Mestari-Pyrintö suuntaa eurokentille

28.6.2011 12:00 Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n seurajoukkuekilpailuissa nähdään kaudella 2011/12 pitkästä aikaa suomalaisväriä. Kahtena viimeisenä keväänä miesten Suomen mestaruutta juhlinut Tampereen Pyrintö on ilmoittautunut mukaan Euroopan kolmoskilpailu EuroChallengeen.

Damon Williams ja Tampereen Pyrintö edustavat Suomea kaudella 2011/12 FIBA EuroChallengessa.

EuroChallenge-kentillä nähdään myös Antero Lehto..

..sekä Olli Ahvenniemi.

"Euro-Pyrinnön" peräsimessä nähdään tuttu mies, Pieti Poikola. Kuvat: Matti O. Koskinen, Tytti Nuoramo ja Francois Perthuis.

Pyrinnön halusta osallistua europeleihin on huhuttu pitkin kevättä. Pitkään kypsynyt päätös sai viimein sinettinsä juhannusviikolla, jolloin EuroChallengeen lähtevät joukkueet vahvistivat ilmoittautumisensa. Pyrinnöstä tuleekin ensimmäinen FIBA:n alaisissa kansainvälisissä sarjoissa pelaava suomalaisjoukkue sitten Lappeenrannan NMKY:n, joka eteni alkulohkovaiheeseen asti kaudella 2007/08.

- On hieno asia Suomi-korikselle nähdä pitkästä aikaa suomalaisjoukkueen osallistuvan FIBA:n alaisiin sarjoihin, iloitsee Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Pyrintö on tehnyt viime vuodet ensiluokkaista työtä sekä juniorityössään että edustusjoukkueensa toiminnan kehittämisessä. Eurokentille lähteminen osoittaa, että Pyrinnöllä on tervettä halua ammattimaistaa toimintaansa vielä kotimaan mestaruuksien jälkeenkin.

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakasen mukaan osallistuminen EuroChallengeen avaa uuden luvun tamperelaisen koripallon historiassa. Hakanen huokuu tyytyväisyyttä pitkään haaveissa olleen eurosatsauksen viimein toteutuessa.

- Eurokentille lähteminen on pitkä harppaus Pyrinnön koripallotoiminnassa. Päätökseen vaikutti Tampereen kaupungin ja Suomen Koripalloliiton merkittävä tuki, Hakanen kiittää.

Pyrintö rakentaa menestyvää joukkuetta
 

Jatkonsa mestari-Pyrinnön riveissä ovat toistaiseksi ilmoittaneet Damon Williams, Antero Lehto sekä Olli Ahvenniemi. Kahtena viime keväänä Korisliigan vuoden valmentajana palkitun Pieti Poikolan mukaan Pyrintö on kasaamassa europarketeille joukkuetta, jolla on mahdollisuudet menestyä myös Suomen ulkopuolella.

- Viime kaudeksi uudistamamme hyökkäyspeli jäi vielä kehitysvaiheeseen. Nyt samana pysyvä pelaajarunko mahdollistaa aloittamisen siitä, mihin viime vuonna jäimme. Hyökkäystäkin pitkäjänteisempää työtä vaatii hyvän joukkuepuolustuksen rakentaminen, jota olemme kehittäneet määrätietoisesti kolmen kauden ajan. Siksi meillä on nyt mahdollisuus päästä joukkueena selkeästi viime kautta paremmalle tasolle molemmissa päissä kenttää, analysoi Poikola.

Poikolan mukaan EuroChallengeen osallistuminen on erinomainen näytön paikka Pyrinnölle paitsi organisaationa, myös Suomi-koriksen lipunkantajana.

