Mikael Aalto ja Topias Palmi ottivat mittaa pistekarkeloissa – Korihait vei voiton tuplajatkoajan jälkeen

2.12.2023 21:28 Otteluvoittoja miesten Korisliigassa juhlivat tänään sarjataulukon kärkikolmikko Korihait, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

Korihaiden Mikael Aalto keräsi kovat tilastot jatkoaikavoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoen ja Korihaiden kohtaaminen ensin mainitun kotikentällä äityi huimaksi väännöksi. Johtoasema vaihteli puolelta toiselle, eikä voittajaa meinattu saada ratkaistua millään. Toisessa jatkoerässä ero viimein repesi, ja vierasjoukkue Korihait sai pisteet matkaansa. Loppunumeroiksi kirjattiin 111–116.

Korihaiden kovin pistesaldo, 33, nähtiin Wesley Person Jr:lta, mutta suurimman osan huomiosta vei kummankin joukkueen suomalaistähden välinen pistekisa. Korihaiden Mikael Aalto ylsi tilastoissaan 28 pisteeseen ja kymmeneen levypalloon, kun taas Kauhajoen Topias Palmi intoutui paukuttamaan numeroikseen huimat 37 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Palmin häikäisevästä pistesaldosta huolimatta kuitenkaan voittoa ei tänäänkään irronnut.

– Alkaa tuntua, että joka ottelun jälkeen on aina vähemmän ja vähemmän sanottavaa, mutta jokainen äijä, joka kentällä kävi, taisteli kyllä voitosta ja otti oman roolinsa, Palmi kommentoi pelin jälkeen pettyneenä.

Korihait pitää nyt miesten Korisliigan sarjataulukossa kolmatta sijaa, kun taas kestomenestyjä Kauhajoki on ajautunut kauas sijalle yhdeksän.

Ottelutilastot

Voitot myös kärkikaksikolle

Sarjataulukon paalupaikkaa pitävä Helsinki Seagulls sai vierasvoiton Loimaalta, kun Bisons taipui luvuin 73–89.

Isäntien paras tilastorivi nähtiin DeVante Brooksilta, joka osui 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa, kun taas Seagullsin selkeästi näyttävimmät luvut olivat Chuba Ohamsin 18 pistettä ja 12 levypalloa.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi lopputulosta:

– Joukkueemme yritteliäisyyteen olen tyytyväinen, mutta Seagullsin fyysinen puolustus oli meille tänään myrkkyä, eikä sellaista pääse omissa harjoituksissa täysin mallintamaan. Meillä oli ottelussa kuitenkin hyviä kohtia, joissa pystyimme kamppailemaan.

Ottelutilastot

Pirkanmaan derbyssä voiton vei niin ikään vierasjoukkue. Tampereen Pyrintö joutui luovuttamaan pisteet Korisliigan kakkossijaa pitävälle BC Nokialle luvuin 84–91.

Tappion kärsineen Pyrinnön valopilkku kentällä oli Luther Muhammad, joka taituroi tauluun 21 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta kentän isoin pistesaldo, 24, nähtiin kuitenkin Nokian Both Gachilta.

– Aloitimme ensimmäisellä neljänneksellä löysästi, mutta saimme myöhemmin aggressiivisemman vaihteen silmään, Gach totesi.

Ottelutilastot

 
4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

Näytä lisää vastaavia