttaa se, Gibson hehkuttaa.

 

Eurocupia pelaa kaudella 2013/14 peräti 48 joukkuetta. Kaikki liigaan osallistuvat 48 joukkuetta jaetaan kahdeksaan kuuden joukkueen lohkoon, ja jokaisen lohkon kolme parasta etenee Eurocupin 24 parhaan joukkoon. Lisäksi alkuvaiheessa joukkueet jaetaan kahteen konferenssiin niiden maantieteellisen sijainnin mukaan.

 

Bisonsin vastustajaksi Eurocupissa on tyrkyllä mm. Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana. Lisäksi Euroliigaan karsiva Petteri Koposen BC Himki saattaa pelata Eurocupia, mikäli joukkue ei voita kahdeksan joukkueen karsintavaihetta ja selviydy siten Euroliigaan. Ajatus Euroopan jättiläisjoukkueiden kohtaamisesta hykerryttää Bisons-manageri Ari Hannulaa.

 

– Noin 350 kilometrin päässä Kehä III:sta sijaitsee yli viiden miljoonan asukkaan kaupunki, johon kulkee loistavat juna- ja laivayhteydet. Tulee sieltä sitten vastaan joukkueita Pietarista, Moskovasta tai Vilnasta, tiedossa on aivan varmasti ison luokan mediatapahtumia, johon on odotettavissa rutkasti vierasjoukkueidenkin kannattajia, Hannula iloitsee.

 

Bisonsin rotaatio levenee

 

Hannulan mukaan Bisonsin osallistuminen Eurocupiin on taloudellisesti vaativa hanke, mutta vastaavasti kansainväliset kentät kasvattavat myös seuran – ja koko Suomi-koriksen – markkinapotentiaalia.

 

– Tähän hankkeeseen ei missään nimessä kannattaisi lähteä ilman taloudellisia edellytyksiä. Suomalaiset yritykset kuitenkin tiedostavat jo koripallon markkina-arvon Euroopassa ja uskon, että koripallon näkyvyys tulee kasvamaan entisestään suomalaisjoukkueiden europelien myötä, miesten Susijengiä unohtamatta, Hannula kanavoi.

 

Hannula kertoo Bisonsin budjetin kasvavan merkittävästi Eurocup-paikan myötä. Kasvaneesta budjetista merkittävä osa koostuu pelaajakuluista.

 

– Pelaava kokoonpanomme tulee laajenemaan sen verran, että täytämme tavoitteemme ja pystymme pelaamaan EuroCupia mahdollisimman pitkälle niin, ettemme ole takki tyhjänä, kun kotimaan pudotuspelit alkavat. Kokoonpanoomme on tulossa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin lisävahvistuksia.

 

Päävalmentaja Gibson on Hannulan kanssa samoilla linjoilla: Eurocup-hanke vaatii ennenkin leveällä rotaatiolla pelanneelle loimaalaisjoukkueelle lisää tulivoimaa ja leveyttä.

 

– Olemme toistaiseksi tehneet erinomaista työtä joukkueen kasaamisessa. Nyt, kun tieto on virallinen, voimme syöksyä pelaajamarkkinoille vieläkin ennakkoluulottomammin ja kasata joukkueen, joka on paitsi kilpailukykyinen, myös voittava Euroopan kakkostasolla.

 

“Koko Kansan Biisonit”

 

Loimaan fanaattisella kotiyleisöllä on ollut merkittävä rooli Bisonsin perättäisissä mestaruuksissa. Vaikka ULEB:n säännöt ajavat Bisonsin Loimaalta isommille areenoille Eurocup-pelejä varten, Hannula korostaa, että joukkueen juuret ovat syvällä Varsinais-Suomen savessa ja identiteetti loimaalainen.

 

– Pelataan pelit sitten pääkaupunkiseudulla tai jossain muualla, takaamme loimaalaisfaneille ilmaisen bussikuljetuksen jokaiseen Eurocupin kotipeliin. Busseja tulee lähtemään 6-10 joka otteluun ja lipun hinta on faneillemme sama kuin Korisliigan otteluissa Loimaan Liikuntahallilla.

 

Samalla Bisons pyrkii Eurocup-hankkeensa myötä eräänlaiseksi ”minimaajoukkueeksi”, jota koko suomalainen koripalloväki voi kannustaa.

 

– Tavoitteemme on olla Eurocupissa ”koko kansan Biisonit” ja uskomme, että Eurocup vetää yleisöä lehtereille, pelaamme sitten pääkaupunkiseudulla tai jossain muualla, kertoo Hannula.

 

Hannulan mukaan Bisons tiedottaa uusista pelaajasopimuksista lähiaikoina.

 

Mikä Eurocup?


Eurocup (tunnettu ennen myös nimillä ULEB EuroCup ja ULEB Cup) on Euroliigan jälkeen Euroopan toiseksi korkeatasoisin kansainvälinen koripalloliiga. Eurocupia pelattiin ensi kerran kaudella 2002/03, kun Saporta Cup (entinen kakkosliiga) ja Korac Cup (yhdistettiin).

 

Edellinen Euroopan kakkostasolla pelannut suomalaisjoukkue on ToPo, joka pelasi vuosina 1997–99 silloisen Saporta Cupin kotipelinsä Hartwall Areenalla ja eteni talvella 1998 sarjassa jopa 16 parhaan joukkoon. ToPo veti tuolloin Hartwall Areenalle pudotuspeliottelussaan venäläistä Samaraa vastaan lähes 10 000 ihmistä.

 

Viimeiset kolme Eurocupin mestaruutta ovat matkanneet Venäjälle. Lokomotiv Kuban nosteli Eurocup-pokaalia 2013, Petteri Koposen nykyinen seura BC Himki vuotta aiemmin ja UNICS Kazan 2011. Lisäksi Hanno Möttölä tuuletteli Eurocupin kultaa Moskovan Dynamon paidassa keväällä 2006.

 

Nykymuotoisessa Eurocupissa ovat Möttölän (2005/06) lisäksi pelanneet Teemu Rannikko, Jukka Matinen, Shawn Huff sekä viimeksi Gerald Lee jr, joka viimeisteli viime kaudella montenegrolaiselle KK Buducnostille 8,8 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

 

Eurocupissa on esiintynyt vuosittain monia Euroopan perinteikkäimpiä koripalloseuroja. Viime kaudella Euroopan kakkostasolla ottivat mittaa toisistaan mm. Valencia (Espanja), Galatasaray Istanbul (Turkki), Belgradin Punainen Tähti (Serbia) sekä Pietarin Spartak (Venäjä).

 

Lisätietoja: Eurocup

 

Lisätietoja: Bisonsin tiedote
 
26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

30.10.2020 20:32 Korisliiga

Seagulls ja Pyrintö taistelivat kärkipaikasta ennennäkemättömän ailahtelevassa ottelussa

Seagulls ja Pyrintö ottivat toisistaan mittaa tappiottomina joukkueina, ja Seagulls säilytti puhtaan tilinsä. Ottelun kruunasi voittajien 26–0-pisteputki. Kotkassa KTP taipui Nokialle.

Näytä lisää vastaavia