- Koko viime kauden ajan joukkueemme sisäinenä teemana ja tavallaan myös haasteena oli kilpailla omaa potentiaaliamme vastaan. En osaa sanoa, kuinka hyvin pärjäsimme tuossa kilpailussa. Nyt haasteita ei todellakaan puutu, ja voimme aidosti mitata, millä tasolla joukkueemme ja samalla kotimainen liigakoris on kansainvälisellä tasolla. Samalla se avaa hienoja näyttömahdollisuuksia pelaajillemme ja toivottavasti auttaa myös joitain kansainväliselle uralle.

Karsinnat lokakuussa

Ennen EuroChallengen alkulohkovaihetta on Pyrinnön selvitettävä tiensä jatkoon karsintakierrokselta, jonka otteluparit arvotaan 7. heinäkuuta Barcelonassa.

Karsintakierroksella pelataan yksi ottelu kummankin otteluparin joukkueen kotikentällä ja jatkoon selvitään kahden ottelun yhteistuloksella.

EuroChallengen runkosarja pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenevät jatkosarjaan, jonka kahdeksan parasta joukkuetta muodostuvat puolivälieräparit. Viime keväänä EuroChallengen mestaruutta juhli slovenialainen KK Krka Novo Mesto, joka myös kukisti Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljanan Slovenian liigan finaaleissa.

Viime kaudella Suomen lippua kantoi EuroChallengessa Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners, jonka kokoonpanossa pelasivat suomalaislaiturit Kimmo Muurinen ja Carl Lindbom. Muita EuroChallengeen osallistuneita joukkueita olivat mm. BK Ventspils (Latvia), Moskovan Dynamo (Venäjä), KK Zagreb (Kroatia), SLUC Nancy (Ranska) sekä Maccabi Haifa (Israel). Myös ruotsalainen Norrköping Dolphins ja virolainen Tartu Rock etenivät runkosarjavaiheeseen asti.

EuroChallengen karsintakierroksen ottelut pelataan 4. ja 11. lokakuuta, ja EuroChallengen runkosarja käynnistyy 8. marraskuuta. EuroChallengen lopputurnaus järjestetään 27.-29. huhtikuuta.

Eurokentillä Suomea edusti kaudella 2010/11 Espoon Honka, joka pelasi VTB United-liigaa. Kovatasoinen VTB United -liiga ei kuitenkaan kuulu kansainvälisen koripalloliiton alaisiin sarjoihin.

 
15.10.2019 20:37 Korisliiga

BC Nokia jatkoi hienoja vierasotteitaan, Kobrat ei pärjännyt omalla korilla

Tiistain ainoassa Korisliiga-ottelussa BC Nokia haki 81-80-vierasvoiton Lapualta. Vierasvoitto oli nokialaisille jo kauden kolmas.

14.10.2019 21:00 Korisliiga

Kataja Basketin ruutini loppuhetkillä liikaa Korihaille

Vierasjoukkue Korihait pysyi joensuulaisten kyydissä vajaat kolme neljännestä. Kataja meni päätösneljänneksellä menojaan ja marssi 95-77-voittoon.

14.10.2019 09:05 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja isännöi ensimmäistä voittoaan saalistavaa Korihaita

Katajan päävalmentaja Juha Sten: "Yksi oleellinen asia lienee, miten saamme kerättyä energiat pelin alkuun."

12.10.2019 20:36 Korisliiga

Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

11.10.2019 10:10 Korisliiga

Yli 1500 syöttöä runkosarjassa jakanut Antto Nikkarinen nostaa yhden namupasseistaan ylitse muiden: "Se on jäänyt mieleen"

Lapuan Kobrien pelintekijä odottaa lauantaina ensimmäiseltä Pohjanmaan derbyltään lämmintä kokemusta.

9.10.2019 21:17 Korisliiga

Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottamana joukkueena – Ura jatkoi tehoviikkoaan

BC Nokia aiheutti jatkoajalla Karhu Basketille toisen peräkkäisen kotitappion.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

7.10.2019 20:42 Korisliiga

Ura jätti Korihait yksin ilman voittoja sarjataulukon hännille

Ura Basket eGameStars tulitti Uudessakaupungissa peräti 108 pistettä. Tyrell Bellot-Green upotti 30 pistettä ja kahdeksan kolmosta.

7.10.2019 09:33 Korisliiga

Korismaanantai: Korihailla ja Uralla täysin sama tavoite – "Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto"

Korisliigassa on illan ottelun jälkeen enää yksi voitoton joukkue.

6.10.2019 19:47 Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball katkaisi Karhu Basketin kotivoittojen putken

Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta Juho Nenosen kylmäpäisellä kolmosella.

5.10.2019 19:56 Korisliiga

Kouvot jatkoi vakuuttavaa viikkoaan Pyynikillä

Energinen ja urheilullinen Derrick Barden johdatti Kouvot komeaan vierasvoittoon.

4.10.2019 21:02 Korisliiga

Seagulls palasi nopeasti takaisin voittokantaan, KTP:lle avausvoitto Nokialla

Seagulls repi eroa Katajaan 15 onnistuneen kolmosensa turvin.

2.10.2019 21:42 Korisliiga

Neljän vierasvoiton keskiviikko – Korisliiga palasi jälleen Lahteen

Tampereen Pyrintö ja Lapuan Kobrat nappasivat jo kauden toiset voittonsa, BC Nokialle ja Karhu Basketille avausvoitot.

30.9.2019 21:12 Korisliiga

Korismaanantai tarjosi jättiyllätyksen, Kouvot peittosi Helsinki Seagullsin

Kouvot otti tasapainoisella esityksellä kauden avausvoiton, kun se kaatoi mestarisuosikkina pidetyn Seagullsin kotikentällään 81-71 (40-38).

30.9.2019 08:45 Korisliiga

Korismaanantai: Susijengi-kapteeni, Seagullsin Shawn Huff toivoo olevansa merkitty mies Korisliigassa

Historian ensimmäinen Korismaanantai-lähetys nähdään maanantaina Elisa Viihteellä, kun viime kauden hopeamitalisti Kouvot isännöi Susijengi-tähtiä vilisevän Helsinki Seagullsin. Lähetys käynnistyy kello 18.00.

28.9.2019 20:43 Korisliiga

Kotijoukkueet eivät antaneet vieraille armoa – Kataja, Vilpas ja Pyrintö voittoihin sarja-avauksissaan

Perjantaina kahdella ottelulla käynnistynyt Korisliiga jatkui lauantaina, kun kuusi joukkuetta avasivat sarjakautensa. Joensuussa juhlistettiin kahta entistä seuralegendaa.

27.9.2019 20:49 Korisliiga

Helsinki Seagulls esitteli monipuolisuuttaan Shawn Huffin johdolla, Kobrat kukisti KTP:n

Korisliiga-kausi 2019-20 käynnistyi tänään kahdella otteliulla, kun parketeilla pelattiin Helsingissä ja Lapualla. Seagulls kaatoi Ura Basket eGameStarsin, Kobrat puolestaan aloitti kautensa makealla voitolla KTP-Basketista.

26.9.2019 13:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Ei kahta ilman kolmatta? Hallitseva mestari Karhu Basket on muuttunut hallitusti

Kauhajoella kevät on kahtena viime kautena tarkoittanut kultajuhlia. Kaksinkertainen hallitseva Suomen mestari lähtee nyt Korisliiga-kauteen hieman muuttuneena. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mestaruus olisi edelleen joukkueen tavoitteena.

26.9.2019 11:45 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: hopeamitalisti Kouvot tulevaan kauteen tulokasvalmentaja Ojan johdolla

Viime kauden hopeajoukkue Kouvot lähtee tulevaan kauteen muutoksen keskellä. Vaikka osa menestyksen takuumiehistä jatkavatkin joukkueessa, Kouvolassa on uudistuttu monella rintamalla.

26.9.2019 09:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

Näytä lisää vastaavia